4 tips til at færdiggøre de små projekter i hjemmet

4 tips til at færdiggøre de små projekter i hjemmet

Har du ledninger der ligger og snor sig, tomme vægge eller et møbel, du er træt af? Sådan får du det endelig løst - på mindre end en time. Her har du gode tips til at få færdiggjort de små projekter i hjemmet. Du får tips fra en af vores norske varehuschef-kollegaer i Biltema.

Blot at hænge et par billeder op på væggene gør meget for et værelse. Men så går dagene og ugerne, og det bliver ved tanken. Kan du kende dig selv i noget lignende? Så er det dit tegn på, at det nu er på tide til at tage fat på de små projekter derhjemme.

Du behøver ikke meget tid eller en tyk tegnebog for at foretage enkle opgraderinger af dit hjem, beroliger Helene Bjerke, varehuschef hos Biltema Hadeland.

For eksempel kan en gammel kommode få et helt nyt look, hvis du skifter knapperne. Det gøres på få minutter, og du behøver kun nye knapper og en skruetrækker, tipser varehuschefen. 

Hurtig og til en overkommelig pris

Vi tog hen til en almindelig lejlighed, og på mindre end en time havde vi ikke bare hængt billeder op på væggen med gipsankre – vi skiftede også knapper på skoskabet i gangen, fik styr på løse ledninger i stuen, og stolebenene fik bløde knopper, der beskytter gulvet.

Prisen løb op i lidt over 400 kroner. Hvis vi havde talt det værktøj med, vi havde brug for, en boremaskine, skruetrækker og hammer, ville den samlede pris have været beskedne 1300 kroner.

Hvis du tager turen til Biltema, kan du altså spare både tid og penge ved at købe alt under samme tag.

91643

Nye møbler på et øjeblik

Som nævnt er det at skifte knapper en nem og hurtig måde at ændre et møbels udtryk på.

Hos Biltema finder du flere typer knapper og greb, både til møbler og køkken- og badeværelsesskabe.

Tag en skruetrækker frem og voila, så har du et nyt møbel, siger Bjerke.

En anden operation, der er lige så nem, som den er effektiv, er at udskifte dørhåndtaget.

Og at hænge nogle billeder op virker ofte som en meget større opgave, end det faktisk er.

Tag dig en smule tid til at finde de billeder, du vil bruge, og beslut dig for størrelsen. Så finder du nogle smukke rammer, eller måske en fotohylde? Når du først kommer i gang, er det hele gjort på få minutter, påpeger varehuschefen.

91648

Fra kaos til kontrol

For at få orden på ledningerne brugte vi en opslidset kabelkanal og kabelklemmer.

Det er enkle midler til at holde ledningerne på plads. Kabelkanalen er nem at sætte fast og hæfter godt på alle rene overflader. Vær opmærksom på, at maling eller tapet kan tage skade, hvis du skal afmontere kabelkanalen, råder varehuschef Helene Bjerke.

Ved at sætte møbelfødder under bord- og stoleben sikrer du, at gulvet ikke ridses unødigt. I vores varehuse finder du flere typer fødder, der passer til forskellige møbler.

– Hvis du har små børn i huset, har vi også en række børnesikkerhedsprodukter. For eksempel beskyttelseshætter til stikkontakter og børnesikringer til skabslåger, siger Bjerke.

Flere projekter i gang?

Vil du starte et lidt større, men stadig simpelt projekt? Vores varehuse har en række varer til dem, der ønsker at opgradere deres badeværelse!

– Tjek for eksempel det gode udvalg af toiletsæder, håndvaske og underskabe og brusehoveder, for at nævne nogle få. Husk også sanitetssilikone, siger varehuschef Bjerke.

Og hvis det er tid til at udskifte dørlisterne, har vi tredelte dørindfatningssæt - tjek dem ud her. Ellers er vores listespray perfekt, hvis listerne kun har få ridser eller hak.

– Hvis du skal bruge listesprayen, anbefaler vi også afdækningstape – det finder du selvfølgelig også hos os, siger Bjerke.

Ellers er lidt spartelmasse noget, der altid er godt at have ved hånden, så du nemt kan reparere små skader på væggene.

I vores mange varehuse finder du også et stort udvalg af udstyr til malerarbejde såvel som maling, slutter Bjerke.

 

Relaterede artikler

Få tips til success i køkkenet

Få tips til success i køkkenet

Vidste du at vi har masser af køkkenudstyr i vores varehuse?. Vi har alt du har brug for til succes i køkkenet.

Tips til orden i hjemmet

Tips til orden i hjemmet

Her deler vi nogle praktiske løsninger til mere orden i hverdagen!

Vejen til et ergonomisk kontor

Vejen til et ergonomisk kontor

Tjek vores liste for at skabe et ergonomisk hjemmekontor, som din krop vil sætte pris på.