Tilbring sommeren på båden

Tilbring sommeren på båden

Havbrisen, bølgernes klukken og solens varme stråler – så bliver det ikke bedre for os bådelskere. Friheden på havet og alle dets muligheder lægger grunden til en tempofyldt og eventyrlig sommer, hvor vi sammen skaber minder og overvinder udfordringer.

Mulighederne til søs kan synes endeløse, og der er aktiviteter for hele familien. Bland fredfyldt fiskeri med tempofyldte vandsportsaktiviteter. Eller hvorfor ikke runde dagen af med en afslappende læsestund eller starte den med et forfriskende dyp i bølgen blå?

Hos Biltema har vi alt, hvad du skal bruge til de skønne dage til søs, uanset om det er til en dagsudflugt eller en længere bådferie.

Besøg vores bådsortiment 

Vandsportsaktiviteter

Adrenalin, fart, vand og aktivitet – så bliver det ikke bedre! Man bliver efter vores mening heller aldrig for gammel til at lege, og derfor har vi et udvalg af produkter inden for vandsport, der egner sig til hele familien.

Vores sortiment

Afprøv balancen ved at padle på et SUP, eller mærk adrenalinen pumpe, når du holder dig fast på en oppustelig tube, der trækkes efter båden.

Tjek vores sortiment inden for vandsport

Besøg nye gæstehavne

Med båden får du friheden til at opleve nye, skønne steder og spændende udflugtsmål.
I de gæstehavne, der ligger langs kysterne, kan du nemt lægge til med båden og opleve nye seværdigheder og skønne perler, der giver dig minder for livet.

Nogle gæstehavne kan være små og trange, og så gælder det om at kunne manøvrere båden, hvilket indimellem kan være en udfordring. Men udfordringer behøver ikke at stikke en kæp i hjulet for dig – tværtimod! Hvis man har det rette værktøj til at klare dem, er de altid lærerige. Vi giver dig nogle tips til nødvendige redskaber og manøvrer, der gør det lidt lettere for dig at lægge til i havnen.

Tips til fortøjning i havnen

 • Du har brug for fendere i en størrelse, der passer til din båd, så du får den rette støtte, når du lægger til ved molen.
 • Fastgør fenderne på bådens søskinner for at forhindre skader.
 • Du har brug for fortøjningsline og tovværk, der er tilstrækkeligt stærke og lange til din båd.
 • Sørg for, at både tovværk og fendere er let tilgængelige, når du kommer ind i havnen.
 • Tag vinden til hjælp, hvis det er muligt, og lad den styre båden det sidste stykke ind til molen.
 • Øvelse gør mester – øv dig igen og igen!

Læs vores købsguide - fortøjning og produkter du behøver 

Sikkerhed på havet er alfa og omega

Når du er på havet, er det vigtigt aldrig at blive overmodig og altid at sætte din egen og dine passagerers sikkerhed først. Derfor er det altid vigtigt, at alle bruger en flydevest – også de firbenede venner, der er med på turen.

Når du er til søs, er det ikke kun flydevesten, der er vigtig. Der er også andre ting, du skal tænke på for at øge sikkerheden ombord.

 • Tjek vejrudsigten, før du begiver dig ud på havet.
 • Oplad din mobiltelefon, inden du tager af sted, så du kan ringe efter hjælp, hvis det bliver nødvendigt. Hav bærbar eller stationær VHF ombord til at kontakte havnekontorer før ankomst.
 • Drik ikke alkohol, når du er til søs.
 • Tag en fritidssejleruddannelse, og få et bevis.
 • Tag ikke flere personer ombord på båden end det tilladte antal.
 • Hold en sikker fart, og hold godt udkig efter andre både og overhold vigepligtsreglerne.
 • Søkort, passer, vinkelmåler og magnetkompas bør findes ombord.
 • Hav tørt tøj, nødproviant, vand og tændstikker med ombord.
 • Før du sejler ud, skal du kontrollere brændstofmængden, oliestanden og lanternerne.

Vælg rigtig flydevest

Vi viser dig gennem vores velassorterede udvalg af flydeveste så du kan finde den flydevest, der passer bedst til dig.

Find den flydevest du behøver

Relaterede artikler

6 fisketips til nybegynderen

6 fisketips til nybegynderen

Kom ud i naturen og oplev det fantastiske ved at fiske! Det er aldrig for sent at begynde. Vi giver dig de tips du behøver!

Plej din båd - sådan gør du

Plej din båd - sådan gør du

Det er vigtigt at vedligeholde båden og vise den kærlighed. Vi guider dig, trin for trin hvordan du skal vedligeholde din båd.

At huske inden bådoplægningen

At huske inden bådoplægningen

Når bådsæsonen er slut, findes der en del ting at overveje. Vi har samlet nogle tips som kan være gode at overveje inden vinteropbevaringen.