Sjovt udendørs legetøj og havespil

Sjovt udendørs legetøj og havespil

Haveleg og udendørs leg er sjovt! Når solen titter frem og haven er grøn, er det godt at komme ud og få gang i sjov haveleg med familie og venner. Havespil, vandkampe og leg giver timevis af morskab for både store og små. Vi hos Biltema prøver hele tiden at udvikle vores sortiment af udendørs legetøj, så du kan få mest sjov for pengene.

Det bedste udendørs legetøj til børn og voksne

Børnene har stor glæde af at være udenfor, og med kreativt legetøj og spil kan de være udenfor i flere timer. Dette er win-win for både børnene som kan lege og forældrene som får et par timers barnefri.

En hulahopring er en tidløs klassiker, der stadig er populær. Med lidt øvelse og rytme er du på vej. Det er også en god måde at få børnene aktive og ud af huset i den friske luft. Det bedste er, at du kun har brug for et lille stykke have for at svinge rundt.

Frisbee er også noget, de fleste af os er fortrolige med. Det kræver to personer for at kaste, hvor du vælger afstanden og dermed sværhedsgraden. Det kan være en god ide at købe en skumgummifrisbee for at undgå at komme til skade, eller hvis du er så uheldig, at frisbeen rammer dit hoved eller din krop. Hvis du tager dette et skridt videre, kan du oprette din egen frisbeegolfkonkurrence ved at oprette forskellige objekter, som du prøver at ramme rundt omkring i haven. Målet er at ramme på så få forsøg som muligt. Husk at fjerne alle farlige genstande og ting, der kan gå i stykker for at undgå unødvendige ulykker på potter og personer.

Tennis er noget, vi forbinder med store baner, men soft tennis er bestemt velegnet til haven. Sørg for, at der er masser af plads, før børnene begynder at lege. Med to ketsjere og 1 skumtennisbold er det vigtigt, at kuglen ikke rammer jorden og man holder bolden i luften, så længe som muligt. Det kan være udfordrende i starten, så snart du får styr på det, er det er meget sjovt.

Fodbold eller mini-fodbold med et lille mål er populært i mange haver rundt om i landet. Et 3-i-1 mål gør det endnu sjovere at spille, enten alene eller med flere mennesker. Fordelen ved et mål med flere muligheder er, at du kan bruge en klud, der er fastgjort til målet, så bolden springer tilbage, samtidig med at du får øvet præcisionstræning, hvis du bare vil blive bedre til at sigte.

Vandkamp og vandlegetøj

Vi kommer ikke uden om en god vandkamp, når vi har fokus på sjove udendørs spil- og lege. Vandkamp er altid sjovt, uanset hvor gammel du er. Det kræver en ting, og det er vand i større mængder. Ud over vandballoner, vandpistoler og muligvis en vandglidebane, hvis du virkelig vil tage vandlegen til et nyt niveau.

Udendørs legetøj til de voksne

Udeleg og spil er lige så sjovt for voksne som det er for børn. Havespil i træ er også mere solide og har en bedre kvalitet. De holder sig godt udenfor i vind og vejr og er nemmere at holde styr på.

Morsomme havespil i træ

Kæmpe Mikado

Mikado er et sjovt havespil i træ, som passer både til voksne og børn. Hold pindene samlet og oprejst i hænderne, og lad dem falde ned på én gang. Reglerne i havemikado er at man skiftes til at tage så mange pinde som muligt. Hvis nogen af de andre pinde bevæger sig, så går turen over til modspilleren. Vinderen er den som har samlet flest pinde.

Kongespil (Kubb)

Kongespil er et af de mest populære sommerspil og kan spilles med op til 12 deltagere. Kongespil kan spilles af voksne, børn og unge i alle aldre. Ligesom mange andre spil er det vigtigste at have en jævn overflade, så blokkene står stille, før du begynder at smide pindene. Her skal du sørge for, at du ikke rammer kongen, før de andre blokke er nede, ellers vinder modstanderholdet.

950x580_kubb.jpg

Tal kubb

Tal kubb er et kastespil, der minder om et almindelig kubb. Dette kræver en kombination af dygtighed, held og noget taktik. Der er 12 nummererede blokke og en kastestok, hvor blokken er placeret tæt på hinanden.
Den første spiller med 50 point vinder. Du får de point, der er på blokken. Hvis flere blokke falder, får spilleren et point pr. Blok. De sættes derefter op igen, hvor de faldt. Hvis en spiller får mere end 50 point, reduceres scoren til 25, og spilleren fortsætter derfra. Hver spiller har et kast pr. runde. Hvis spilleren ikke rammer en blok efter at have kastet tre gange i træk, er spilleren ude af spillet og får ansvaret for at tælle point.

Krocket

Krocket er et spil, som de fleste af os enten har set eller prøvet selv. Det er det perfekte spil på varme sommerdage! Det er en fordel at have en græsplæne eller et område, der er relativt jævnt. Det er selvfølgelig mest sjovt hvis hele banen er Rough. Målet med spillet er at ramme kuglen, så den går gennem de opsatte bøjler.

Have Yatzy

Have yatzy er som almindelig yatzy, bare i større skala. De store terninger gør det lettere at spille yatzy med familie og venner ude i haven eller i parken, når vejret er godt. Spillet spilles med fem store terninger samt en blok til at nedskrive pointene.

Tip! Man kan også spille Meyer i stort målestok!

Ringspil

Ringspil er et simpelt og underholdende spil, der involverer at kaste 5 kast, hvor målet er at samle flest point. Du vælger selv afstanden afhængigt af hvor svært du vil gøre det. Vi anbefaler en afstand på mellem 5-10 meter. Det sjoveste er at opdele i hold og spille turneringer sammen med en præmie til vinderen.

Rundboldssæt

Inviter venner og familie til en sjov gang rundbold i haven. Hvis du er heldig, vil du være den første til at løbe hele runden eller fange bolden flest gange og føre dit hold til sejr. Andre spil og udendørs spil, der er værd at prøve, er boccia, springtov.

 

Se alt udendørs legetøj>>

 

Én ting har alle disse havespil til fælles. I skal huske at spille reglementeret henover sommeren!

Relaterede artikler

Cykler til alle aldre og behov

Cykler til alle aldre og behov

Find din cykel i vores store sortiment.

Guide til valg af den perfekte pool

Guide til valg af den perfekte pool

Pools findes i mange størrelser og varianter. Ved du ikke hvilken du skal købe? Læs vores guide her!

Sådan hopper du sikkert på trampolin

Sådan hopper du sikkert på trampolin

Læs hvordan du hopper sikkert på trampolinen og hvad du skal huske for at undgå skader.