Lås på båd og trailer - sådan gør du

Lås på båd og trailer - sådan gør du

Hos Biltema finder du gode muligheder for at gøre det svært for tyven at stjæle båd og trailer.

Både og især bådmotorer er ofte udsat for tyveri, men heldigvis er der gode muligheder for at passe på sine ting. Vi gennemgår her nogle af de produktmuligheder i Biltema, der gør det sværere for tyven at løbe med dine ejendele.

Lås på bådtrailer

Mange både står på bådtrailer hele året rundt, da de derved kan søsættes, hvor det skal være, alt efter vind og vejr, ligesom mange har jollen opbevaret ved sommerhuset eller på campingpladsen, hvor den også står på bådtrailer eller ophalervogn. Her får du tre gode muligheder for at traileren ikke kan flyttes af eventuelle tyve.

  • Lås på trailerens kobling.
  • Lås på trailerens hjul.
  • Fastlåsning af traileren til anden genstand.

Lås på koblingen

85361

Trailerlås i kraftig kvalitet - En kraftig lås på trailerens kobling er en god sikring mod tyveri – her kan tyven ikke koble en bil til traileren og stikke af med den.

85363

Traileren kan også låses fast til bilens træk - En god sikkerhed, hvis traileren for eksempel er parkeret på havnen, imens man er ude at sejle. Bemærk den rustfri hængelås der modstår salt og andre påvirkninger fra kørsel eller vejrlig.

Det er vigtigt at tjekke, om hængelåsen, man overvejer at købe, er godkendt af forsikringen. Forsikringsselskaberne stiller ofte krav om låsens sikkerhedsniveau.

Se i videoen hvordan du sætter trailerlåsen på bådtraileren eller din hårdtarbejdende ven til- og fra genbrugspladsen - din "haveaffalds"trailer.

Lås på hjulet

Mange forsikringsselskaber kræver at en bådtrailer, der står opbevaret udendørs har låseanordninger, der låser på både hjul og kobling. Her er denne model vældig fin, da den låser på hjulet i rulleretningen og samtidigt gør hjullåsen det umuligt for tyven at afmontere hjulet, da den lukker af for boltene til dette. Modellen er meget let og hurtigt at af- og påmontere og kan anvendes til stort set alle almindelige hjulstørrelser.

85365

Ekstra sikring - Visse forsikringer kræver at der er to låseanordninger på traileren. Har du lås på hjul og træk er dette en måde at opfylde kravene på.

Låsewire og hængelås

Er vel nok den mest universelle måde at sikre sine ejendele. Wiren findes i flere forskellige længder, er rustfri og overtrukket med en polyesterstrømpe, så den har udseende som almindeligt tovværk. Den kan bruges til snart alle ting der skal låses fast – her er et par ideer:

  • Fastlåse jollen eller båden til bolværket eller badebroen.
  • Påhængsmotoren – på båden eller hvis den opbevares i et skur.
  • Cykler der medbringes på større både.
  • Gummibåden eller slæbejolle der normalt bare ligger surret fast eller i vandet.
  • Fastlåsning af jollen til bådtraileren.
85367

Låsewire - Denne rustfri wire er 10 mm tyk og overtrukket med en 24-flettet polyesterstrømpe – en supergod løsning til alt der skal låses fast og ikke kun til båden. Bemærk den kraftige hængelås – den er ikke så nem at bryde op!

Påhængsmotoren

Især de mindre bådmotorer er nemme for tyven at slippe afsted med, da de kan afmonteres hurtigt og bæres væk af en eller to mand på få minutter. Løsningen kan være at montere en lås på påhængsmotorens spændeører, så den ikke kan løsnes fra agterspejlet.

85369

Sæt motorlås på påhængsmotoren - Påhængsmotorerne er lette at stjæle. Her er motorlåsen monteret på en påhængsmotor og gør at spændeørerne ikke kan løsnes.

Gode råd vedr. låsene

Alle de testede låsetyper indeholder låsecylindre og bevægelige dele. Det er derfor en rigtig god ide at smøre låsecylindrene med en tyndtflydende spray. Sidder låsen på båden i længere tid er det en god ide at presse marinefedt ind i cylinderen, for at hindre at saltvand trænger ind, ligesom skudriglerne/låsepalerne med fordel kan smøres med fedt, så det hele kan løsnes igen.

Relaterede artikler

Trailer reservedele og trailer tilbehør – skift enkle trailerdele selv

Trailer reservedele og trailer tilbehør – skift enkle trailerdele selv

En trailer skal være sikker at køre med, og det er også nødvendigt at vedligeholde traileren.

Gør terrassen forårsklar

Gør terrassen forårsklar

Foråret står for døren, og snart er tiden inde til hygge og afslapning på de danske terrasser. Få hus- og haveekspertens råd til, hvordan du får terrassen klar.

Den rigtige plæneklipper

Den rigtige plæneklipper

Hvem drømmer ikke om den perfekte grønne græsplæne? Og hvem overvejer ikke en eller to gange sit valg af plæneklipper for at ende med det bedste valg?