Sådan bekæmper du glatføre som is og sne i din indkørsel

Omskifteligt vejrlig med varme og fugt den ene dag og kulde og frost den næste varsler en vintertid med meget glatføre og lejlighedsvis sne. Der er flere metoder til at holde garageindkørslen og gårdspladsen fri for is og sne.

Glatførebekæmpelse og snerydning er en opgave, som de fleste husejere skal påtage sig hver vinter. Der findes en række forskellige metoder og værktøjer til at hjælpe med at undgå glatføreulykker eller for den sags skyld at kunne komme ud med bilen om morgenen. Hos os hos Biltema finder du værktøjer til at lette din glatførebekæmpelse og snerydning. Her er nogle tips til, hvad du skal huske på, og hvad du kan vælge imellem.

Glatførebekæmpelse

En isglat gårdsplads kan både være besværlig og medføre risiko for skader. Det gør det endnu vigtigere at holde området foran døren isfrit. Nogle vælger grus, andre skridhæmmende midler eller tøsalt. Nogle foretrækker mere avancerede midler som varmekabler, mens andre bruger alternative metoder såsom kaffegrums. Samtidig har nogle metoder en negativ indflydelse på vegetationen på din grund og andre har en mindre langvarig effekt.

Hvad er fordele og ulemper ved brug til f.eks.en garageindkørsel?

 

Et rigtigt billigt alternativ

Grus har den fordel, at det ikke koster ret meget, og at det ikke har nogen påvirkning af planterne. Du får dog ikke hjælp til at løsne isen og skal ud og strø, så snart det er smeltet ned i isen. Om foråret får du også arbejdet med at feje gruset sammen og transportere det væk. For dig med græsplæne i indkørslen er grus derfor ikke en velegnet mulighed.

Vejsalt forlænger effekten

Traditionelt har tøsalt været brugt til at fremskynde smeltning af is og til at forlænge effekten af grusning. Når du bruger tøsalt kan du nøjes med at bekæmpe glatføre meget færre gange, hvilket gør opgaven lettere. Tøsalt kan dog give visse bivirkninger på miljøet og planter i nærheden af, hvor det bruges.

 

 

 

Snerydning

Snerydning af en indkørsel, indgang eller gårdsplads er forskellig, alt efter hvor i landet du bor. Måske har du brug for en klassisk sneskovl eller sneslæde? Hvis taget skal ryddes for sne, kan du have brug for en snerive til taget.

Ryd sneen, når det er nemmest

Hvis vælger klassikeren med sneskovl, er det en fordel at handle hurtigt, når der er kommet meget sne. Når sneen er ny, er den let og "luftig", og den er meget nemmere at rydde til side, end hvis du venter, indtil den er pakket sammen og er blevet våd og kompakt. Hellere rydde sne ofte og lidt ad gangen end vente, indtil du har et tykt lag sne, der næsten føles som is.

 

 

Snerydning i større højder

En snerive, eller som den også kaldes snehøvl og tagsnehøvl, er et redskab, der er beregnet til at fjerne sne fra taget. At klatre op på taget og skovle sneen væk med en almindelig sneskovl indebærer flere risici. Derfor er en snerive en bedre mulighed, idet den har et tværgående blad, der sidder på et langt skaft. På den måde kan du stå under taget og række snehøvlen op for at fjerne sneen på sikker måde. Ved også at bruge et teleskopskaft kan længden justeres, så du også kan nå op på meget høje tag.

Læs mere om vores snerive til tage

Ryd større snemængder mere effektivt

Ved større snemængder kræves der en effektiv sneslynge. Så er det ikke nok at bruge sneskovl, sneslæde eller snerive. Ved hjælp af en sneslynge kan du nemt rydde store mængder sne i garageindkørsel, parkeringsplads eller andre åbne områder.

Men det er ikke nemt at vide, hvilken model der passer bedst til dig. Hvilken model, du skal vælge, afhænger af, hvor stor din grund er, hvordan overfladen ser ud, og mængden og typen af sne, der skal ryddes.

Hos os hos Biltema kan du vælge mellem forskellige typer modeller til netop dit formål, men inden da vil vi gerne give dig nogle tips til, hvad du skal tænke over, inden du køber sneslynge.

Vælg den rigtige sneslynge

Glem ikke…

Husk, at de klassiske regler gælder, når du går ud i vinterkulden for at rydde sne og bekæmpe glatføre.

  • Det rigtige udstyr er det første skridt til vellykket snerydning. Rigtigt tøj, sko der kan tåle fugt og gerne er ret hårde.
  • Gode redskaber og de rigtige redskaber alt efter, hvor du bor, og hvad du ønsker at gøre.
  • Den rigtige teknik, så du ikke skader dig selv! Brug benene til at holde ryggen ret og mavemusklerne spændt. Undgå at vride overkroppen for meget, især når du bruger en tung sneskovl. Spil ikke Sne-Tarzan, men skovl kun så meget ad gangen som du kan overkomme.

 

Relaterede artikler

Sådan holder du bilen kørende om vinteren

Sådan holder du bilen kørende om vinteren

Få tips til at holde bilen kørende henover vinteren.

Lær at skifte hjul selv

Lær at skifte hjul selv

Lær det i 9 enkle trin.