Gør arbejdet lettere med det rigtige arbejdstøj

Gør arbejdet lettere med det rigtige arbejdstøj

Almindeligt tøj giver ikke ordentlig beskyttelse og kan let blive ødelagt, når du vasker bilen, arbejder i haven, maler eller tømrer. Med vores arbejdstøj får du den beskyttelse, du har brug for, og behøver ikke bekymre dig om støv, stænk og jord, uanset om du er gør-det-selv-mand eller professionel.

Uanset om du er gør-det-selv-mand eller professionel, er det vigtigt at have den rigtige type arbejdstøj, der både beskytter og letter selve arbejdet. Hos os finder du alt fra arbejdsbukser, beskyttelsestøj og til arbejdssko og handsker.

Inden du går ud for at købe arbejdstøj, er det vigtigt at tænke igennem, hvilken slags arbejdstøj du rent faktisk får brug for. Valget af tøj og udstyr afhænger naturligvis af den type arbejde, du skal udføre. Skal tøjets funktion være at beskytte, lette eller hjælpe dig med at blive set på din arbejdsplads?

Her er 5 praktiske tips, du kan tage med dig for at sikre, at du vælger det rigtige arbejdstøj, der passer til dit formål.

  1. Vælg arbejdstøj efter arbejdsplads. Før du køber dit arbejdstøj, er det vigtigt at finde ud af om der er eventuelle arbejdskrav, og hvilke af dem der skal opfyldes. De regler, der gælder for den enkelte arbejdsplads, er normalt fastsat af arbejdsgiveren, der bestemmer, hvad arbejdskravene er.
  2. Det er en fordel at vælge forskelligt arbejdstøj, der er tilpasset årstiden. Til rigtigt sommervejr vælger vi for eksempel t-shirts, shorts og en jakke med god åndbarhed. Når du har brug for at beskytte dig mod uvejr, er lag-på-lag-princippet det rigtige. Et sæt undertøj der transporterer fugt væk, et mellemlag og en foret arbejdsjakke til kulden. Ved at klæde dig på efter dette princip kan du nemt regulere beklædningen, når vejret skifter.
  3. Hvis du er faglært - vælg arbejdstøj i henhold til lovgivningen.
    Måske er det vigtigste ved valg af arbejdstøj at sikre, at arbejdstøjet overholder de love, der findes i branchen. For eksempel er der særlige krav til arbejdstøj, hvis de ansatte arbejder med farlige kemikalier eller arbejder med maskiner. Så skal alt beskyttelsesudstyr være CE-mærket. For nogle specielle beklædningsgenstande er der f.eks. også krav om advarselsfarver for at bidrage til arbejdstagernes sikkerhed. Hvis et produkt er CE-mærket hos Biltema, er det nemmest at finde det i produktbeskrivelsen.
  4. Tænk på komforten. Arbejdsdagene er lange, ikke mindst hvis man er udendørs i dårligt vejr. Derfor er det vigtigt at have arbejdstøj, som man kan bevæge dig frit i, og som giver kroppen mulighed for at ånde. Tøjet skal også have en god pasform, og derfor er det vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse og/eller kan tilpasse tøjet til din krop. Velplacerede og nyttige lommer bidrager også til tøjets praktiske egenskaber.
  5. Pas på dit arbejdstøj. Hvis du behandler dit arbejdstøj korrekt, har du mulighed for at forlænge levetiden. Det vil sige, at du skal vaske og tørre tøjet i henhold til instruktionerne, ellers vil tøjets kvalitet hurtigt blive forringet. Derfor er det vigtigt, at du plejer dit arbejdstøj rigtigt. Hvor ofte arbejdstøj skal skiftes afhænger af, hvilken type virksomhed du arbejder for.

Nedenfor har vi oplistet et udvalg af arbejdstøj at vælge imellem, der er et godt grundlag, uanset om du er gør-det-selv-mand eller professionel.

Vælg arbejdsbukser efter behov

I modsætning til hverdagsbukser er arbejdsbukser specielt udviklet til at modstå barske forhold. Vores arbejdsbukser fås i flere størrelser og modeller for at gøre det nemmere at finde et par bukser, der passer til dig.

SE ALLE ARBEJDSBUKSER HER

 

Fleksible arbejdsjakker

Nu behøver du ikke bekymre dig om vind og vejr, vores arbejdsjakker giver maksimal beskyttelse mod kulde. I udvalget finder du jakker, der er vand-, vind- og smudsafvisende. Derudover finder du også fleksible jakker med god pasform, åndbarhed og bevægelighed. Skal du være synlig på lang afstand? Så kan en jakke med høj synlighed kombineret med bukser med høj synlighed være det rigtige for dig.

SE VORES ARBEJDSJAKKER

 

Sådan vælger du de rigtige arbejdshandsker

Uanset hvad du skal arbejde med, har du brug for de rigtige handsker og til jobbet. Det spørgsmål, du kan stille dig selv, er følgende. Hvad skal du beskytte dine hænder mod? Skal handskerne beskytte mod kulde eller varme? Skal dine nye arbejdshandsker være fødevaregodkendt? Skal du håndtere kemikalier?

SE ALLE VORES ARBEJDSHANDSKER

 

Suppler dit arbejdstøj

Gå ikke glip af praktisk tilbehør og tilbehør i slidstærke materialer, der ud over at lette arbejdsdagen også giver dejlig komfort. Oplev bælter, seler, knæbeskyttere, sokker, t-shirts og meget mere i vores sortiment!

ALT INDENFOR ARBEJDSTØJ

 

Relaterede artikler

Bruger du AdBlue® i din dieselbil?

Bruger du AdBlue® i din dieselbil?

Ejer du et moderne køretøj med dieselmotor? Så skal du fortsætte med at læse om vores AdBlue!

Klæd dig på med lag på lag

Klæd dig på med lag på lag

Når du skal begive dig ud en dag i naturen skal du klæde dig efter lag på lag-metoden. Vi forklarer hvad du skal overveje.

Havekalender - Sådan forbereder du haven til vinter

Havekalender - Sådan forbereder du haven til vinter

I vores havekalender giver vi dig vores bedste tips og råd til, hvordan du forbereder haven på bedste vis inden årets koldere måneder.