Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2023. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Hundesenge

Hunden er menneskets bedste ven, og den skal også ligge godt! Det er måske nemt at tro at hundesenge ikke er det store problem, hvis man som hundeejer har oplevet sine hunde i dyb søvn i sære positioner på alle mulige og umulige steder. Hunde bruger dog meget tid både på at sove og bare at ligge og slappe af, mens den holder øje med hvad der ellers foregår i husholdningen. Derfor er valget af hundesengen et af de vigtigere,du gør som hundeejer. Sengen skal passe til hunden, være blød og behagelige at ligge i, og fungerer ofte som et trygt tilflugtssted for hunden. hundekurven kan have stor betydning for hundens søvn. Fuldstændig ligesom mennesker, bliver hunde også gnavne og trætte, hvis de ikke får tilstrækkelig eller god nok søvn. En veludhvilet hund er langt nemmere at arbejde med, roligere, gladere og mere lærevillig.

Biltemas hundesenge

Biltema har hundesenge i flere størrelser og modeller - mange af de mindre modeller kan selvfølgelig også bruges til katte og andre små kæledyr, der skal have et trygt sted at sove. Vores senge er bløde og behagelige og lette at rengøre.

Tæpper og puder til hunden

Mange hunde holder af at have en pude eller tæpper, de kan møffe rundt og forme behageligt i hundesengen. Er I afsted på besøg eller ferie, kan et velkendt tæppe eller pude også være med til at give hunden tryghed, uden at du skal have hele hundesengen med. Vores puder og tæpper er bløde og rare, nemme at vaske og tørrer hurtigt. Det er ofte praktisk med et par ekstra tæpper til brug i bilen, transportkasse, beskyttelse af møbler m.m.

Huleseng til hunden

Til de mindre hunde og til hundehvalpen finder du også en hyggelig huleseng. Den kan give hunden lidt ekstra tryghed og ro og fungerer som et rart skjulested.Vores huleseng har blød kunstpels på indersiden.
Sådan vælger du den rigtige hundeseng
Det kan være lige meget med en flot designerhudneseng, hvis ikke hunden er tryg ved sengen og holder af at ligge i den. Vælg først og fremmest seng efter hundens størrelse og komfortbehov. Nogle hunde foretrækker en mere afskærmet kurv, mens andre hunde gerne vil have en kant eller pude at hvile hovedet på. Andre hunde foretrækker at ligge på gulvet - her kan et tæppe markere, hvor deres soveplads er, og sørge for lidt ekstra komfort.

Vælg en seng, der er stor nok til at hunden kan ligge behageligt i den. Mål hvor meget plads hunden bruger, når den ligger og sover roligt. Husk at hunde ofte krøller sig sammen, når de ligger og slapper af, men tit ender i en udstrakt position i den dybe søvn. Mange hunde kan også bevæge sig noget under søvnen, når de drømmer. Det er en god idé at købe hundens endelige sengestørrelse når I får den som hvalp, så hunden kan vænne sig at hundekurven er et trygt sted. Spørg gerne hvilken størrelse hundekurv, opdrætteren har bedst erfaring med til den specifikke race. Hvis hundesengen umiddelbart virker stor, kan den udfyldes med puder og tæpper.

Hvor skal hundesengen stå?

Hvor hundesengen skal placeres, afhænger også af din hunds temperament. Du kan observere hvor din hund helst ligger og stille hundesengen der. Får du hunden som lille hvalp, kan du selv udvælge et roligt hjørne, og lære hvalpen at det er dens område. Det er vigtigt at hundesengen ikke bliver brugt som straf. Skal hvalpen udenfor døren, bør det være et andet sted.

Nogle hunde holder også af at have flere muligheder for at trække sig lidt tilbage. Mange hunde vil gerne være i nærheden af resten af flokken - altså dig og din familie - samtidig med at de kan slappe lidt af. Her er en hundeseng i et stille hjørne af jeres sædvanlige opholdsrum en god idé. Så kan hunden være med uden at der er for meget uro.
Har du ofte besøg, børn der kan være lige lovligt støjende, eller en hund, der er lidt nervøst anlagt, kan en ekstra hundekurv i et tilstødende, fredeligt rum være et godt fristed for hunden. Her kan hunden trække sig helt tilbage i fred og ro, uden at der er larm og uro omkring den. Det kan også være at hunden foretrækker at sove her. Sørg for at der er fri ind- og udgang og stil gerne hundesengen i et hjørne, hvor hunden har oversigt over indgange - det er mange hunde tryggest ved. Nogle hunde holder også af at ligge med en mere huleagtig fornemmelse, og vil ofte placere sig under borde. Her kan hundesengen placeres under et skrivebord el.l.

Den rigtige hundeseng giver hunden mere tryghed, så du får en harmonisk og glad hund.