Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Rygsække

Rygsækken er utroligt praktisk opfindelse, der tillader dig at bære dit udstyr med dig, samtidig med at du har hænderne fri. Rygsække er blevet brugt i Skandinavien i diverse udformninger i mange tusinde år. De moderne versioner med justerbare bæresystemet og polstrede remme giver dig mulighed for at bære tungt med forbløffende høj komfort. 

Computerrygsæk

Computerrygsækken er perfekt til dig, der pendler på arbejde med offentlig transport, cykel eller på gåben. Her er også plads til dagens lekture for de studerende og skoleelever.

Rygsæk til dagsture

Rygsækken til dagsture passer også perfekt til turen frem og tilbage til træning, udflugter og meget andet, Den er også et godt alternativ til pusletasken og kan både placeres under barnevogn og på ryggen, alt efter behov, samtidig med at der er plads til alt.

Rejserygsæk

Rejserygsækken har en del mere plads end den til hverdagsbrug og er perfekt til weekendture og rejser, hvor du pakker let. Den kan også bruges til udstyrstung sport og fritidsinteresser. Her er også plads til hele pensum, hvis du skal have alle bøger med på studiet.

Backpacker/vandrerygsæk

Vandrerygsækken har volumen til at sluge alt fra stormkøkkener, varmt overtøj til soveposer og telte. Skal du rejse jorden rundt, eller afsted på ture med meget udstyr, kan de store versioner også klare det hele.

Sådan pakker du din rygsæk

  • Pak tunge ting nederst og ind mod ryggen.
  • Pak lette ting med høj volumen (liggeunderlag og sovepose) yderst eller udenpå med pakremme.
  • Pak snacks, kort, billetter, penge og hvad du ellers skal have ved hånden i i side-, top eller remlommer, så du nemt kan komme til det.
  • Pak madpakke, tørt tøj og overtøj øverst.
  • Pak vandtæt på vandreture - brug en vandtæt pakpose, hvor du klemmer luft ud først og derefter ruller toppen rundt. Så fylder tingene også mindre. Plastikposer bliver hurtigt slidt og hullede.

Dame- og herrerygsæk

En del rygsække er delt ind i herre- og damemodeller. Det betyder dog ikke at du kun kan vælge den type, der ‘passer’ til dit køn. Unisex-versioner, der kan indstilles på flere punkter, kan være lige gode til begge køn, mens lange kvinder og kortere mænd med fordel kan vælge ’omvendt’. Inddelingen har nemlig tit mest med størrelse at gøre. Er rygsækkene meget specialiserede, kan der også være forskel på skulder- og brystremmes placering og størrelse - men her kan gode indstillingsmuligheder stadig have stor effekt. Dret vigtigste er at prøve rygsækken med vægt i og sehvordan den passer.

Hvilken størrelse skal du vælge?

Pakvolumen måles i liter. Udover at rygsækken skal passe til dig, skal du også vælge størrelse i form af hvor mange liter den kan indeholde. Hvor meget du skal pakke, kommer i høj grad an på hvilken tur du skal afsted på, og hvor meget du kan og vil bære rundt på. Selv en relativt lille rygsæk kan hurtigt blive tung at bære rundt på, hvis en er pakket helt op. Tit vil folk også have en tendens til at fylde al pladsen op, og så kan det blive tungt at bære. Skal du på decideret vandretur eller bære en del på sin bagage på eks. backpackertur, gælder det om at pakke let.

  • 20 liter og under - god til hverdagsbrug, til dagsture, udflugter og transport af sportsudstyr til og fra træning. Kan også bruges til rejser af de minimalistiske typer i lande med lunt, stabilt klima, der ikke kræver meget oppakning. 20 liter og under kan stort set altid medbringes som håndbagage i fly.
  • 30- 50 liter: passer fint til weekendture, hytte-til hytte ture, hvor du ikke skal bære meget udstyr og backpackerture, hvor du primært sover på hostels og køber mad. De kan også bruges til vandreture, hvor du kun bærer personligt udstyr og guider bærer telt, mad og øvrigt udstyr, som eks. trekking i Himalaya eller bjergbestigning med guide. En del af 30-50 liter-typer kan også gå som håndbagage i fly - men husk at tjekke reglerne hos flyselskabet først.
  • 50 + liter: længere rejser, eller rejser, hvor du skal have meget udstyr med, eks sportsrejser. De store versioner kan også rumme mad, telt m.m. til vandreture, hvor du selv skal bære alt udstyr. Skal tjekkes ind som bagage i fly og fylder meget på busrejser og i offentlig transport.