Hvordan man flytter og indretter billigere

Hvordan man flytter og indretter billigere

Få tips til hvordan du gør det, både hvis du flytter hjemmefra eller vil have nye omgivelser som voksen. Årsagerne til at flytte kan være mange.

Dette er den dag, du har ventet på længe. Den er længe ventet, spændende og måske endda lidt skræmmende. Og nu er den store dag her, det er tid til at tage de første skridt ind i resten af dit liv og flytte ind i dit eget hjem eller skifte adresse som voksen. Disse tips vil hjælpe dig med at indrette dit hjem billigere og foretage smarte indkøb!

Før eller siden skal alle flytte hjemmefra, eller skifte adresse i deres liv.

Mange har drømt om det i evigheder og nøje planlagt, hvordan deres eget hjem skal se ud. At flytte fra barndomshjemmet indebærer begyndelsen på et nyt livsafsnit. At flytte til eget/eller nyt hjem er begyndelsen på et nyt eventyr.

For langt de fleste betyder flytning til ny bolig en masse indkøb. Heldigvis er det muligt at indrette og udstyre den første bolig på et stramt budget og med en lille gør-det-selv-holdning uden at give afkald på det praktiske eller stil.

Inden man begynder at indrette: gøre rent

Et ungt menneske, der utålmodigt venter på at flytte ind i sin første bolig, tænker ofte på, hvordan den skal se ud, ikke hvad man skal gøre, før man kan indrette hjemmet. Den, der flytter ind i sin første bolig, skal begynde med at skrive en huskeliste, hvor forberedelserne til flytningen og rengøring af det nye hjem helst skal stå øverst. Hvis man har en huskeliste, er der ikke noget vigtigt, der ikke bliver gjort.

Det betaler sig at rengøre det nye hjem grundigt, før du begynder at arrangere dine ting. Støvsug gulvene, tør støv af, og vask vinduerne om nødvendigt. Brug gerne universalrens til at gøre rent. Du kan købe rengøringsmidlerne fordelagtigt hos Biltema: Hos os finder du alt, hvad du behøver til rengøring, uanset om du har brug for støvsuger, moppe, rengøringsklude, sprayflaske, fejebakke, opvaskebørste eller vaskemiddel. Med rengøringsmidler af høj kvalitet holder du dit nye hjem skinnende rent også efter flyttedagen.

Indret dit nye hjem billigere

Begynd med det mest nødvendige

Du behøver ikke at købe alt, hvad du behøver i dit nye hjem, på én gang. Indretningen behøver ikke at være helt færdig den dag, du flytter ind. Du kan foretage indkøbene efterhånden, og på den måde fordeler du nemt omkostningerne over en længere periode. Når man flytter ind i sit første hjem, er det klogt først at købe de mest nødvendige møbler og husholdningsredskaber. I første omgang er det mest vigtigt, at man kan bo i hjemmet.

Begynd med at købe de møbler og husholdningsredskaber, der er vigtigst. Af de store møbler er seng, sofa, spisebord og stole øverst på listen. Hvis dit budget er meget begrænset, er det værd at tjekke loppemarkeder og genbrugscentre samt salgsannoncer på nettet – her kan du gøre gode fund til billige penge.

Køkkenet er det rum, der i første omgang har behov for flest indkøb for at få hverdagen til at fungere. Hos Biltema finder du husholdningsredskaber og husholdningsapparater af høj kvalitet, såsom bestik, glas, viskestykker, kaffemaskine, mikrobølgeovn, brødrister og kedel. Med praktiske maskiner og tilbehør er det en fornøjelse at arbejde i køkkenet, både til hverdag og til fest.

Indret praktisk – tænk på opbevaringsløsningerne i hjemmet

Man kan aldrig få for meget opbevaringsplads! Når man flytter ind i sit første hjem, skal man helt fra starten tænke på, hvilke opbevaringsløsninger der fungerer bedst. Forskellige reolsystemer og opbevaringsreoler gør det nemmere at holde orden i hjemmet. Når hver enkelt ting har sin egen plads på reolen, er det lettere at holde hjemmet ryddeligt. Det gør det også nemmere hurtigt at finde det, man har brug for.

64429

For eksempel er en trådbakke med stativ et praktisk opbevaringssted i et skab: tag hylderne i skabet ud, og læg flere bakker oven på hinanden. Vakuumposer med opbevaringsboks er også et genialt udstyr til garderobeskabet eller klædeskabet. Opbevaringsboksen sparer plads og beskytter tøjet og andre tekstiler mod bl.a. fugt, lugt og insekter.

I Biltema finder du også trendy flettede kurve og praktiske tøjstativer. Vi anbefaler også, at du anskaffer opbevaringsbokse med låg, hvor du kan opbevare ting som sæsonbetonet tøj og sko, sportsudstyr, haveudstyr eller tilbehør til vask og rengøring. 

Tjek alle vores smarte opbevaringsløsninger

En harmonisk indretning - med enkle og billige kneb 

Du kan indrette dit første hjem med enkle midler, og du behøver ikke nødvendigvis at bruge penge på en større renovering. Du kan opbygge en harmonisk indretning med afstemte nuancer eller et gennemgående tema, der binder alle værelser sammen til en smuk helhed. Du kan f.eks. vælge en farve, der går igen i forskellige værelser.

Maling!

Du kan nemt ændre stemningen i et nyt hjem ved at male væggene. Hos Biltema finder du det maleudstyr og de værktøjer, du skal bruge for at opfylde dine drømme. Måske vil du have en personlig løsning til din lejlighed og male en væg med tavlelak, og på den måde gøre hele væggen til et levende kunstværk. Kridttegninger er nemme at slette, når du bliver træt af dem. Hvis du alligevel foretrækker tapet, har vi også tapetudstyr af høj kvalitet.

Se vores udvalg af maleudstyr og værktøj

Gør det selv

Du kan nemt spare penge med mange gør-det-selv-muligheder. Internettet er fuld af gør-det-selv-ideer om indretning, og alle kan helt sikkert finde noget, der kan bruges. For eksempel kan du snedkerere et hovedgærde af en gammel dør eller lave et sofabord af tomme trækasser. Hos Biltema finder du kvalitetsværktøj til både små og store gør-det-selv-projekter, lige fra hamre, skruetrækkere og søm til boremaskiner.

Vores sortiment af værktøj

64446
64447
64448

Hvis du synes, at det er svært at skabe et sammenhængende indretning med dine møbler eller ting fra forskellige stilretninger, skal du blot gribe maling og pensler. At male møbler i harmonerende farver gør indretningen ensartet. Du kan også gøre det hele mere harmonisk ved at vælge puder, lagner, håndklæder og andre husholdningstekstiler, der har elementer af en fælles farve. Forskellige plaider, fåreskind, duftlys og lanterner bidrager til helheden ved at tilføje en følelse af hjemlig komfort og god stemning.

Her finder du vores trendy inretningsmuligheder

Relaterede artikler

Begynd et nyt liv når børnene flytter hjemmefra - 5 tips til renovering af hjemmet

Begynd et nyt liv når børnene flytter hjemmefra - 5 tips til renovering af hjemmet

Når børnene flytter ud får du som forælder en unik mulighed for at renovere hjemmet! Vi giver dig nogle tips til enkle renoveringsprojekter.

Huskeliste når man flytter hjemmefra

Huskeliste når man flytter hjemmefra

Inden du kan flytte hjemmefra til studieboligen skal du forberede dig på at flytningen er et stort arbejde. Her følger nogle tips til hvordan du hurtigt kan klare flytningen og begynde at nyde studenterlivet!

Sådan renoverer du badeværelset selv

Sådan renoverer du badeværelset selv

Skal du renovere eller bygge nyt badeværelse? Hvor godt! Ved en renovering eller nybyggeri af vådrum, findes der nogle ting som du skal have styr på. Vi guider dig!