Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Snekæder

Hos Biltema finder du snekæder i høj kvalitet, så du ikke bliver forhindret i at nå frem til din destination uanset vind og vejr. Snekæderne er med til at øge sikkerheden og fremdriften, når du kører på sneklædte veje. De er med til at give greb på underlag, hvor dine vinterdæk ikke kan levere nok. Det kan eksempelvis være på veje, der stiger eller falder og samtidig er fyldt med sne eller is. Dette er grunden til, at mange danskere har et sæt snekæder i deres bil, når de kører på skiferie eller tager på kør-selv ferie i perioder med meget sne.

Her på siden finder du snekæder, som passer til langt de fleste hjulstørrelser. Du kan se alle størrelserne, når du trykker ind på vores produkter. Herunder kan du læse mere omkring vores snekæder, og hvis du har flere spørgsmål, så er du velkommen til at rette henvendelse til vores personale i din nærmeste Biltema. Vi står klar til at hjælpe dig.

Hvordan finder jeg snekæder i den rigtige størrelse?

Når du skal vælge snekæder, så skal de passe til hjulene på din bil. Det er vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse til dit dæk, da du vil få mest muligt ud af dine kæder og undgå, at de falder af. Hvis du ikke er sikker på, hvilken størrelse dæk du har på din bil, så kan du altid finde det på siden af hjulene. Her vil du finde et nummer, der eksempelvis kunne være 175/75-16 eller lignende. Når du har din hjulstørrelse, så kan du se, hvilke af vores snekæder som passer til dit hjul.

Krav omkring snekæder

I Danmark er der ikke regler for, hvornår der skal køres med snekæder, fordi vi sjældent oplever store mængder sne. Det er dog sund fornuft, altid at have et sæt i bilen til dine vinterdæk, hvis du havner i en uheldig situation. Til gengæld er der i lande som Norge, Tyskland, Østrig og Frankrig krav til anvendelse og medbringelse af snekæder.

Kravene kan være, hvor hurtigt du må køre, og hvornår du må køre. Gode tommelfingerregler er, at du holder en maksimal fart på 40 - 50 km/t med snekæder på, og at du tager dine snekæder af, når vejen er ryddet og du har fået vejgreb igen. Herunder kan du se de forskellige landes regler.

Sverige

Ingen krav om anvendelse eller medbringelse af snekæder.

Norge

Køretøjer, som har en vægt over 3500 kilo, skal medbringe snekæder.

Tyskland

Det er tilladt at anvende snekæder med en maksimal hastighed på 50 kilometer i timen. I bjergrige områder vil der blive skiltet for, hvornår der er krav omkring anvendelse af kæderne.

Østrig

Østrig har de samme krav som i Tyskland.

Frankrig

Der bliver skiltet, hvis det er et krav at have snekæder - maks hastighed på 50 km/t.

Hvis dine snekæder har været brugt før, så anbefaler vi, at du vender den slidte side ind mod dækket. Derudover bør du holde snekæden ren ved at vaske den med varmt vand efter brug. På den måde slider du mindre på din kæde, og du får derfor glæde af den i længere tid. Hvis din kæde bliver slidt ned til under 50%, så er der risiko for, at kæden knækker. Du bør derfor overveje at udskifte din snekæde der.

Hvordan sætter jeg snekæden på?

Vi anbefaler altid, at du øver dig grundigt i, hvordan du sætter dine snekæder på dækkene. Du har virkelig ikke lyst til at holde på en mørk og kold vej i Østrig og prøve at finde ud af, hvordan snekæderne skal sidde. Derfor bør du øve dig hjemmefra, og her vil du også få svar på, om snekæderne passer i størrelsen.

Vi har en præcis brugsanvisning på vores produktside under mappen, der hedder manualer og dokumenter. Her vil du finde en vejledning til, hvordan snekæderne skal sættes på dine dæk. Tjek altid efter om kæderne er spændt godt nok ind, så de ikke pludselig falder af hjulene. Skulle det ske at en af dine kæder falder af, mens du kører, så er der risiko for, at det får fat i hjulophæng eller bremsesystem, og det er ikke sjovt!

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.