Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Legetøj til hund

Biltema har en lang række hundelegetøj og træningsredskaber til hunde, der kan hjælpe med at underholde og aktivere din hund på en sjov og lærerig måde. Alle hunde er skabt til at blive aktiveret og bruge både kroppen og hjernen. Hvis hunden ikke bliver tilstrækkeligt mentalt stimuleret,, kan den få adfærdsproblemer. Ved manglende fysisk aktivitet kan hunde simpelthen få dårlig kondition og helbredsproblemer.
Det er sjovt for både hund og ejer at lege og lave aktiviteter sammen. I modsætning til hvad mange tror, kan du blive ved med at træne din hund hele livet og lære den nye ting.
Legetøj kan bruges til både fælles aktivering og leg, samt til underholdning af hunden når den er alene hjemme. Se blandt vores mange typer hundelegetøj for at finde noget, der passer til din hund.

Mental og fysisk træning til hunden

Hunde skal trænes både fysisk og mentalt for at blive tilstrækkeligt stimuleret. Fysisk træning vil være gåture, hundelabyrinter og -legepladser, kaste/apportleg, tovtrækkeri o.l. Det sørger for at hundens kondition og kropskontrol er i orden og den får afløb for sit behov for bevægelse. Her er hundetove, kampruller, bolde, frisbees og lignende legetøj godt til at aktivere hunden.

Hunden skal dog også stimuleres mentalt med hjernearbejde. Det kan for eksempel være gennem at lære kommandoer, som de klassiske sit, stå, gå, vent, lig, rul rundt. Hunde kan dog også lære meget andet som at rydde sit legetøj op og lægge det på plads i kurven, lære at hente et bestemt stykke legetøj, gå højre, venstre, over eller under forhindringer på gåturen og meget andet. Her kan ‘bamselegetøj’, reb, bolde og pibedyr bruges til aktivere hunden, mens kampruller, godbidder og aktiveringsbolde kan bruges til at belønne hunden.

Mange hunde er også meget glade for søgelege, hvor den skal lede efter godbidder eller legetøj med duftspor. De kan gemmes i haven, hjemmet og under gåturen. Aktiveringsbolde eller bamselegetøj med duftspor kan bruges til søgelege. Hunde har en meget fin lugtesans, så alle dens velkendte bamser vil have duftspor, som hunden kan genkende uden at du behøver at gøre noget særligt ved bamserne.  

Aktivér din hund, når den er alene hjemme

Mange hunde kan komme til at kede sig eller føler sig ensomme, når de er alene hjemme. Det kan resultere i uhensigtsmæssig adfærd, hvor hunden hyler og bjæffer eller gnaver og bider i møbler og ejendele. Det er ærgerligt at komme hjem til en en hel sønderbidt skohylde eller en sofa, hvor alt fyldet er havnet uden for puderne. Hunden gør det dog ikke for at være uartig, men fordi den er frustreret, keder sig eller savner sine ejere.

Hos de fleste hunde vil træning og mere aktivering stoppe den uhensigtsmæssige adfærd. Når hunden bliver tilstrækkeligt aktiveret og stimuleret sammen med ejeren, vil den ofte være træt bagefter og lægge sig til at sove - også selvom den er alene hjemme.

Har hunden brug for underholdning mens den er hjemme, kan en aktiveringsbold give hunden fysisk og mentalt arbejde at gå i gang med. Aktiveringsbolden fyldes med godbidder, som hunden skal arbejde med poter og snude for at få ud. Pibe-og gryntelegetøj eller bidebolde og -reb kan også modvirke at hunden bider i de forkerte ting. Særligt hvalpe, der er ved at skifte tænder, kan have behov for at bide fordi tænder og gummer klør. Hos ældre hunde kan det være en dårlig vane, der skal afvænnes over tid.
Legetøj, der bruges når hunden er alene hjemme, kan med fordel gemmes væk eller udskiftes når du er hjemme med hunden, så den ikke bliver træt af legetøjet.

Tryghed for hunden

Et fast hundelegetøj, tyggeben eller bold - eller vore samlepakke med et udvalg af legetøj - er nemt og hurtigt at tage med når hunden skal med på ferie eller besøg. Så er det nemt at aktivere hunden til leg, og hunden vil ofte føle sig tryggere med velkendt legetøj, der dufter af hjemmet. Skal hunden passes ude, er det også en god idé at pakke legetøj med - så gør du også hundepasserens opgave lidt nemmere.

Hundetræning

Jagt- og arbejdshunde skal i særlig grad trænes. Til dem har Biltema bl.a. en flydende apport-attrap, der kan bruges til træning af apport i vand. Til apport på land kan du bruge vores bolde i snor, der let kan kastes over længere afstande eller legetøj, der kan sættes med duftspor, som hunden derefter kan søge efter.
Du finder også en clicker til clicktræning. Det er et nemt og hurtigt belønningsmiddel, der gør træning let og præcis.

Frisbees og bolde træner hundens orienteringsevner, fart og apport. Kampruller og andre typer legetøj kan bruges som belønning under og efter en veludført træning, så hunden forbinder træning med sjove aktiviteter sammen med ejeren.

Sikkerhed

Nogle typer hundelegetøj bør kun bruges under ejers opsyn - se under den enkelte vare for mere information. Alle typer legetøj bør kasseres, hvis det går i stykker.
Benyt legetøj, der er hensigtsmæssigt i forhold til hundens størrelse og styrke. Hundelegetøjet er ikke godkendt til børnelegetøj efter EU-standarder - men barn og hund kan selvfølgelig gerne lege sammen med hundens legetøj under voksent opsyn.

Det anbefales generelt ikke at bruge hjemmelavet hundelegetøj til hunde. De har ofte større bidkraft end man umiddelbart regner med. Det kan betyde at hjemmelavet hundelegetøj ikke nødvendigvis er sikkert for hunden. Eksempelvis er mange rebtyper er for stive og uelastiske til hundelegetøj, og kan ved forkert brug trække hundens tænder ud, hvis det bruges som legetøj.

 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.