Bilplejeguide – sådan gør du

Bilplejeguide – sådan gør du

Ud over det faktum, at det åbenbart er lidt ekstra sjovt at køre rundt i en skinnende ren bil, er en ren bil også en vigtig vedligeholdelsesfaktor. Dirt og vejfilm kan til sidst skade bilen og forkorte levetiden, hvis du ikke behandler den. I vores bilplejeguide kan du læse mere om, hvordan du giver den bedste pleje til din bil.

Med den rigtige type bilplejeprodukter er det ikke svært at holde din bil. Udover at det selvfølgelig er ekstra rart at køre rundt i en bil, der stråler, er god bilpleje også afgørende for din bils levetid. Der er mange fordele ved at bruge lidt ekstra tid på din bilpleje. Og vi guider dig til, hvordan du skal gå frem.

Husk på.. 

Før du begynder at vaske bilen, anbefaler vi dig at kontrollere de regler og retningslinjer om selv at vaske bilen, der findes i dit område.
Det snavs, der vaskes af din bil, indeholder nemlig ofte olie- og brændstofrester, der af hensyn til miljøet ikke bør ende i afløbet. De fleste vaskehaller er udstyret med olieudskiller og vandbehandlingsanlæg, der gør din bilvask miljøvenlig.

1. Affedtning og forvask

Forvasken er vigtig, fordi den fjerner belægninger, partikelsnavs og urenheder, der ellers risikerer at ridse lakken under bilvasken. Hvis din bil er snavset efter vinteren, kan du med fordel påføre koldaffedtning først (lad midlet virke i ca. 10 minutter), inden du påfører forvaskemidlet eller affedtningsmidlet. Lad forvaskemidlet virke så længe som muligt, men ikke så det tørrer ind. Skyl derefter grundigt med rigeligt vand, helst med en højtryksrenser.

2. Fjern flyverust

Jernpartikler fra bremseskiver eller pigdæk kaldes flyverust, og de kan sætte sig fast i lakken. Der begynder de efter et stykke tid at ruste og skal vaskes af med et rustløsnende middel så hurtigt som muligt. For at fjerne dem kan du sprøjte flyverustopløsningsmiddel på hele bilen og fælgene. Lad midlet virke i 5-10 minutter, og skyl derefter grundigt med vand. Du kan for eksempel bruge vores Clay Bar Kit, som effektivt fjerner forurenende stoffer, der med tiden samler sig i alle billakker. Det renser også lakken for blandt andet: harpiks, pollen, asfaltpletter, tjære, flyverust og bremsestøv. Det kan være nødvendigt at polere bilen efter brug af vores Clay Bar Kit.

3. Bilshampoo

Nu er tiden inde til at vaske bilen i hånden for at fjerne fastgroet snavs og trafikfilm. Brug en bilshampoo, der skummer, og to forskellige spande. En spand med bilshampoo i og en med almindeligt vand, hvor du skyller vaskehandsken eller vaskesvampen af. Begynd at gøre bilen ren oppefra og ned for ikke at risikere, at det grove snavs, som ofte sidder nederst, ridser bilen. Brug en separat fælgbørste til at rengøre fælgene. Skyl bilen af med vand, og tør med en tørreklud.

4. Beskyt lakken

Nu er tiden kommet til at påføre lakbeskytter på din bil. Formålet med lakbeskyttelse er at give lakken en beskyttelse, der afviser snavs, vejsalt, vand og udstødningsgasser og at give bilen glans.

Brug for eksempel bilvoks, keramisk bilvoks eller lynglans. Før lakbeskytteren påføres, skal overfladen helst rengøres med lakrens. Påfør derefter lakbeskytteren, og lad den virke i henhold til produktets angivne indvirkningstid.
Hvis din bil har små ridser, som du vil skjule, skal du først polere dem, før du påfører lakbeskytteren. 

Poler lakken

Hvis du vil skjule de små ridser i lakken, skal du polere dem, inden du påfører lakbeskytteren. Ved polering af bilen slibes et tyndt lag af den klare lak bort, og dermed udjævnes små ridser eller stenskud. For at finde korrekt polersvamp og polermiddel til din bil, må du prøve dig frem, for forskellige bilers lak er ikke lige hårde. Begynd med det mest skånsomme middel og polersvampe, og prøv dig frem.

Alt til din bilpleje

Relaterede artikler

Tag på bilferie!

Tag på bilferie!

Beviv dig ud på bilferie og opdag landet! Men inden du begiver dig afsted er det vigtigt at du kontrollerer din bil.

Lær at skifte hjul selv

Lær at skifte hjul selv

Lær det i 9 enkle trin.