Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Vægophæng til din fladskærm

Fjernsynet, tv’et, kassen, skærmen eller maskinen kært barn har mange navne. Tv’et har været en fast bestanddel af de danske stuer i flere årtier, og det har i den tid oplevet store forandringer. De store kasseformede maskiner med en solid kampvægt er efterhånden blevet afløst af brede og tynde fladskærme, der stadig udvikler mere komplekse billedoplevelser. Den bedste skærmoplevelse behøver du dog ikke betale kassen, for den vil du kunne få ved at løfte tv’et op i en højde, hvor det føles naturligt at se. Det er ligeledes med til at frigive plads i din stue, soveværelse eller køkken.

Du finder vores store udvalg af vægophæng, der kan bruges til at hænge en lang række forskellige fladskærme op på væggen. Du kan læse mere omkring vores vægophæng her på siden eller under hver produktside, og hvis du sidder tilbage med spørgsmål er du altid velkommen til at henvende dig til personalet i din lokale Biltema.

Vægophæng frigør plads i stuen

Fladskærme bliver gradvis bredere i takt med, at forbrugere efterspørger bedre skærmoplevelser, når de ser film og serier eller spiller spil. Fjernsynet kan dog hurtigt komme til at fylde meget i en stue, særligt hvis du har begrænsede mængder plads. Nogle vælger at købe et tv bord, som deres skærm kan stå på. Denne løsning indskrænker dog din plads yderligere, og det får rummet til at føles mindre. Med et vægophæng kan du sætte tv’et op imod en flad væg og placere skærmen i en højde, der gør det naturligt at se film eller serier. Du får mere gulvplads, der kan bruges, som du vil.

Vægophæng få et naturligt udsyn

Når du tager i biografen, hvor vil du så ofte sætte dig? Langt de fleste vil sætte sig på de bagerste rækker, fordi det ofte er i en højde og en distance fra skærmen, der føles naturligt for øjnene. En god hovedregel her er, at midten af skærmen gerne skal være i øjenhøjde. Disse overvejelser er også relevante at tage, hvis du har købt en ny og større fladskærm til stuen.

Langt de fleste danskere har et tv placeret i stuen, der står overfor sofaen, så der er mulighed for at sidde med familie og venner omkring en film eller serie. Når du sidder i sofaen, så vil dit hoved og dine øjne naturligt være løftet fra gulvet, og derfor bør dit tv også være det. Det kan du enten gøre ved at købe et tv bord, som får tv’et op fra gulvet. Du kan dog også vælge at købe et vægbeslag, så du helt selv kan afgøre, hvor det skal sættes, og hvor højt det skal placeres.

Hvor højt skal mit tv stå?

Alle hjem har sine særpræg, og der er ofte forskel på, hvordan folk foretrækker at placere deres tv. Det afhænger i høj grad af, hvordan resten af stuen, køkkenet eller soveværelset er indrettet. Inden du placerer et vægophæng til din fladskærm, så kan du eksempelvis lave en tv-dummy af pap, som du kan hænge forskellige steder på din væg. Dette kan være med til at give dig en idé omkring, hvor på væggen dit tv skal placeres.

Vinkling af dit vægophæng
Hvis det af praktiske årsager giver mere mening, at du placerer tv’et højt oppe på en væg, så har du ofte mulighed for at vinkle dit beslag. Har du eksempelvis et lille skab, et bord eller andet, der skal stå under tv’et, så kan du på nogle modeller tilte tv skærmen. På denne måde vil du stadig få et godt udsyn til din skærm, selvom den står højere oppe en ønsket. Du kan se på vores forskellige vægophæng, om der er mulighed for at vinkle den.

Vægbeslag i god kvalitet
Vi har et stort udvalg af vægbeslag, der passer til fladskærme i forskellige tommer. Hvert beslag har sine egne fordele, da nogle kan tiltes, vendes eller drejes, så du får større mulighed for at vende fladskærmen i forhold til, hvor du sidder. Vores vægophæng er lavet af stål eller aluminium og kan derfor uden problemer holde dit tv stående. Du finder langt flere informationer omkring alle vores vægbeslag ved at trykke ind på vores produktsider. Her vil du finde manualer og dokumenter med brugbare oplysninger. Du vil også kunne se, hvilket VESA beslag vægophænget passer til.

Har du spørgsmål?

Hvis du sidder tilbage med spørgsmål angående montering eller andet, så er du altid velkommen til at rette henvendelse til personalet i din lokale Biltema. Vi er klar til at guide dig, så du finder frem til det helt rigtige beslag. Vi ser frem til at hjælpe dig.