Tips til en  effektiv hjemmearbejdsplads

Tips til en effektiv hjemmearbejdsplads

Fjernarbejde og hjemmearbejdspladser kommet for at blive på mange arbejdspladser, i det mindste delvist. Især hvis medarbejderens jobbeskrivelse tillader det. Det er især vigtigt for en fjernarbejder at se på sit eget hjemmekontor eller fjernarbejdsplads med kritiske øjne.

Er ergonomíen på arbejdspladsen i orden? Hvad kan du ændre for at føle dig bedre tilpas? Ikke alle har mulighed for et separat værelse til hjemmearbejde, men med små og billige anskaffelser kan et sted til fjernarbejde blive bekvemt, effektivt og venligt, uanset størrelse og selv i små hjem.

Hjemmearbejde har mange fordele. Man kan glæde sig over, at vækkeuret ikke behøver at blive sat lige så tidligt, som når man arbejder på kontoret. Andre er glade for brændstofbesparelserne. Når man desuden sparer den tid, der normalt bruges på pendling, kan man tilbringe mere fritid sammen med familien,

En hjemmearbejdsplads kan være meget effektivt og er en hjælp især ved kreativt og fokuseret arbejde. Hvad skal du overveje på din egen fjernarbejdsplads for at gøre dit arbejde så problemfrit og effektivt som muligt? Se vores tips, der hjælper dig med at skabe den perfekte hjemmearbejdsplads i dit hjem.

64528

1. Indret en hjemmearbejdsplads som du vil have den

En billig og anderledes hjemmearbejdsplads er let at indrette ved hjælp af vægskinner og hylder eller bordplader. Du kan monteret det ønskede antal hylder på skinnerne til vigtige emner og materialer vedrørende dit arbejde.

Vores opbevaringshylder

Hvis du ikke har en separat storskærm, og du begynder at lide af nakkesmerter, fordi du stirrer på din bærbare computers skærm i flere dage, kan en justerbar laptop-holder være et godt køb, som ikke belaster din tegnebog væsentligt. Du kan også montere en separat hylde til den bærbare computer på vægskinnerne, så du får maskinens skærm i den helt rigtige højde, så du ikke skal bukke hovedet. Så får du naturligvis brug for et separat tastatur og mus. En hylde eller bordplade i en passende højde giver dig mulighed for at arbejde, også når du står op.

Her finder du vores tastaturer og computermus

2. Opdater dit computertilbehør

"Hej, kan du høre mig?" Fjernarbejde betyder også fjernmøder. Et af de vigtigste værktøjer for en fjernarbejder er sandsynligvis gode hovedtelefoner af høj kvalitet, der kan blive siddende på hovedet også ved længere møder. De er naturligvis også velegnede til at lytte til musik og radio i løbet af arbejdsdagen.

Du bør også holde øvrigt computertilbehør, f.eks. tastatur, mus og musemåtte samt hukommelsesnøgler og kabler up-to-date. Og glem ikke en god skrivebordslampe. Det vil helt sikkert hjælpe dig ved arbejdet!

Tjek vores brede udvalg af computertilbehør

3. Vælg de væsentligste kontorartikler til dit fjernkontor

I dag håndteres næsten alt elektronisk, men der er områder og job, hvor papir stadig er en vigtig del af arbejdsdagen. Derudover er der altid brug for blyanter notesbøger og post-it sedler. Et skrivebordssæt med tre rum holder styr på alle dine kontorartikler fra kuglepenne til papirer og giver perfekt harmoni på skrivebordet.

En trendy idé er at hænge en opslagstavle af trådnet op på væggen, hvor du kan gemme alt, hvad du har brug for, i separat anskaffet tilbehør som kroge, kurve og stativer. Det frigør også måske allerede begrænset skrivebordsplads til andre formål.

Du skal også huske altid at have batterier til rådighed hjemme. Der skal f.eks. skiftes batterier i trådløse mus og tastaturer fra tid til anden.


Udforsk vores prisvenlige sortiment af kontormaterialer

4. Husk ergonomien og tage pauser

De, der arbejder med computere, har ofte smerter i nakke-skulder-området samt lidelser i bevægeapparatet. Så husk at investere i god arbejdsergonomi ved at få en kontorstol, der støtter ryg og nakke, og at tage pauser nok i løbet af arbejdsdagen!

I pauserne kan du også prøve en hurtig break-up øvelse: læg f.eks. nogle håndvægte og et træningsgummibånd ved siden af din fjernarbejdsplads i en pæn opbevaringskurv, som du kan bruge til at forbedre dine bevægelser med. Med en balancepude i kontorstolen, som passer i sædet, styrker du på den anden side den midterste del af kroppen, og den hjælper dig med at finde den rigtige og oprette siddestilling. Men hvis du bliver øm, kan du forkæle dig selv med en beroligende og varmende massage med en shiatsu massagepude. Det er let at gøre i løbet af arbejdsdagen!

Her finder du vores samlede træningssortiment

5. Invester i komfort, bekvemmelighed og detaljer

I fjernarbejde er sociale kontakter få og bogstaveligt talt på lang afstand. Du kan til tider føle dig ensom. Derfor er det vigtigt, at du føler dig god tilpas på din fjernarbejdsplads i hjemmet. Anskaf små, smukke ting til boligindretningen som stearinlys eller indram en dejlig plakat på væggen. Også en lille autentisk udseende plante kan bringe glæde! Varme sokker kan skærme dig mod kulde, lige som et varmende tæppe, der let kan tages ned fra stolens ryglæn, eller et fåreskind på stolen.

Vi har et bredt sortiment til indretning i hjemmet

Relaterede artikler

Flyt hjemmefra - Sådan flytter du ind og renoverer billigere

Flyt hjemmefra - Sådan flytter du ind og renoverer billigere

At flytte hjemmefra og indrette et nyt hjem kan godt blive dyrt. Men sådan behøver dte ikke være. Læs mere her.

Køb gamingudstyr til hele familien

Køb gamingudstyr til hele familien

Biltema tilbyder et bredt udvalg af gamingudstyr. Tjek vores sortiment.

5 tips til en lettere vandrerygsæk

5 tips til en lettere vandrerygsæk

Planlægger du at opleve naturen fra vandringssporet til sommer? Husk at overveje hvordan du pakker lettere.