Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Bil om vinteren

Købsguide til vinterprodukter til bil – vær klar når kulden rammer

Under vintermånederne når kulde, sne og is præger mange menneskers tilværelse her i Norden, er adgangen til de rigtige vinterprodukter afgørende. Der skal fjernes is på forruden og sne på taget af bilen. Hvordan forbereder du dig bedst til vintermånederne? Lad os hjælpe dig på vej.

5 vinterprodukter du bør have i bilen

  • Isskraber

Fjern isen fra forruden med det mest almindelige, men åh så effektive vinterprodukt – isskraberen. Isskrabere kommer i forskellige farver og former fra den klassiske plastikskraber til snebørsten med isskraberen i den ene ende.

  • Snebørste

Efter et kraftigt snefald skal du bruge et produkt som effektivt fjerner sneen uden at ridse malingen – en snebørste. Med en kombineret snebørste og isskraber kan du hurtigt og nemt fjerne sne og is fra dine bilruder.

  •  Kabinevarmer/varmeblæser

På en kølig vintermorgen har du bestemt ikke lyst til at stå udenfor og fjerne is fra ruderne på bilen. Det kan du undgå med en kabinevarmer. Så varmer bilen op indefra og ruderne er fri for is, inden du når at komme ud til bilen. Perfekt til dig som fryser og er træt om morgenen.

  • Sneskovl

Hvis du sidder fast i sneen eller bliver lukket inde i parkeringspladsen på grund af sneryderen som har været oppe før dig, så er sneskovlen i bilen uvurderlig. Med en robust og kompakt sneskovl i aluminium kan du grave dig fri igen.

  • Snekæder

I områder med meget sne og is kan det være svært at få fat selv med vinterdæk på bilen. I sådanne situationer er det snekæder, der gælder. Før du vælger snekæder, skal du kende størrelsen på dækkene og bilens drivsystem. Bilens drivsystem bestemmer, hvor kæderne skal monteres, og om du skal bruge to eller fire stk.

Forhjulstrukket bil → to snekæder monteret på fordækkene

Baghjulstrukket bil → fire snekæder, en snekæde på hvert dæk

Firhjulstrukket bil → fire snekæder, en kæde på hvert dæk 

Almindelige spørgsmål om vinterprodukter og tilbehør til bilen

Er vintertilbehør mærkespecifikt?

Ikke nødvendigvis. Hvorvidt et produkt passer til din bil afgøres ofte af andre ting som størrelsen på dæk mv.

Hvilke vinterprodukter til bilen skal jeg have?

Udover ovenstående liste kan det være godt at have en lommelygte og startkabler. Tjek også sprinklervæsken og frostvæsken.

Hvorfor skal du bruge vinterprodukter til bilen?

Vinterprodukter er nødvendige, så du kan køre sikkert i bilen på en kold vinterdag. Det er også hyggeligere at sidde i en varm bil og undgå at ridse ruderne inden afgang.