Få tips til succes i køkkenet

Måske vidste du ikke, at vores varehuse har masser af køkkenudstyr? Hos os finder du alt fra brødristere til kaffekopper og sous vide. Til en billig pris, selvfølgelig.

Uanset om du er studerende, nyetableret eller bare har brug for at opgradere køkkenskabene – så har vi det, du har brug for. Det behøver ikke koste en herregård at få skarpe køkkenknive eller praktiske opbevaringskasser. Hos os er udvalget både bredt og billigt.

Dæk op til morgenmad med nybagte vafler til hele familien med vores eget vaffeljern, der er blevet bedst i test i Finlands største test-webside Kuluttaja i år. Hvis du har brug for piskeskåle, piskeris, øser eller opbevaringskasser til tørvarer, finder du også dem på hylderne.

Det er både dekorativt og praktisk at bruge gennemsigtige bokse til tørvarer som f.eks. sukker, mel og frø. Vi har lufttætte bokse med låg i mange forskellige størrelser, fortæller varehuschef hos Biltema Hadeland, Helene Bjerke.

91446

Morgenmad

Vi har alt, hvad du har brug for morgenkaffen. Både kaffemaskiner, stempelkander, mælkeskummere – og sågar kaffefiltre og kopper kan du få hos os.

Det er skønt for kunderne at kunne købe alt på ét sted. Når det drejer sig om folk, der er nyetablerede, eller som har brug for at shoppe efter billige produkter, anbefaler jeg at gå til Biltema. De lave priser vil være svære at finde andre steder, siger Bjerke.

Lav en lækker, frisk smoothie til morgenmad med en blender fra os. Her kan du købe flere forskellige typer og størrelser. Hvis du er meget på farten, kan Bjerke anbefale smoothieblenderen, der blander indholdet i selve flasken. Når alt er blandet, skal du bare tage flasken med dig og nyde drikken uden ekstra opvask.

91450

Frokost

Skær grøntsager med skarpe knive og gode skærebrætter. En lækker frisk salat, der ikke bliver spist op til frokost, kan også bruges i madpakken næste dag.

Det er både tidsbesparende og økonomisk at udnytte madrester. Vi har praktiske beholdere og opbevaringsbokse i mange forskellige størrelser, der er perfekte til at have med i rygsækken i skole eller på arbejde, siger Bjerke.

Hvis du er en "måltidsprepper", bør du teste de lufttætte plastbokse med kliklåg og silikonepakning. De er fine at have med og kan både fryses og sættes i mikrobølgeovn.

91454

Middag

Du behøver ikke dyrt og fancy udstyr for at få succes i køkkenet. Hvad med at imponere med en perfekt tilberedt bøf næste gang du inviterer til middag? Med en sous vide-maskine får du det samme perfekte resultat som på en restaurant – og det kan alle virkelig gøre.

Maden vakuumpakkes og lægges i et vandbad, som maskinen sikrer er perfekt tempereret i hele tilberedningstiden. Den lange tilberedningstid, den nøjagtige temperatur og det faktum, at det, der tilberedes, aldrig kommer i kontakt med vandet, betyder, at råvarens naturlige smag og næringsstoffer bevares.

Du bestemmer selv temperaturen, afhængigt af dine præferencer og hvilken slags mad du skal tilberede. Husk også at købe vakuumpakker og plast på rulle til vakuumpakkeren.

Perfekt bøfmiddag med sous vide

  • Læg et stykke oksekød med en kvist rosmarin, to fed hvidløg og en klat smør i en vakuumpose, og brug vakuumpakkeren til at forsegle posen.
  • Fastgør din sous vide-maskine på en stor gryde med vand, og vælg den ønskede kernetemperatur på kødet. Du kan også justere, hvor længe du vil lade kødet ligge i vandet.
  • Når vandet er varmet op til den ønskede temperatur, lægger du posen i vandet og lader maskinen gøre resten af jobbet. Husk at hele kødstykket skal være dækket af vand.
  • Når kødet er færdigt, tager du det ud af posen og bruner det hurtigt ved høj varme på en pande med smør. Så får du en lækker stegeskorpe og den perfekte temperatur gennem hele bøffen. Server med tilbehør efter eget valg.

En anden gadget, der gør madlavning lettere, er den populære airfryer. Med den cirkulerende varme luft og topgrill er den genial til fritering af råvarer, let og sundt med kun lidt eller ingen olie. Maden opvarmes fra alle sider, og du får en perfekt sprød overflade.

91458

Men det er ikke kun ting, du normalt ville stege, der egner sig til en airfryer. Apparatet er perfekt til tilberedning af enkle retter – især hvis du bor alene. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Mange mennesker sværger til airfryeren til at tilberede en lækker omelet, og den kan også bruges i stedet for ovnen til at stege kylling. Du kan endda bruge det smarte apparat til muffins!

Relaterede artikler

Vejen til et ergonomisk kontor – vigtige ting at tænke på

Vejen til et ergonomisk kontor – vigtige ting at tænke på

Her lister vi nogle vigtige punkter at fokusere på når det gælder ergonomi på kontoret.

Oplev fordelene med en juicer

Oplev fordelene med en juicer

I denne artikel ser vi nærmere på de mange fordele du får med en juicer.

DIY – Gør-det-selv-projekter i hjemmet

DIY – Gør-det-selv-projekter i hjemmet

Med lidt kreativitet og rigtigt udstyr kan du give dine møbler et nyt liv eller skabe helt nyt interiør!