Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2024. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Dieselpartikelfilter

Partikelfilteret er en vital del af din dieselbils udstødning, der sørger for at minimere miljøpåvirkningen. Din bil bliver beskattet med 1000,- ekstra årligt for ikke at have partikelfilter. Nyere biler (fra 2011 og frem) skal have et fabriksmonteret partikelfilter, mens ældre, brugte modeller kan være uden partikelfilter. Vælger du at købe en brugt bil uden filter, kan du eftermontere et filter selv. Ved eftermontering skal filteret godkendes ved et bilsyn. Det er heller ikke alle bilmodeller, du kan få et partikelfilter til i Danmark. Derfor kan det være en god idé at tjekke om der findes filtre til eftermontering, før du forelsker dig i en ældre bil.

Biltemas partikelfilter er modelspecifikke -  søg på din bil eller se under den enkelte vare.

Hvad er et partikelfilter?/Hvordan virker et partikelfilter?

Et dieselpartikelfilter (DPF) består af en masse små keramikkanaler, som udstødningen tvinges igennem. I kanalerne opfanges sodpartikler, der ellers er meget skadelige for luftkvaliteten. Når partiklerne opfanges i filteret, slipper vi for at indånde dem. Sodpartiklerne kan give eller forværre astma, allergi og KOL og på længere sigt fremkalder de kræft og hjerte-kar-sygdomme.