5 tips til en lettere vandrerygsæk

5 tips til en lettere vandrerygsæk

Planlægger du at opleve naturen fra vandrestien i år eller overnatte i skoven denne sommer? Så husk at gøre dig nogle tanker inden du pakker. Jo lettere indholdet er i din rygsæk desto bedre bliver din oplevelse af turen sandsynligvis.

De første kilometer når eventyret venter lige rundt omkring hjørnet, og dine ben er sunde, kan selv en tungt pakket rygsæk føles let at bære. Et par kilometer længere nede ad vandrestien kan den følelse føles som bortblæst. Pak let og få det meste ud af din tur – hvert gram gælder.

1. Planlæg din pakning

Hvor meget din rygsæk skal veje er selvfølgeligt individuelt. Hvilket udstyr der er brug for afhænger af, hvordan vejret forventes at være, hvor lang vandreturen er og selvfølgelig hvilke personlige ting eventyreren ønsker at have med sig. Det kan føles unødvendigt at skrive huskelister til hvad man skal pakke, men ved at planlægge din pakning og nedskrive alt du vil have med, får du også et overblik hvor du kan sortere ting fra som er unødvendige.

2. Duft moderat friskt

Vi pakker alle anderledes – nogle pakker altid for meget tøj, andre for lidt. I naturen er det okay at være lidt ”ufrisk”. Ude i den friske luft er de fint at lugte lidt af sved. Gør rygsækken lidt lettere ved at have det samme tøj på lidt længere. Når det er tid til at slå telt op om aftenen, kan det være muligt at lufte tøjet eller endda skylle det i en å og hænge til tørring over den nærmeste gren.

Rygsække og vandrerygsække

Du finder mange forskellige typer rygsække hos os. Alt fra store vandrerygsække til de vandtætte rygsække.

Se vores udvalg af rygsække

3. Invester i spartansk hygiejnerutine

Glem ting som shampoo, balsam og deodorant. På vandreturen er tre hygiejneartikler normalt nok; Biologisk nedbrydeligt sæbe, tandpasta og vådservietter. Overvej hvor meget af hver enkelt produkt du skal bruge på vandreturen og hæld i mindre flasker eller beholdere.
Husk ikke at efterlade snavs og affald i naturen. Medbring altid en lille pose, hvor du kan lægge brugte vådservietter og andet affald.

4. Spring konservesdåserne over

Dåser er gode men de er også meget tunge. Hvis du bruger lidt mere tid på den mad du skal have med dig kan du spare flere hundrede gram. Invester i energirige fødevarer, der vejer lidt, såsom nødder, grød og forskellige typer tørret mad. Den mere erfarne vandrer vælger måske selv at tørre maden men der er også frysetørret mad man kan købe færdigt.

5. Kanon med multifunktion

I vores normalt bekvemme hverdag er det let at glemme at mange gadgets kan have flere funktioner. Et krus kan have flere funktioner. Et krus kan tjene som både drikkeglas og en suppeskål, tøj kan fungere som en pude og bestik kan være madlavningsredskaber. Kun fantasien sætter grænser!

Er hele familien med på tur, så bør du nok skrive en anden lidt længere liste, men vores rygsække skal stadig nok slæbe din oppakning gennem skoven sammen med dig og din familie.

Du kender garanteret selv en række gode pakketricks så rygsækken bliver lettere på vandreturen eller sommerferien. Og det vigtigste når man er på tur i sommerlandet er øjeblikket og oplevelserne.

Man skulle gerne spare rygsmerterne – God sommerferie!

Relaterede artikler

Flere overnatter i det fri

Flere overnatter i det fri

Sådan får du en god nat under åben himmel.

Friluftslivet hitter i Danmark

Friluftslivet hitter i Danmark

Få 3 gode råd til weekendturen i naturen.

6 fisketips til nybegynderen

6 fisketips til nybegynderen

Kom ud i naturen og oplev det fantastiske ved at fiske! Det er aldrig for sent at begynde. Vi giver dig de tips du behøver!