Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Rejsetilbehør

Når du skal ud og rejse, kan du komme ud i rigtig mange uforudsete situationer. Med det rigtige tilbehør kan du afværge potentielle nødsituationer, eksempelvis med den rigtige adapter til opladning af mobilen. Den og mere til finder du her hos Biltema i god kvalitet til små priser.

Hvad er det vigtigste rejsetilbehør til min rejse?

Har du styr på alt det primære som dine tasker til opbevaring, dine vigtige dokumenter og andre praktiske fif, så kan du med fordel tænke i rejsetilbehør. Det rejsetilbehør, du har brug for på din rejse, kan dog afhænge af mange forskellige faktorer. Det kan eksempelvis være, om du regner med at blive udsat for monsunregn, eller du har brug for at sikre dig ekstra meget mod tyve.

Vi vil derfor opliste nogle af de forskellige situationer, du kan komme ud for, her:

  • Voldsomme regnskyl: I mange subtropiske og tropiske lande kan vandet komme som en lyn fra en klar himmel. Du kan derfor have stor fordel af at have forberedt dig grundigt på muligheden for, at hele din bagage på få minutter kan blive fuldstændig gennemblødt. Du kan bruge gennemsigtige plastikposer både som en måde at organisere din oppakning på, og samtidig vil det være mere vandtæt end eksempelvis stofposer. Du kan også investere i en vandtæt beholder, der kan indeholde dine vigtigste dokumenter eller elektronik.
  • Forsvundet bagage: Du kan ikke altid gøre noget ved forsvundet bagage, da det i høj grad også kan være enten flyselskabets ansvar eller busselskabets ansvar. Dog kan du godt sikre dig mod forvirring, når du skal have fat i din bagage efter ankomst til destination. Du kan for eksempel overveje navneskilte på din bagage, og derudover er tasker eller kufferter med andre farver end sort nemmere at spotte. Ved længere busture bør du være opmærksom på, at bagage placeret i bussens bagagerum nemt kan blive stjålet under kørsel. Derfor kan du med fordel have dine vigtigste dokumenter og elektronik på dig under kørslen, eventuelt i din dagtursrygsæk.
  • Store folkemængder: Når du rejser, vil du næsten med garanti komme ud for situationer, hvor du ender med at stå i en stor menneskemængde. Her er det ekstra vigtigt med godt styr på pas, pung og mobil. Du kan med fordel overveje, hvor en tyv vil have sværest ved at komme til på din person. Bæltetasker, der kan sidde umiddelbart under en t-shirt, er sandsynligvis noget af det mest tyverisikre, du kan finde. Dog kan en bæltetaske med den placering være svær og lidt akavet at få adgang til, hvis du eksempelvis skal vise dit pas eller købe noget i en butik.
  • Lange flyveture: Når du skal ud på lange flyveture, er der mange gode forberedelser, du kan foretage dig. Download af serier, film og podcasts samt dit yndlingsmusik er en klassiker på en lang flyvetur. På et tidspunkt vil du dog sandsynligvis blive træt, og her kan god komfort være forskellen på en nogenlunde søvn og et hold i nakken ved ankomst. Du kan derfor med fordel overveje en nakkepude, en sovemaske og nogle ørepropper, når du næste gang skal ud på en lang flyvetur, så du nemmere kan være frisk ved ankomst.

Er du ude at rejse, og du mister dit pas eller din pung, bør du kontakte den nærmeste danske ambassade så hurtigt som muligt.

Har jeg brug for en rejseadapter til min oplader?

Du kan sagtens rejse i Europa uden at skulle bruge en rejseadapter i langt de fleste tilfælde. Du kan muligvis finde få undtagelser i eksempelvis Grækenland, men det bliver sjældnere og sjældnere, da der er sat en europæisk standard. I USA, Sydamerika og Australien er rejseadaptere nødvendige både i forhold til andre strømspændinger og andre slags strømstik, hvor din ladere med runde “ben” ikke passer i. Du bør derudover overveje at have en ekstra oplader med på rejsen, da du ikke med sikkerhed kan finde opladere i dit destinationsland, som kan oplade dine devices lige så hurtigt og sikkert, som dem du har fået med til dine devices. Du kan i nogle tilfælde godt købe adaptere ved ankomst til destinationen, men for at være på den sikre side, bør du have adapteren med hjemmefra.