Udstødningsrør til din bil

Står du i den situation, at du mangler et udstødningsrør til din bil? Så er du kommet til det rigtige sted. Hos Biltema finder du udstødningssystemer i god kvalitet, så du kan få det helt rette udstyr til bilen. Du kan være sikker på at finde udstødningsrør i høj kvalitet, som ikke koster alverden. 

Se vores udvalg af reservedele til et udstødningssystem herunder, hvor du med garanti finder lige det, som du søgte efter. Hvis du gerne vil vide mere om vores produkter, så kan du læse videre herunder. Har du flere spørgsmål, så er du altid velkommen til at kigge forbi din lokale Biltema, hvor vores dygtige medarbejdere sidder klar til at svare på dine spørgsmål. Vi ser frem til at hjælpe dig. 

Udstødningsrør - hvad er et udstødningssystem?

Udstødningssystemet har det formål, at det skal bortskaffe udstødningsgasser. Gasserne kommer fra langt de fleste biler gennem en katalysator, der er med til at rense gassen for farlige NOX stoffer. Derefter kommer gasserne igennem en lydpot eller lyddæmper, som skal reducere støjen fra udstødningsgassen. 

Udstødningssystemet hjælper til med at bortskaffe tre typer af farlige giftstoffer, som fremkaldes naturligt i en almindelig forbrændingsmotor. De tre stoffer er:

  • Kulbrinte forekommer, hvis bilens brændsel ikke er forbrændt korrekt.
  • Carbonoxid produceres i forbrændingsprocessen. Det er et ekstremt giftigt stof som vil give åndedrætsbesvær, hvis det indåndes. Det skyldes, at stofferne placeres i de røde blodlegemer, så de har sværere ved at transportere ilt rundt i kroppen.
  • Nitrogenoxid er en fusion af oxygen og nitrogen, der forekommer ved hjælp af varmen fra motoren. Nitrogenoxid blander sig med regnvand og bliver dermed en del af vores cyklus for grundvandet, der føres ud til vores vandforsyning. Det er en af hovedårsagerne til, at der dannes smog i flere storbyer.

Et udstødningssystem består derfor både af lyddæmpere, katalysator, udstødningsrør samt andre dele til ophængning. Et udstødningsrør består både af et mellem- og bagerste rør. Det er helt essentielt, at din systemet er velfungerende, så du er med til at reducere forekomsten af farlige stoffer både på lokalt og globalt plan. Hos Biltema er alle vores udstødningsrør produceret efter de gældende regler på området. 

Udstødningsrør til diesel og benzin biler

Her på siden finder du udstødningsrør og katalysator til både diesel og benzin biler. Vi har et stort udvalg af udstødningssystemer, så du er sikker på at finde en model, der passer til dig. Vi har eksempelvis rustfri modeller, som formindsker udviklingen af rust. Derudover finder du forskellige velfungerende partikelfiltre. Hvis du har nogen spørgsmål til specifikke produkter, så er du altid velkommen til at kigge forbi din lokale Biltema. 

Sådan kan du mindske forekomsten af rust 

Selvom en stor del af vores udstødningsrør er lavet i rustfri stål, så er det ikke nødvendigvis en garanti for, at det ikke vil komme til at ruste. Forskellen på rustfri og ikke rustfri ligger i, hvor resistent materialet er imod vind og vejr. Rustfrit stål vil derfor være væsentlig længere om at udvikle rust i forhold til ikke rustfri. 

Hvis du gerne vil beskytte dit udstødningssystem mod rust, så er der flere ting, som du kan gøre. 

Forkromning

Ligesom pulverlakering er dette med til at løfte udseendet på dit udstødningssystem og give et ekstra beskyttende lag. Det er ligeledes en dyr behandling, som skal udføres af fagfolk. 

Hos Biltema er vi stolte af vores højglanspolerede udstødningsrør og rør-dele som vi tilbyder et stort udvalg af til faste lave priser. Vi tilbyder desuden også forkromede rør til showbiler.

WD-40 hos Biltema kaldet X4 multispray

Er en rustbeskyttelsesløsning, som du selv kan foretage. Problemet med WD-40 (X4) er, at det ikke er varmefast. Det vil derfor falde af, hvis du bruger det på hele udstødningen. Men du kan med fordel bruge det på udmundingen. Det vil beskytte mod regnvand, som rammer udstødningen.

Som udgangspunkt anbefaler vi hos Biltema at køre i vaskehallen en gang om måneden i vinterperioden og foretage undervognsvask af din bil.

Har du spørgsmål?

Hvis du sidder tilbage med spørgsmål omkring vores service eller produkter, så er du velkommen til at kigge forbi din lokale Biltema. Her står vores dygtige personale klar til at besvare spørgsmål og hjælpe med at finde frem til den rette løsning for dig. Vi ser frem til at hjælpe dig.

0 Søgeresultater