Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Rejseudstyr og tilbehør

Uanset om du skal på den jordomspændende rejse, eller du bare skal afsted i en weekend, er der meget forskelligt rejseudstyr, du har brug for. Hos Biltema finder du den gode kvalitet til små priser, så du har lidt mere til selve turen.

Hvordan forbereder jeg mig bedst til rejsen?

På både rejsen, ferien og weekendturen er der mange små gode fif, som du bør overveje, inden du tager afsted. Det kan være lige fra, hvordan du pakker dit rejseudstyr mest effektivt, til hvordan du undgår tyveri af dit pas og din pung. Vi vil herunder opliste de mest generelle ting, du bør overveje på enhver tur:

 1. Den primære taske: På enhver tur har du brug for noget rejseudstyr til at opbevare ejendele som tøj, toiletsager og andet.
  Du kan på en weekendtur generelt nøjes med en såkaldt weekend-bag, da de kan indeholde en del, og du nemt kan slynge dem over skulderen.
  På længerevarende ture kan du med fordel overveje en kuffert, især hvis du skal ud at flyve, og du ikke regner med at skulle transportere din primære taske fra hotel eller lignende på andre tidspunkter end ved ankomst og afgang.
  Skal du ud på en rejse, hvor du regner med at skulle vandre langt, måske fra en by til en anden?. Her bør du overveje en større backpack, der er lavet specielt til blandt andet at aflaste dine skuldre på turen.
 2. Vigtige dokumenter: For en turist eller en rejsende er der næsten ikke noget værre end at få stjålet eller have glemt sine vigtige dokumenter ude på turen.
  Du bør i første omgang altid tjekke hvilke dokumenter, du bør anskaffe og have på dig, hvis du rejser udenlands.
  Herefter bør du overveje, hvordan du vil opbevare dem under turen. Den primære taske er ikke altid den bedste løsning, da den primære taske i mange tilfælde vil være et nemt mål for tyve. Du kan derudover ikke altid have din primære taske i din umiddelbare nærhed.
  Du kan her overveje en bæltetaske, der kan sidde tæt ind til din krop, så du kan mærke, hvis en tyv forsøger enten at tage fat i den eller skære remmen over. Afhængig af størrelsen på bæltetasken kan du opbevare ting som pas og pung i den, så en tyv heller ikke kan snuppe eksempelvis din pung ud af din lomme.
 3. Pakning og diverse: I mange tilfælde kan du komme langt med en god pakning, der gør vigtige ting hurtigt tilgængelige. Derudover kan en god pakning også spare dig for rigtig meget besvær ved uforudsete hændelser som voldsomme regnskyl med mere.
  I første omgang bør du overveje mængden af tøj, du behøver på din tur. Her er længden af din tur selvfølgelig vigtig, men du bør også tænke på, om du regner med at have adgang til vaskemaskine og tørretumbler på din tur.
  En hovedregel er, at du altid bør pakke så let som muligt, især hvis du regner med at købe souvenirs og andet på turen.
  Derudover er pakning af forskellige ting i poser en god idé, da det både kan hjælpe til organiseringen af tøj med mere samt være virkelig praktisk, hvis du ender i et voldsomt regnskyl med din primære taske.
  I forhold til diverse brugbare apparater kan en adapter være bydende nødvendig, hvis du rejser i områder som Sydamerika, der bruger andre slags strømstik, end der bruges i Danmark.

På de fleste rejser er en sekundær taske også en god idé til både dagsture, flyveture og generelt. Sekundære tasker kan være almindelige rygsække, der gerne skal kunne indeholde en dags forbrug af vand og andre vigtige ting som forskelligt tøj til skiftende temperaturer og så videre.

Hvor bør jeg opbevare medicin i mit rejseudstyr?

Har du noget medicin, der er vigtigt for dig at tage dagligt, bør du som udgangspunkt opbevare i hvert fald en portion af det i eksempelvis din bæltetaske, hvis det er muligt. På den måde sikrer du dig, at du kan tage det i et vist tidsrum efter, at du eventuelt har fået stjålet din primære taske. Er det mindre livsnødvendigt, kan du i mange tilfælde godt opbevare medicin i din primære taske.

En god måde at forhindre, at din primære taske bliver stjålet på eksempelvis hostels, er at købe en hængelås til dit skab eller på anden vis låse din primære taske inde. De fleste rejsende er venlige og rare, men det er ofte fattigere lande, man besøger på sin rejse, og her kan tyveri fra selv skabene på et hostel ofte forekomme.