Skab liv i haven med hyggelig indretning

Skab liv i haven med hyggelig indretning

Havelivet er meget mere end blomster og bede. Hvis du forstår at indrette din have rigtigt, kan du flytte stort set alle dine inderum udendørs i sommerhalvåret.

Mange danskere har de seneste år taget udekøkkenet til sig og indrettet fuldt funktionelle køkkener på terrassen eller i et hjørne af haven. Men faktisk kan du let flytte flere af husets aktiviteter ud i haven, når solen skinner.
Du kan begynde med at lave et udendørs bad. Eller du kan gå all ind og inddele haven i mindre rum med plads til for eksempel hyggeligt samvær, leg eller afslapning. Har du teenagebørn, kan du måske lave et særligt ungehjørne med bålsted, hvor de unge kan hygge med vennerne på de lange, lyse sommeraftner.

INSPIRATION TIL HAVELIV:

Mad over bål

Med et hængende ildsted på tre ben kan du invitere hele familien på bålmad. Stativet kan skilles ad og er let at tage med sig og opbevare.

En plads i solen

Denne luksuriøse hængekøje i hvid bomuld kommer med stativ, så den er let at flytte rundt og placere lige der, hvor du vil have den - for eksempel midt i solen.

Et hvil i haven

Flot træbænk, der inviterer til et hvil - eller en hyggesnak. Bænken er behandlet med en mørk lasur, der fremhæver træets årer.

Hængende hygge

Har du et solidt træ eller en plads under et halvtag, kan du hænge en eller flere hængestole op. Perfekt til en hyggesnak eller slapper i skyggen.

Sæt sejl for solen

Et solsejl er en perfekt løsning, hvis du vil skabe et lille rum afskærmet fra solens stråler - for eksempel et picnicspot midt på græsset. Findes i flere størrelser.

En kurv af flammer

Du behøver ikke lave et bålsted i haven for at nyde flammernes skær. Med en bålkurv kan du hurtigt tænde for varmen - og for pølserne. Der findes nemlig en lille grillrist, som passer til.

Relaterede artikler

Skift selv sommerdæk

Skift selv sommerdæk

Temperaturen stiger mod + 7°, og det betyder, at det snart er tid til at gøre bilen sommerklar og skifte til sommerdæk. Har du mod på at gøre det selv, er der penge at spare.

Pleje af græsplænen

Pleje af græsplænen

Det kræver noget arbejde at få en flot græsplæne. Nogle af de ting du bør være opmærksom på, kan du læse om her.

Kompostér mere!

Kompostér mere!

Det at kompostere er ikke så svært, som det umiddelbart kan synes! For i praksis er varme, ilt og fugt alt, hvad der er nødvendigt for at forvandle dit have- og madaffald til næringsrig jord.