Få god inspiration til din altan indretning her - skab en grøn oase i byen

Få god inspiration til din altan indretning her - skab en grøn oase i byen

Lad ikke fraværet af en have forhindre dig i at skabe en grøn oase, fuld af planter og grønt. Også på en altan kan du nemlig nyde godt af frisk høstede og lokalt dyrkede produkter! På en altan er det vigtigt at udnytte hver eneste kvadratmeter gennem planlægning og den rigtige type indretning. Vil du begynde at dyrke planter? Intet problem, siger vi, på din altan kan du gøre næsten alting!

Godt at vide

Før du begynder at dyrke planter på din altan, kan det være nyttigt at kontrollere, hvilke regler der gælder i ejer-/lejerforeningen. For eksempel er der ofte regler om, hvorvidt du må montere altankasser på ydersiden af altanrækværket. Husk også, at jord i store altankasser eller potter kan være meget tungt, så kontroller, at din altan kan tåle vægten. Desuden anbefaler vi dig ikke at sætte potter direkte på betongulvet, da fugten fra jorden kan efterlade mærker. Læg i stedet pænt trædæk på gulvet, som beskytter og giver et hyggeligt indtryk. 

Vores sortiment af trædæk

 

Hvad kan jeg dyrke på altanen?

Der er mange planter og grøntsager, du kan dyrke på altanen, og så længe du er omhyggelig med vanding og ved, hvor meget sollys planterne har brug for, kan du regne med af få hjemmedyrkede grøntsager til salaten. 

61108

3 grøntsager du kan dyrke på altanen:

  1. Tomater
    Busktomater eller cherrytomater er velegnede til altanen, da planterne ikke bliver så høje. Hold øje med planten. Hvis den begynder at hænge, har den brug for mere vand. Hos Biltema finder du praktiske tomatpotter, der både har vandingshuller og støttepinde til planten.

Find din tomatpotte blandt vores udvalg af potter

 

  1. Peberfrugter og chili
    Hvis du vil plante peber- og chilifrø, skal du så dem indendørs allerede i begyndelsen af året. Men det er også muligt at købe færdige planter for dem, der foretrækker det. Planterne skal stå, så de ikke udsættes for direkte sol eller kraftig vind, da det kan beskadige deres blade. På varme sommerdage skal du holde øje med jorden, som skal holdes fugtig.

Vores sortiment af vandkander

  1. Bønner og ærter

Bønner og ærter er ganske lette at dyrke dig selv, og de trives bedst i direkte sollys og godt drænet jord. Hold styr på, hvilken sort du køber, og om de vokser sådan, at de har brug for at klatre. Så kan du købe et espalier til at sætte i potten for at give dem mulighed for at klatre. Husk blot at placer dit espalier, så det ikke skygger for dine andre planter.

Se vores sortiment af espalierer

 

Drivhus på altanen

Selvfølgelig er det ikke kun grøntsager, som du kan plante på altanen, men også blomster og krydderurter. Et hot tip er at købe et lille drivhus, som du kan plante middelhavs-krydderurter i, såsom lavendel og timian, eller hvorfor ikke lidt rosmarin? Krydderurter kan ikke lide at stå vådt, så køb en potte, hvor vandet kan løbe væk.

61109

Indret altanen

En fejl, som mange gør, når de vil begynde at dyrke planter på altanen, er at købe for små potter. Husk, at planter har brug for megen næring, vand og plads for at føle sig godt tilpas. Hvis du har en større altan, kan du måske få plads til en dyrkningskasse eller et  dyrkningsbord?

Men midt i alt det grønne vil du også gerne kunne sidde og nyde din smukke altan, ikke sandt? Indret den med et praktisk og stilfuldt cafebord med tilhørende stole, eller med loungemøbler, hvis der er plads.

Find din plantekasse og tilbehør

Skab plads

Selvom din altan ikke har plads til store potter eller bord og stole, betyder det ikke, at du ikke alligevel kan indrette en grøn og hyggelig altan. Et altanbord, som du sætter fast på altanrækværket, er perfekt til at kunne sidde ude og spise og drikke.

Se vores store udvalg af udendørsmøbler til din altan

Smarte altankasser

Du kan desuden købe altankasser, hvor du kan plante farvestrålende blomster, og som giver plads til møblerne på altangulvet.

Find din altankasse i vores store dyrkningssortiment

Læg gulv på altanen

En faktor, der også meget enkelt løfter den hyggelige atmosfære, er at lægge trædæk eller gulvfliser på altanen. Ud over at beskytte betongulvet mod mærker giver det en varmere og mere hjemlig fornemmelse.

Find dit foretrukne trædæk i vores sortiment

Når aftenen kommer, og du vil sidde ude på altanen og beundre udsigten eller nyde duften af dine afgrøder, er det altid hyggeligt med belysning. Indram din altan med en lyskæde, der straks giver en god stemning.

Så en altan er ikke en undskyldning for ikke at bruge dine grønne fingre! Altanen har et enormt dyrkningspotentiale, og den er let at gøre både hyggelig og grøn. Så gå blot ud og skab din egen, grønne oase.

Relaterede artikler

7 tips til belysning i haven

7 tips til belysning i haven

Ved at placere forskellige typer belysning, forskellige steder i haven, skaber du dynamik og et behageligt udemiljø. Vi guider dig!

Låg til palleramme - sådan gør du

Låg til palleramme - sådan gør du

Byg dit eget låg til pallerammen og skab et mini drivhus.

Når børnene flytter hjemmefra - få tips til renovering af hjemmet

Når børnene flytter hjemmefra - få tips til renovering af hjemmet

Når børnene flytter hjemmefra kan det føles tomt. Men det er også en unik mulighed for at renovere og bygge om.