Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2023. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Lakplejeprodukter

Købsguide til lakpleje – sådan plejer du lakken på din bil

Få ting er så iøjnefaldende som en bil med en smuk og skinnende ren lak. Men for at lakken på din bil skal bevare sit skinnende udseende længe efter, at den er rullet ud af bilforhandlerens udstillingsvindue, skal du pleje den. Der er dog mange produkter til lakpleje at vælge imellem, og det brede udvalg kan være forvirrende.

Det har du brug for til grundig lakpleje

Du kan med fordel udføre omhyggelig lakpleje i følgende tre trin:

 1. Lakrens
 2. Polish
 3. Voks

Hertil skal du bruge følgende produkter:

 • Lakrens
 • Bilpolish
 • Bilvoks

Det kan også betale sig at anskaffe sig en ridsefjerner, der hjælper dig med at fjerne ridser og andre mærker fra lakken.

Den nemmeste måde er dog at bruge et lynglansmiddel med voks. Et sådant middel vil hurtigt give glans til din bil. Du kan også bruge flere forskellige produkter i kategorien lakpleje i kombination, hvis du vil give bilen lidt ekstra kærlighed.

Sådan vokser du bilen med voks

Bilpolering er en vigtig del af en grundig lakrensning. Når du er færdig med at polere bilen med et polermiddel, er det en god idé at vokse bilen. Derved får du det bedst mulige resultat af din lakpleje.

 • Køb en god bilvoks
 • Vask bilen og tør den
 • Læs instruktionerne på voksemballagen
 • Påfør voks på en polersvamp
 • Vælg det område af bilen, du vil begynde med at vokse, og påfør voksen med
 • små, cirkulære bevægelser
 • Fjern voksen med en blød klud

Pas på ikke at bruge for meget voks på bilen – du får de bedste resultater ved kun at påføre et tyndt lag.

Når du er færdig med at vokse, har du gennemført det sidste trin i lakrensningen!

Ofte stillede spørgsmål om lakpleje

Hvad er lakpleje?

Lakpleje er en vigtig del af at vedligeholde din bil, når du vil vedligeholde lakken. Ved at foretage en grundig lakrensning kan du sikre, at lakken på din bil bliver skinnende blank.

Hvilke produkter til lakpleje har man brug for?

Bilpolish, bilvoks, lakrens, polerklude, polermidler, polersvampe og ridsefjerner er blandt de produkter til lakpleje, der kræves, når du skal vokse og polere bilen for at beskytte lakken.

Hvad koster lakpleje?

Prisen på lakpleje varierer en del, afhængigt af de anvendte produkter og omfanget af det arbejde, du udfører. Men priserne på de produkter, der kræves til at polere bilen og pleje lakken, spænder fra langt under hundrede kroner til et par hundrede kroner.