Mobil i bilen? Dette skal du huske på

Mobil i bilen? Dette skal du huske på

Mange trafikulykker sker i dag på grund af bilister, der er distraherede og ikke er tilstrækkeligt opmærksomme i trafikken. At benytte og holde mobiltelefonen under kørslen kan medføre, at du mister koncentrationen, selv om det kun er i nogle få sekunder. Og i trafikken tager det ikke mange sekunders uopmærksomhed, før der sker en ulykke.

Må jeg bruge min mobiltelefon i bilen?

Det har siden 1998 været forbudt at bruge håndholdt mobiltelefon i Danmark, mens man kører bil. Forbuddet betyder, at du ikke må holde/bruge din mobiltelefon under kørslen. Forbuddet mod at bruge mobilen håndholdt gælder også, når du holder for rødt eller holder i kø. Fordi du betragtes stadig som kørende i en sådan situation.

Det er dog ikke forbudt at tale i telefon, så længe det sker med håndfri teknologi, såsom via Bluetooth – og så længe din kørsel ikke påvirkes.

Forbuddet mod håndholdt mobiltelefon gælder i dag for dem, der kører for eksempel en personbil, traktor, bus, let og tung lastbil, cykel, stor knallert, elløbehjul, motorredskab,  motorcykel eller et andre motoriserede køretøjer samt hvis du rider på din hest. Du må heller ikke taste eller skrive på dit smartwatch på håndleddet, når du kører bilen.

Tips inden du kører:

  • Forbered dig bedst muligt, før du begynder at køre.
  • Brug tekniske hjælpemidler, der giver dig mulighed for at bruge din telefon håndfrit.
  • Indtast en evt. adresse i din GPS, før du begynder at køre.
  • Lad eventuelle medpassagerer svare din mobil, hvis den ringer.
  • Benyt lejligheden til at ringe eller sende sms inden kørslen eller i en pause.
  • Lytter du til musik fra en playliste på din mobil? Sørg for, at listen er klar, før du starter turen.

Mobil i trafikken kan give i bøder

Du kan få en bøde, hvis politiet fanger dig i at tale i håndholdt mobiltelefon eller bruge andet kommunikationsudstyr, mens du kører bil.

Holder til mobil i bilen

I vores sortiment finder du mange smarte mobilholdere og mobilladere, som du kan bruge i bilen. Nogle gange er det svært at finde et godt sted at anbringe mobiltelefonen i bilen, men med en universalholder til mobil i bilen eller skridsikker måtte har du styr på tingene. Ud over at holde styr på din mobiltelefon letter en mobilholder din kørsel, hvis du bruger mobilen som GPS. Men glem ikke at indtaste adressen, inden du starter, så du kan holde øjnene på vejen og hænderne på rattet, når du er ude i trafikken.

I vores sortiment af mobiltilbehør til bilen finder du også nyttige USB-ladere og udtag samt praktiske ledningsholdere, der holder styr på kabler og ledninger.

Her får du tre smarte funktioner i én!

Med vores USB-lader kan du lade mobiltelefonen, kontrollere spændingen på bilens batteri og samtidig se temperaturen i kabinen. Smart, ikke?

Brug Bluetooth i bilen

Mange moderne biler har en indbygget Bluetooth-funktion, hvilket betyder, at du kan tilslutte din mobil, inden du begynder at køre, og dermed tale og afspille musik fra din mobil uden at holde din telefon i hånden. Sørg blot for, at dine samtaler ikke fjerner fokus fra køreturen.

Vores mobiltilbehør til bilen

Relaterede artikler

Komfort og sikkerhed i din bil

Komfort og sikkerhed i din bil

Der er mange aspekter som bidrager til at du trives og føler dig sikker i din bil. Alle har vi forskellige ønsker og behov og hos Biltema har vi noget for alle bilelskere.

Bruger du AdBlue® i din dieselbil?

Bruger du AdBlue® i din dieselbil?

Ejer du et moderne køretøj med dieselmotor? Så skal du fortsætte med at læse om vores AdBlue!

Tag på bilferie!

Tag på bilferie!

Beviv dig ud på bilferie og opdag landet! Men inden du begiver dig afsted er det vigtigt at du kontrollerer din bil.