Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2023. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Facademaling i høj kvalitet til lave priser

Hos Biltema finder du et stort udvalg af facademaling til både træfacader og mineralske underlag. Uanset hvilken type facade, du skal male, kan du være sikker på at finde den rette maling her. Alt vores maling og facadebehandling er i høj kvalitet, har en god holdbarhed og sælges til en pris, hvor alle kan være med.

Vores testvindende facademaling V Pro er et glimrende eksempel på kvaliteten af vores maling produkter. 

Din husfacade er det første, dine gæster ser, når de kører ind i din indkørsel. Derfor er det for mange vigtigt, at facaden fremstår pæn, ren og velholdt. Hos Biltema finder du alt, hvad du skal bruge, når husets overflader skal genopfriskes. Vi har både grunder, grundmaling og forskellige typer facademaling. Hvis du mangler malerværktøj, har vi også det. Til at male facaden skal der ofte bruges en teleskopstang og en malerrulle. Det kan du finde her.

 

Inden du starter med at male facaden

At skulle male facade kan være et omfattende projekt! Derfor er det også vigtigt, at arbejdet bliver udført korrekt, så malingen forbliver pæn i mange år. Hvis det er første gang, du skal arbejde med facademaling, har vi derfor samlet et par gode råd til dig her. Der er stor forskel på fremgangsmåden, alt efter hvilken type facade der er tale om. Her kan du se, hvad du skal være opmærksom på ved de forskellige typer:

Træfacade

Husk først at rengøre facaden for smuds og snavs med en blød børste. Vi anbefaler, at du behandler træet med antiskimmelmiddel inden malingen, hvis der er risiko for skimmel i træværket. Start ud med at give træet en gang grundmaling.

Når du maler på træ, er det bedst at bruge en pensel og arbejde malingen godt ind i træet. Det giver et pænere resultat, hvis du påfører flere tynde lag maling end få tykke lag.

Mursten- eller betonfacade

Inden du går i gang med at male din facade af mursten eller beton, bør du tjekke overfladens generelle tilstand. For at få et flot resultat skal du have en fast overflade at arbejde på. Det betyder, at løst puds skal udbedres, inden du går i gang med malerarbejdet. Samtidig skal muren være fuldstændig tør - både udvendigt og indvendigt.

Når du maler en mursten- eller betonfacade, er det vigtigt, at fugten kan trænge ud gennem malingen. Derfor anbefaler vi at bruge en diffusionsåben maling (det gælder både til facader samt indendørs vægge, der er udsat for vand. Det kan eksempelvis være kældervægge). Når en maling er diffusionsåben, kan salte og fugt trænge ud gennem malingen, men ikke ind. Malingen beskytter altså stadig væggen. Hvis du ikke bruger en maling, hvor fugt og salte kan trænge ud, vil det ophobe sig under malingen og give frostsprængninger. Samtidig kan fugten få puds og maling til at skalle af, og fugten kan i værste tilfælde også trænge ind på den indvendige side af muren og give problemer med indeklimaet i huset.

Tidligere malet facade

Hvis facaden er tidligere malet, skal du starte med at rense afskallet maling af. Det kan gøres med en stiv børste. Hvis der er tale om en murfacade, der skal repareres med mørtel for at blive pæn og jævn, skal mørtlen være helt tør, før du påbegynder malerarbejdet.

Overvejelser inden du maler facade

Inden du begiver dig ud i facademaling, er der nogle aspekter, du med fordel kan overveje. Hvis du vælger at male med en lys maling, er det sværere at se farveforskel, og det bliver dermed lettere at reparere på malingen, hvis det bliver nødvendigt. Den malingstype, du vælger, skal passe til facadens tidligere behandling - og den er også afgørende for den fremtidige behandling, da nogle malingstyper ikke kan males ovenpå andre. Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at henvende dig til personalet i vores varehuse.

Sidst men ikke mindst, bør du vælge en maling, der har en lang holdbarhed. Hos Biltema forhandler vi kun maling i høj kvalitet, som du kan have glæde af i mange år!