Hvilken hund passer til mig?

Hvilken hund passer til mig?

For mange er en hund en blød, varm og legesyg livspartner. En livspartner, som du tilbringer mange og lange timer sammen, ude i naturen eller hjemme på sofaen. Overvejer du at få en hund? I så fald er der et par ting, du skal have styr på, før dit firbenede familiemedlem holder sit indtog.

Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal købe en hund, og du bør gå ud fra din livssituation, når du vælger hunderace. Først og fremmest skal du spørge dig selv, hvordan en hund passer ind i dit liv. Har du tid nok og kærlighed nok at give hunden? Hvordan ser fremtiden ud?

Der er mange spørgsmål, der skal besvares, for både din og hundens skyld. Ud over mad og kærlighed har hunde også brug for fysisk aktivitet og mental stimulation, hvilket naturligvis kræver engagement.

Men hvis svaret stadig er et rungende JA til spørgsmålet om, hvorvidt du skal få en hund, står det tilbage at vælge, hvilken race du skal have.

Vælg hunderace på basis af:

  • Hvordan du bor. Hvis du bor i en lejlighed, er en mindre hund bedre egnet.
  • Hvis du har børn. Nogle racer passer bedre til børn end andre.
  • Hvor megen aktivitet og træning vil du kunne give din hund dagligt? Vælg en hund, hvis energiniveau passer til dine forhold.
  • Om du vil have en hund, der fælder eller ej, afhængigt af om der er allergi i familien.
  • Om du har haft hund før. Nogle racer er mere krævende end andre, og kan have brug for mere erfarne hundeejere.

Sådan passer du din hund

Hunde har brug for en masse kærlighed og omsorg for at have det godt. Vi har samlet nogle af vores bedste tips om, hvordan du passer hund.

Sådan passer du din hund:

  • Tjek hundens pels hver uge. Kig efter sår, skadedyr og eksem.
  • Kontroller poterne for revner og sår, og klip kløerne regelmæssigt.
  • Gør det til en rutine at inspicere hundens mund og tænder regelmæssigt. Hold øje med, om din hund har tandsten.
  • Plej hundens pels med kæmning og børstning, og bad den efter behov. Brug hundeshampoo, når du vasker din hund.
  • Hold også øje med din hunds vægt.

Tag hunden med ud i naturen

Alle hunde kan lide motion og aktivitet, og det samme gælder deres ejere. Varier dine gåture ved at tage din hund med i skoven, til strande, hvor den er velkommen, eller i parken. Variation er godt for alle og giver dig mulighed for at opdage nye steder og yndlingssteder sammen. Mens du nyder naturen, er det også vigtigt at holde din hund i sikkerhed ved hjælp af halsbånd og snor, når det er nødvendigt.

Sørg også for at kontrollere, at din hund er velkommen f.eks. på stranden, inden du tager den med der.

Hundereflekser til mørke gåture

Det er utroligt vigtigt at blive set, når du er ude at gå tur i mørket, for at undgå ulykker. Så ud over at bære reflekser selv, bør du også sørge for, at din hund bærer en eller anden form for refleks.

Reflekser till hunde

Transporter hunden sikkert

Når du og din hund skal ud at køre en tur, er det vigtigt, at hunden transporteres sikkert og bekvemt. Hos os hos Biltema finder du lette og stabile hundebure, som din vovse vil trives godt i.

Hundebure

 

Din hund er din bedste ven – forkæl den lidt

De fleste får en bedste ven, når de får en hund, og mange mennesker ønsker at forkæle deres pelsklædte kammerater lidt ekstra en gang imellem. Det kan være en ekstra lang runde i parken, eller nogle godbidder, når der er mulighed for det. Men sørg for, at godbidden er nærende og af god kvalitet!

Hundemad

En god nats søvn i en hundeseng

Men hverdagsluksus til hunde kan være mindst lige så værdsat som lidt slik, og det kan være at give din hund de bedste betingelser for en god nats søvn. Det kan du nemt sørge for med en af vores bløde hundesenge, som også er nemme at holde rene.

64892

Hundesenge

Relaterede artikler

Udvalg af hesteudstyr

Udvalg af hesteudstyr

Mangler du ride- eller staldudstyr? Se vores udvalg her.

Alt til din kat

Alt til din kat

En kat kan forbedre dit helbred, mindske stress og bidrage med meget lykke og nærhed. Vi hjælper dig med alt din firbenede ven behøver!

Pleje og gødning af græsplænen

Pleje og gødning af græsplænen

Få gode tips til pleje af græsplænen.