DIY – gør-det-selv-projekter i hjemmet

Der er smarte og praktiske DIY-projekter for alle, både for begynderen og for den rigtige mesterhåndværker. Der er meget, du kan ændre, opgradere eller renovere i dit hjem. Med et smule kreativitet og det rigtige udstyr kan du give dine møbler et nyt liv eller skabe helt nyt interiør!

Men hvad betyder DIY egentlig?
DIY, eller "Gør-det-selv"-projekter, som man også kalder det, bliver stadig mere populære. Mange er begyndt at indse det tillokkende ved med små midler at lave om og pifte op derhjemme og dermed give de slidte møbler nyt liv. Med gør-det-selv-projekter behøver det ikke koste det hvide ud af øjnene at pifte den gamle kommode op, fikse nye spisebordsstole eller friske sofabordet op. Det er ganske enkelt din kreativitet og dit ambitionsniveau, der sætter grænserne.

Her deler vi nogle af de gør-det-selv-projekter, som vores kunder har udført, med materiale fra os hos Biltema. Lad DIY-inspirationen flyve!

Lav dine stole om – flet med jutereb

Har hynderne i dine stole mistet faconen, farven eller udseendet? Måske har du spildt noget, der ikke kan fjernes, eller stolene har nogle år på bagen? Måske overvejer du at købe nye stole? Det behøver du ikke, forlæng stolenes levetid med et nyt flettet sæde i stedet!

Ved hjælp af slidstærkt jutereb kan du, ligesom en af vores kunder, forvandle din gamle stol til en rigtig spisebordsdrøm! Der er forskellige typer teknikker til, hvordan man fletter et stolesæde. Du kan enten gøre det i et skakbrætmønster som billederne nedenfor, eller du kan gøre det i kuvertmønster. Vores bedste tip til, hvordan du går frem med at flette, er at google dig frem – for det er ikke så svært, som det kunne se ud til at være.

82611

Flettet stolesæde - Vores kunde har flettet et nyt stolesæde med vores jutereb, og han fik da et helt fantastisk resultat, ikke? Foto: @rimeligfint.

Nem makeover af din kommode

Har du en kommode, der begynder at synge på sidste vers? Måske har den nogle ridser, eller du er træt af dens udseende og farve. Før du går i møbelbutikker for at finde en ny, synes vi, at du skal prøve at give den en makeover først! Du kan nemlig let forvandle din kommode med ny farve, nye knapper og håndtag.

Sådan bliver din kommode som ny:

  1. Begynd med at fjerne de greb og beslag, den allerede har.
  2. Vask møblet grundigt, og spartl eventuelle huller fra beslag og ridser ud, hvis det er nødvendigt.
  3. Slib hele møblet med sandpapir, og tør det derefter grundigt af. På den måde hæfter den nye maling bedre.
  4. Når malingen er tør, kan du så montere nye håndtag, og voila, dit møbel har fået nyt liv!
82612

Kommode - Vores læderhåndtag har givet denne kommode et helt nyt og frisk look. Foto: Stine Sveen.

Vores udvalg af håndtag og knapper

Giv dine urtepotter et nyt look

At male urtepotter giver dig muligheder for at være rigtig kreativ, og det er måske noget, hele familien kan gøre sammen? Med vores spraymaling kan du nemt forvandle dine urtepotter til noget unikt og personligt.

Før du maler dine urtepotter, er det vigtigt, at du rengør dem grundigt og lader dem tørre helt, inden du påfører maling.

Hvis du skal male med spraymaling, er det vigtigt, at du omryster dåsen først og holder den korrekte afstand mellem spraydåsen og gryden. Husk også, at det kan være nødvendigt at sprøjte flere lag med cirka fem minutters intervaller for at få den rigtige nuance. Vores anbefaling er, at du maler med spraymalingen udendørs et sted, hvor du ikke er bange for et lille stænk maling, samt bruger tøj, der godt må få pletter.

Vores spraymalinger

Forny med pynteplast & kanalplast

Måske har du et gammelt sofabord eller aflægningsbord, som du ikke er helt tilfreds med længere? Mange borde bliver desværre ridsede gennem årene, det er næsten uundgåeligt. Men i stedet for uden videre at gå ud og købe et nyt, kan du med små og enkle midler få et helt nyt bord!

Med smart pynteplast eller robust kanalplast kan du nemt omdanne dit ridsede sofabord til noget nyt og friskt og give det nyt liv igen. Med vores pynteplast er det næsten kun fantasien, der sætter grænser. Du kan nemlig forvandle en lang række interiørartikler, aflæggeflader, borde og hylder ved hjælp af pynteplast.

Hvis du vælger at arbejde med vores kanalplast, der er et holdbart og robust materiale, er det lettest at skære det til med en fintandet sav. Har du for eksempel et sofabord med en ridset glasplade, som du er træt af? Udskift glaspladen med kanalplast! Skær de korrekte dimensioner ud, og fastgør derefter kanalplasten med lim eller passende skruer til det møbel, du fornyer.

82613

Bordplade til sofabord - Her har en af vores kunder skabt en ny bordplade til deres sofabord ved hjælp af vores kanalplast. Foto: @ny.variant

Træpinde – til moderne underlag

Vil du skabe en fin borddækning til middagen? Eller vil du beskytte spisebordet mod børnenes spild? Med træpinde fra vores sortiment kan du lave flotte og praktiske dækkeservietter – som også er pæne nok til at bruge til middagsselskaber! Du kan nemt lime træpindene sammen med almindelig trælim eller superlim. Olier træpindene, inden du limer dem sammen, så får du et pænt og blankt slutresultat. Desuden kan olierede træpinde bedre modstå fugt og madspild, og på den måde holder dine dækkeservietter sig pæne længere.

82614

Dækservietter til spisebordet - Stilfulde dækkeservietter til spisebordet giver en festlig borddækning. Her har en kunde brugt vores træpinde til at lave dem. Foto: @camillashjem

Relaterede artikler

8 tips som sænker elregningen

8 tips som sænker elregningen

Der findes en hel del enkle og effektive knep som du selv kan gøre for at sænke dine eludgifter derhjemme. Her har vi listet mest energibesparende tips!

Når børnene flytter hjemmefra - få tips til renovering af hjemmet

Når børnene flytter hjemmefra - få tips til renovering af hjemmet

Når børnene flytter hjemmefra kan det føles tomt. Men det er også en unik mulighed for at renovere og bygge om.

Alt til din kat

Alt til din kat

En kat kan forbedre dit helbred, mindske stress og bidrage til så meget lykke og nærhed. Vi hjælper dig med alt hvad din firbenede ven behøver.