Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Rengøringsmidler til maling

Købsguide rengøringsmidler – midler til rengøring før og efter malerarbejdet

Rengøringsmidler er en bred produktkategori. Her finder du en række forskellige produkter, som bruges til at rense overflader eller fjerne maling, snavs og misfarvninger. Det er produkter som terpentin, malerrens, facaderens og fortynder.

Disse malerrengøringsmidler kan blandt andet bruges på overflader, som du ønsker at vaske/rengøre inden maling. Men de har også andre anvendelsesmuligheder og her fremhæver vi nogle af disse.

Vigtigt at vaske før maling

Skal du male lofter eller vægge indendørs? I sådanne tilfælde er det vigtigt først at vaske før maling. Dette er for at fjerne pletter og snavs fra vægge og loft. Efter rengøring af overfladen vil malingen hæfte bedre. Det betyder, at du får bedre forudsætninger for et vellykket malerprojekt.

Sådan vælger du det rigtige rengøringsmiddel til dine malerbehov

Der er forskellige typer rengøringsmidler at vælge imellem i vores varehuse. Hvilken slags produkt du skal kigge efter afhænger af dit formål.

For eksempel kan du have brug for følgende produkter:

  • Fortynding. Fortynder bruges til at fortynde maling og til at rense malerværktøj og pensler.
  • Acetone. Dette rengøringsmiddel bruges til at rense malerværktøj, når der f.eks. arbejdes vinyl og polyester. Acetone kan også bruges til at fjerne olie- eller fedtpletter.
  • Balsam terpentin. Dette er et opløsningsmiddel, der bruges til at fortynde maling, linolie, trætjære og lignende.
  • Tagrens. Dette produkt er til at rense tage for snavs og andre ting.
  • Facaderens. Som navnet antyder, er dette produkt beregnet til at rens efacader og også malede overflader. Du kan også bruge produktet til at rengøre inden du maler en facade om.
  • Trærens/grundrens. Dette middel opløser vegetation, snavs og misfarvninger, der gerne sætter sig på træ.
  • Mineralsk terpentin ”Hvid sjæl”. Dette er et rengøringsmiddel der bruges til at rense værktøj og pensler. Det kan også bruges til at fortynde alkydmaling eller oliemaling.
  • Malingsfjerner. Et middel af denne art bruges til at opløse maling og lak. Det kan bruges på flere forskellige overflader, men ikke på plastoverflader, der er malet.

Normale spørgsmål om rengøringsmidler til maling

Hvorfor skal du vaske med rengøringsmiddel inden du maler?

Rengøringsmidler opløser fedt og snavs. Derudover gør de overfladen mere mat så ny maling hæfter bedre.

Hvordan skal man rengøre inden maling?

Påfør rengøringsmiddel på en svamp og stryg på den overflade, du ønsker at rengøre. Gnid forsigtigt og lad virke et par minutter. Derefter vådtørres overfladen med en fugtig svamp.