Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Træningsudstyr

Et fitnesscenter er nogle gange langt væk, og det kan være et dyrt bekendtskab. Med træningsudstyr i hjemmet er du sikret muligheden for træning, der ikke koster flere hundrede kroner om måneden. Hos Biltema finder du et stort udvalg af kvalitetsredskaber til billige penge.

Hvordan kommer jeg bedst igang med at træne?

Det kan være svært at vide, hvordan man kommer igang med træning. Du kan overveje mange forskellige ting i forbindelse med træning, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvor meget du kan gå op i træning. Du kan eksempelvis overveje både, hvordan du træner, hvor ofte du træner og hvad du træner. Derudover er kost ikke en lille del af en god træningsrytme, især ikke hvis du gerne vil tabe dig.

Vi vil herunder opliste de vigtigste dele af træningen, du kan overveje ved begyndelsen af et træningsforløb:

  • Typen af træning: Her er der overvejende to kategorier, som er væsentlige at overveje. Den ene er styrketræning, og den anden er konditionstræning. Styrketræning går ud på at løfte tung vægt med et vist sæt af gentagelser, og det nedbryder dine eksplosive muskler. På den måde opbygger du både stærkere og større muskler, men de bliver som udgangspunkt ikke meget mere udholdende. Konditionstræning sætter også musklerne igang, men her vil det ofte være gentagne bevægelser i et hurtigere tempo, som tvinger dit hjerte til hurtigere og kraftigere at pumpe blod ud i musklerne. Her træner du din kondi og dine musklers udholdenhed.
  • Intensiteten af træningen: Når du er begynder, bør du ikke træne for intensivt. Forsøger du eksempelvis at løfte for tunge vægte i begyndelsen af dit træningsforløb, kan det hurtigt ende galt. Det mest almindelige er skader ved knæ eller skuldre, da leddene sjældent bliver stærke lige så hurtigt, som muskler gør. Ved konditionstræning kan du derudover også risikere hjerteproblemer, hvis du ikke har været aktiv i lang tid eller har en form for livsstilssygdom. Du kan sjældent vurdere præcist hvor intensivt, du kan tillade dig at træne, da det kan afhænge af mange faktorer. Du bør derfor som udgangspunkt starte stille og roligt og kun bygge langsomt på med enten vægt ved styrketræning eller distance ved konditionstræning.
  • Antal gange ugentligt: Er du begynder, vil du sjældent have fordel af at træne for mange gange om ugen. Du bør først vænne dig til den nye belastning på din krop, og det kræver tålmodighed, selvom du føler dig stærk. To-tre gange om ugen vil ofte være den optimale træningsuge for dig, der er begynder.

Som begynder kan et generelt princip være, at det vigtigste er, du kommer igang med en form for træning. Du bør derfor ikke kun overveje hvilken slags træning, der giver bedst resultater, men også hvilken slags træning, der bedst kan motivere dig. Når først du finder en rutine, kan du nemmere prøve kræfter med andre motionsformer ved siden af.

Har du svært ved at motivere dig selv til træning, kan du have fordel af at melde dig til en sport som tennis, fodbold eller andet. På den måde har du en forpligtigelse overfor andre end dig selv, og det kan være den faktor, der får dig af sted. Det kan være et godt supplement til træning derhjemme.

Hvilket træningsudstyr er bedst til min træning?

Træningsudstyret, du finder her på siden, kan bruges til både konditionstræning som boksning og vægtløftning samt træning med kropsvægt. Der er mange forskellige slags træning, der indeholder både en del konditionstræning og styrketræning. Her er boksning et godt eksempel, men intensiv træning med kropsvægt kan også træne både kondition og styrke.

Forskellige træningsformer har ulemper og fordele. Med vores vægte til styrketræning kan du sandsynligvis opnå større muskler og bedre ramme alle mindre muskelgrupper, end du kan ved træning med kropsvægt. På den anden side, kan du med kropsvægt sjældent blive skadet i samme omfang som ved styrketræning, og du kan her også øge intensiteten, så din kondition også bliver forbedret.

Hvis du skal genoptræne forskellige led efter en længerevarende pause eller skade, så er eksempelvis balancetræning et godt bud. Her kan du træne de stabiliserende muskler i knæet, som er nødvendige både ved styrketræning af benene og ved konditionstræning som løb, hvor knæene bliver udsat for hård belastning over længere tid.