Picnic på kælkebakken

Picnic på kælkebakken

En picnic i sommersolen er der ikke meget som slår, men et måltid mad i naturen, når sneen ligger som et hvidt og skinnende tæppe over landskabet, kan være præcis lige så hyggeligt. Med lidt forberedelse kan du oplade batterierne med en frokost eller andet på kælketuren eller skovvandringen uden problemer!

At grille eller lave mad med stormkøkken fungerer godt selv om vinteren, men når kulden bider kraftigt så kan det være mere behageligt at have maden færdiglavet når maven knurrer.

Hold dig varm

Så længe du bevæger dig så holder du varmen oppe, men så snart du sidder stille så kryper kulde ind under tøjet og så kan det være rart at have et tæppe at pakke sig ind i. At sidde direkte på en kold stub, sten eller på marken kan hurtigt nedkøle kroppen. Anvend altid et siddeunderlag som isolerer mod kulden.

Sats på en enkel menu

En suppe eller tungryde på udflugten passer fint – varm og god og kan nemt opbevares i et termo-krus. Varm kakao eller måske en blåbærsuppe fungerer godt som mellem måltid, men vil du have et måltid som mætter mere så skal du medbringe en gullasch eller en blandet suppe, som kan drikkes direkte fra en kop eller et krus. For lidt ekstra energi så kan du supplere måltidet med en sandwich, kiks eller nødder!
Vil du satse på noget andet end suppe, så er hotdog med brød altid et sikkert kort. Kog eller steg pølsen hjemme og opbevar den i varmt vand i et termo-krus. Husk at varme termo-kruset med varmt vand inden du fylder den med mad eller drikke. Så holder indholdet sig varmt længere.
At spise i naturen er måske ikke altid det mest praktiske. Vådservietter kan være gode at have med sig hvis der spildes, eller for at tørre bestik af eller kopper af inden de pakkes ned i kurven igen. Husk at pakke en affaldspose til at have skrald i, hvis der ikke findes en skraldespand i nærheden.

Feltbestik 37-540

Smørrebrødsposer, 85-9012, termokrus 85-0131 og siddeunderlag, 37-321