Endelig juleferie - hvad kan man lave i juleferien?

Endelig juleferie - hvad kan man lave i juleferien?

Juleferien handler om at være sammen og finde en god balance mellem at nyde afslappende dage og lave lidt mere tempofyldte aktiviteter.

Juleferien er en perfekt mulighed for at bruge det, der lå i julegaverne, eller ligefrem genbruge de emballager, som julegaverne var gemt i. Måske kan du bygge en hytte af en stor papkarton, der blev tilovers?

Hobbysysler, spil og leg indendørs i juleferien

Når sneen hvirvler, og vinden blæser uden for vinduet, er det perfekt vejr til at holde juleferien indendørs. At bruge tid i TV-sofaen i julepyjamas, at pløje gennem alle julens film eller en god bog og nyde resterne af juleslikket er skønt og afslappende. Men det skal varieres med mere oplevelsesrige aktiviteter som f.eks. hobbysysler, spil eller leg.

69331
69332

Hyggelige kreative dage, hvor kreativiteten kan flyde frit

Saml familien til en hyggelig dag fuld af hobbysysler og frit flydende kreativitet. Form, byg, mal og tegn – kun fantasien sætter grænser. Måske kan du lave perleplader, der kan bruges som underlag til glas? Eller en ny og farverig dekoration til at hænge på juletræet?
Vi har også et bredt udvalg af papfigurer i form af legetøjskøkkener, legetøjsgarage, dyr og en rumraket. Papfigurer er en perfekt hobby, som børnene kan male og dekorere præcis, som de vil, samtidig med at det bliver et værdsat legetøj, når det er færdigt.

Hos os finder du hobbymaterialer til både børn og voksne, så hele familien kan være med.

Kreaudstyr

 

Legestunder for hele familien

Stunder med leg, der involverer hele familien, er sjove. Lad kreativiteten flyde, og skab jeres egne spillekort, til quizzer og opvisninger med forskellige temaer. Det kan være alt fra jul og dyr til produkter fra Biltema eller kendte personer.
En andet sjov leg, som I kan lave sammen, er tegne/gætte-leg. En af jer begynder at tegne noget, og så skal de andre omkring bordet gætte, hvad det bliver. Brug et whiteboard og whiteboardpenne, så alle nemt kan se, hvad der tegnes.

Whiteboardpenne

Brætspil for hele familien

Variationen af brætspil er stor, og du kan finde både rolige og mere aktive spil, hvor en eller flere spillere kan deltage. Brætspil findes i mange forskellige former og til forskellige aldre, så alle i familien kan være med til at spille. Mere aktive spil såsom airhockey eller et mini-fodboldspil kan nogle gange kræve en lidt højere alder af deltagerne, fordi familiemedlemmer og venner udfordres mere rent fysisk. Men disse spil kan selvfølgelig også tilpasses, så også de mindre venner og familiemedlemmer kan være med til at spille.

Vores spilsortiment

Fantasifulde lege og rollespil

Brug hjemmet til lege, der sætter gang i de mindre børns fantasi. Klæd jer ud, og opbyg en legeverden med tæpper og puder, der kan være forskellige små øer i piraternes verden. Er bamsen faldet, eller er mor syg? Så er det bedst at ringe efter lægen, der kan pleje og sætte plaster på. Hvorfor ikke bygge verdens længste togbane gennem hjemmet – under stole, borde og skabe, over dørtrin og møbler.

Juleferie og vinterleg – en perfekt kombination

Mange steder rundt i landet ligger sneen tungt, men når solen kigger frem, er det en perfekt dag til en familiedag på kælkebakken. Husk at klæde jer varmt på, og glem ikke at medbringe den varme chokolade og et par gode sandwiches. Måske tager du en sammenklappelig grill med og griller pølser i stedet for? Uanset hvad er der lagt op til en dejlig dag med slæder, sneengle, snemænd og sneboldkampe.

Det rette tøj til vejret er vigtigt, når man skal være ude i sneen og more sig. At klæde sig på efter lag-på-lag-princippet er en succesfaktor til at holde sig varm og tør hele dagen.

Sådan klæder du dig på efter lag-på-lag-metoden

Vinterlegetøj

Se dig for på bakken!
Tilbring nogle timer på kælkebakken med en snowracer, numsekælk eller en traditionel kælk. Leg med fart på i sneen er en favorit blandt mange børn (og voksne)

Vores udvalg af vinterlegetøj

Picnic på kælkebakken

Hold jer mætte og varme på kælkebakken med lidt varm chokolade og gode sandwiches. Maden smager næsten altid bedst udendørs, når man har været i gang hele dagen. Glem ikke siddeunderlag!

Picnic på kælkebakken

Relaterede artikler

Klæd dig på med lag på lag

Klæd dig på med lag på lag

Når du skal begive dig ud en dag i naturen skal du klæde dig efter lag på lag-metoden. Vi forklarer hvad du skal overveje.

Picnic på kælkebakken

Picnic på kælkebakken

En picnic i vintersolen er der ikke meget som slår. Her får du tips til hvad du kan tage med dig på kælkebakken.

Reflekser til hele familien

Reflekser til hele familien

Her kommer en god guide om reflekser, så man bliver set i mørket.