Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2023. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Biltilbehør

Det rigtige biltilbehør gør det både nemmere og sjovere at køre bil. Noget tilbehør og udstyr er lovpligtigt at have med, mens andet bare er smart og praktisk. Biltema har en lang række produkter, der gør din bilkørsel mere behagelig og sikker. Her er udstyr til både sommer og vinter, til daglig brug og langture, samt sikkerhedsudstyr, så du er forberedt på alt.

Uanset om du elsker at pille ved bilen og sikre dig at alt er i tip-top orden, eller bilen mest af alt er en praktisk genstand, der skal klare fragten fra A til B, har Biltema det udstyr du har brug for i en prisfornuftig kvalitet.

Du finder tilbehør til reparation eller udskiftning af eks. sidespejle, der er en temmelig udsat del af bilen, eller tankdæksler, som flere end én, er kørt fra på tankstationen.
Vi har også lydisolering under vores biltilbehør - en raslende skramlebil giver ikke noget godt indtryk, og kan lægge en stor dæmper på køreglæden. Det er både svært at føre samtaler i bilen, høre musik eller radio for at få lidt underholdning på bilturen og vigtigst af alt - at kunne høre hvad der ellers foregår udenfor bilen.

Biltilbehør til vinterkørsel

Selvom de danske vintre sjældent byder på ekstreme mængder sne, kan det både blive koldt og glat på vejen. Så er det smart med lidt ekstraudstyr til at holde varmen i bilen og grebet på vejen. Tilbehør som isskraber, motorvarmer, varmeblæser og tøsalt kan du hurtigt får brug for - også under danske forhold. Mange kører også selv på skiferie. Både sydpå til alperne og nordpå til Norge og Sverige er det en god ide med ekstraudstyr som snekæde og sneskovl udover det sædvanlige vinterudstyr.
Udover at huske ekstraudstyret bør du selvfølgelig skifte til vinterdæk og sørge for frostsikker olie og sprinkler-, bremse- og kølervæske.

Spejle og tilbehør

Et godt udsyn er grundlæggende for sikker bilkørsel. De fleste biler er ‘født’ med et bakspejl og to sidespejle. Højre sidespejl faktisk kun er lovpligtigt, hvis der ellers ikke er udsyn bagud, eller bilen er højrestyret. Ekstra spejle kan være en god idé for at sikre udsynet, og skal du køre med campingvogn eller anden bred anhænger er de såkaldte campingspejle tit nødvendige. De er ikke et lovkrav, men som tommelfingerregel skal du kunne se begge de bagerste hjørner af campingvognen for at kunne orientere dig ordentligt i trafikken.

Lovpligtigt sikkerhedsudstyr og tilbehør

I Danmark skal du faktisk ikke have så meget lovpligtigt udstyr med. Det vigtigste er faktisk en kopi af de papirer, der skal ligge fast i handskerummet: registreringsattest, forsikringspapirer og instruktionsbog. Originalerne lader du selvfølgelig ligger sikkert derhjemme. Kørekort og sundhedskort skal du også huske have med.

På danske veje er advarselstrekanten lovpligtigt. Den skal opstilles 50 meter bag bilen på landevej og 100 meter bag bilen på motorvej. Brandslukker, forbindingskasse og sikkerhedsvest anbefales kun - men er en rigtigt god idé at have med, hvis du bliver involveret i en ulykke, eller er en af de først ankomne til en ulykke. Derudover kan man overveje lommelygte og en nødhammer.

En førstehjælpskasse, sikkerhedssæt med startkabler og trækreb og ekstra advarselslys til bilen kan også være en praktisk at have med  Så har du mulighed for at yde personhjælp, mens startkabler og reb kan klare meget i tilfælde af motorstop eller når bilen er kørt fast - uanset om det er i sne eller grøftekanten, og hvem der ejer bilen. Meget sikkerhedsudstyr bliver faktisk brugt når andre bilister er udsat for ulykker eller har problemer med bilen.
Mange ulykker sker netop i dårlig sigt eller i mørke, hvilket kræver ekstra lys og advarsler til indkørende bilister, samt at du er synlig med en sikkerhedsvest. 

Biltilbehør til langture

Bilgarager i fiberdug eller polyester er et godt alternativ, når du ikke har mulighed for at parkere inden døre. Bilgaragen beskytter mod vejsnavs, sne og frost på ruderne, og de mindsker faktisk også  risikoen for tyveri og hærværk. Du kan både bruge bilgaragen i hverdagen eller på rejsefod.
På langture kan det også være nødvendigt med en ekstra benzindunk, så du er sikker på at du ikke løber tør for brændstof.
En håndbog til reparation af din bil er også smart at have med - så kan du selv udføre de vigtigste reparationer og sikre dig at mekanikeren ved hvad han snakker om, hvis du skal på værksted i udlandet.