4 trin til en efterårsklar have

4 trin til en efterårsklar have

Efteråret er over os, og vi går mørkere, koldere og vådere tider i møde. Med fire nemme trin kan du gøre din have efterårsklar og forberede den på, at det snart bliver vinter.

Havesæsonen er forbi, og de fleste danskere er trukket indenfor til efterårshygge i varmen. Selvom det er fristende at blive siddende i lænestolen, er det godt givet ud at tage havehandskerne på en sidste gang.

Efterårs- og vintermånederne øger risikoen for vand-, frost- og stormskader på hus og have. Hvis du gerne vil give dig selv et forspring til foråret, når den nye havesæson starter, er der flere ting, du med fordel kan gøre nu.

Her får du fire tips til at hjælpe din have gennem vinteren og spare dig selv for en masse forårsarbejde.
 

1. Fjern blade og grene fra græsplænen

Når efterårsblæsten suser gennem de danske haver, lander visne blade som et blødt tæppe på jorden. Det er vigtigt, at du fjerner bladene - samt evt. nedfaldne frugter og grene - fra græsset, hvis du vil undgå, at de rådner under sneen og risikerer at give din græsplæne sneskimmel over vinteren.

Til kamp mod nedfaldne blade

Vores kombinerede løvsuger og -blæser gør det nemt for dig at samle blade og andet løst haveaffald. Justerbar omdrejningsregulator, 40 liters opsamlingssæk, skulderrem og støttehjul sikrer nem anvendelse.


Trafiksikkerhed i første række

Kør dit haveaffald sikkert til og fra genbrugspladsen med dette praktisk lygtesæt med LED baglygter. Lygterne har baglys, stoplys, nummerpladelys samt blinklys, og magneter gør på- og afmontering nem.

Se alle trailer reservedele>>

2. Dæk af for vind og vejr

En presenning kan bruges til et utal af formål. Den er især praktisk i de kolde måneder med ustadigt vejr og nattefrost. Hvis du vil sikre dig, at du har tørt brænde at tænde op med, og at du kan nyde dine sarte blomster igen til foråret, gælder det om at dække af tidligt.

Afdækning i uendelighed

En presenning har mange anvendelsesmuligheder og fås i forskellige former og farver. Vores grønne presenninger er uundværlige i haven til afdækning af fx havemøbler, haveudstyr, blomsterbede og brænde.

Se alle vores presenninger>>

 

3. Forbered dig på oversvømmelser

Det er ikke usædvanligt, at der i efteråret kommer store mængder regn over kort tid. Det er en god idé at have et beredskab af hjælpemidler klar til at fjerne uønsket regn- og kloakvand - særligt hvis du bor i et hus med kælder eller har en lavtliggende grund. Oversvømmede haver og våd jord kan give uoverskuelige problemer og ændre udtrykket i din have for fremtiden.

Bliv fri for uønsket vand

Kloarkerne er ikke altid dimensionerede til store mængder vand. En dykpumpe kan hjælpe dig med at holde din kælder eller have fri for vand, hvis skybrud eller andre uheld allerede er sket.

På med gummistøvlerne

Hvis uønsket regn- og kloakvand stiger op i din kælder eller oversvømmer din have, er vandtætte gummistøvler guld værd. Kom tørskoet gennem vandmassen med et praktisk og bekvemt par.

4. Lys haven op i mørket

Hen over efteråret falder mørket tidligere og tidligere på. Det kan være svært at finde belysning til haven, som både er praktisk og har en dekorativ effekt. Hvis du drømmer om at have lys nok til at finde rundt i haven, men samtidig ønsker at skabe en hyggelig atmosfære, er lyskæder lyset i mørket for dig.

Har du mod på at læse mere omkring årets gang i haven, har vi lavet en havekalender, som du kan læse på Biltema.dk. Her finder du tips til haven hele året. 


Se havekalenderen

Relaterede artikler

Kompostér mere!

Kompostér mere!

Det at kompostere er ikke så svært, som det umiddelbart kan synes! For i praksis er varme, ilt og fugt alt, hvad der er nødvendigt for at forvandle dit have- og madaffald til næringsrig jord.

Orden og styr på drømmegaragen

Orden og styr på drømmegaragen

Med indretnings- og opbevaringsløsninger fra Biltema kan du forvandle din garage til en rigtig drømmegarage.