Mit første fiskegrej

Mit første fiskegrej

At tage på fisketur er en rigtig god måde at komme ud i naturen. Spændingen ved at fange fisk er noget der griber både unge som gamle og det er for mange en sund og livsbekræftende aktivitet. Tjek vores inspiration til godt fiskegrej, hvis du vil starte med at fiske.

Det er ikke nødvendigvis dyrt at komme igang med at fiske og du kan i princippet komme igang for få penge. Her får du nogle tips med på vejen, når du skal ud og købe dit første fiskegrej, og vi ser på hvad du kan få i vores sortiment hos Biltema.

Vælg hvilke fiskearter og hvor du vil fiske

Der er rigtig mange muligheder i Danmark for at fange forskellige fiskearter på havet, ved søer, i åen, put and take eller på kysten. Dit fiskegrej bør afpasses disse forskellige former for fiskeri, da det ikke er ligegyldigt hvad du fisker med hvor. En af de mest alsidige fiskestænger du kan få er en 8-9 fods stang med en kastevægt på 10-20 gram. Med denne fiskestang, og et passende fastspolehjul, er du rigtig godt på vej og kan både fiske ved kysten/stranden, i put and take og i sø/å.

Udforsk alle vores fiskestænger>>

 

85261

Din fiskestang skal passe til det du vil fiske med og efter - En god allround fiskestang kan være på 8-9 fods længde med et passende fastspolehjul.

Vælg rigtig agn til de fisk du vil fange

Der er stor forskel på hvad de forskellige agn kan fange. Ved kyst og strand vil man ofte anvende slanke langtkastende blink, når man fisker efter havørreder, hornfisk og torsk.

Fisker du fra båd og gerne vil fange torsk er det generelt tungere pirke og ophængere der anvendes, da fiskeriet ofte foregår på større dybder, hvor det skal være muligt for pirken at nå ned på trods af strøm og eventuelt vind der får båden til at drive.

Vil du fange fladfisk gøres dette med fladfiskeforfang der agnes med sandorm, børsteorm eller små sildestykker. Fiskeriet kan foregå fra kyst/strand eller fra båd.

Vil man fiske i landets søer er det ofte softbaits, spinnere eller woblere der anvendes, når man gerne vil fange rovfisk som gedder og aborrer. Gedder er fyldt med tænder i munden og det anbefales på det kraftigste, at man anvender et stålforfang for at undgå at linen slides over.

Udforsk alle vores fiskeblink>>

 

85262

Spinnere - Spinnere anvendes ofte til at fange rovfisk i søerne – bemærk stålforfang nederst, som skal anvendes for at gedder ikke slider linen over med deres mange tænder.

Fiskestangen

Fiskestangen skal generelt være tilpasset til det blink, pirk eller belastning man vil binde i linen. Derfor er der ofte påtrykt kastevægt på selve stangen, så man har en ide om hvilken belastning, fiskestangen kan håndtere. Længden på stangen har også indflydelse og hvis du gerne vil kaste langt fra kysten, vil det være fint med en stang med en længde på minimum 9 fod (270cm)

Fiskestænger til bådfiskeri efter torsk er bygget til at håndtere tunge pirke og derfor er stænger til dette fiskeri tykkere. Da man ofte ikke har behov for at kaste med denne type stang er den ofte 6 til 7 fod lang (180-210 cm). Det er vigtigt at fiskestangen passer til den belastning man sætter på linen. 

Fiskehjul og line

Ligesom stangen skal fiskehjulet tilpasses til dit fiskeri. Fastspolehjulet er det mest populære og det der er lettest at kaste med. Multihjulet er fint til pilkefiskeriet, da man ofte bare skal sænke pirken ned i vandet uden at kaste.

Hvis du er venstrehåndet bør du se efter fastspolehjul, hvor det er muligt at skifte håndtag fra venstre til højre side.

Liner der anvendes til fiskeri er for det meste nylonliner eller fletliner. Nylonliner er de billigste og de har ikke så stor brudstyrke som fletliner. Fletliner har den egenskab at man kan fiske med en meget tyndere line og derved kaste meget længere. Husk at hvis du anvender nylonline at denne skal udskiftes jævnligt, da den over tid mister sin brudstyrke – ofte på grund af påvirkning fra lys.

85260

Tip til havfiskeri - Multihjulet på vores "Deep Sea Predator" er godt til det tunge havfiskeri.

"Nice to have" og "Need to have" fiskegrej

Man skal ikke gå ned på fiskeudstyr når man starter med at fiske. Ovenover ser du et stort udvalg af det basale udstyr du har brug for. Men hvis interessen for fiskeri tager fart så kan du udbygge dit  med ekstra fiskegrej. Du finder blandt andet masser af fisketøj og fisketilbehør, samt et bredt udvalg til vinterfiskeri. 

Fandt du ikke hvad du søgte til din fisketur i vores artikel? Så udforsk hele vores udvalg af fiskeudstyr i linket.

Se alt vores fiskegrej>>

Relaterede artikler

Børn og unge på fisketur

Børn og unge på fisketur

Tag børnene med på fisketur. Det er en hyggelig aktivitet at lave sammen.

6 fisketips til nygbegynderen

6 fisketips til nygbegynderen

Er du nystartet fisker? Så læs med her.

Værktøj til båden

Værktøj til båden

Se hvilket værktøj du bør have liggende ombord på båden.