Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Telte

Her finder du telte til have, camping og festivalturen. Biltema har stabile kuppeltelte og pop-up telte, der næsten sætter sig selv op. Du finder også festtelte til havefesten her, samt kuppeltelte, der kan udvides, så der er plads til alle.

Havetelte og festivaltelte

Teltet til haven og festivalen behøver ikke nødvendigvis at være det allerdyreste eller letteste supertelt. De skal sjældent transporteres særlig langt, og skal primært kunne holde regn ude og give en tryg og hyggelig base. Her bør du vælge efter økonomi og pladsbehov.
I festivalteltet er det ofte rart at have lidt ekstra plads til oppakning, som man ikke har lyst til at efterlade udenfor teltet. Derfor anbefaler vi at købe et telt med plads til mindst en ekstra person, så er I sikre på at alt festivalgrej kan være indenfor i tryghed.

Et lille telt til haven er et stort hit hos børn, der vil prøve at sove i telt tæt på hjemmets tryghed, eller bruger det til leg om sommeren. Teltet skal være vandtæt og kunne holde til leg, men behøver igen ikke at være særligt fint og dyrt. Et telt, der er nemt at slå op og ned, gør det nemt at bruge. Hvis teltet er slået op over længere perioder, bør det flyttes hver anden dag for at undgå døde pletter af græs under teltet.

Et lille telt til haven er et stort hit hos børn, der vil prøve at sove i telt tæt på hjemmets tryghed, eller bruger det til leg om sommeren. Teltet skal være vandtæt og kunne holde til leg, men behøver igen ikke at være særligt fint

 

Campingtelte og turtelte

Campingtelte og turtelte skal ofte leve op til lidt højere krav end festivalteltet. Skal du selv transportere teltet over længere strækninger, er det en god idé at overveje vægten. Til camping i bil med familien er god plads ofte afgørende. Biltema har både de større familietelte med god ståhøjde og plads til både jer og bagagen, samt små, lette telte,der kan bruges til overnatning i skov og på fodture.

Tilbehør

Uanset om du skal på festival, camping, eller vandretur, kan det være smart med lidt ekstra tilbehør. Reparationskit til telte med selvklæbende lapper stopper rifter og huller på stedet, så  du slipper for et utæt telt. Ekstra pløkke eller pløkke til særlige forhold, såsom særlig hård eller blød jord, kan også gøre teltturen nemmere, så du slipper for pløkke der løsner midt om natten. Natlamper, ekstra teltline og teltankre kan også være med til at gøre campingturen til en mere komfortabel oplevelse, men er ikke strengt nødvendige på en vandretur.

Vælg det rigtige telt

Hvis du ikke regner med at tage dit festivaltelt med hjem igen, er der ingen grund til at bruge flere penge end højst nødvendigt. Her kan de allerfleste af de billige telte sagtens holde dig tør og give nattely over en festival.

Til campingture og vandreture er der flere ting at overveje. Fælles er at du skal tjekke teltets vandsøjletryk. Vandsøjletrykket er den vandmængde teltdugen kan modstå før vandet trænger gennem teltdugen. Det måles i den mængde vand i millimeter, som én cm2  af teltdugen kan modstå. Teltets konstruktion er dog også afgørende for hvor tæt det er. Tapede sømme øger vandmodstanden. Har teltet et vandsøjletryk på over 3000 mm kan det klare næsten hvilken som helst monsunregn. Er du ikke i berøring med teltdugen, og skal du ikke ud i ekstremt vejr, kan vandsøjletrykket være væsentlig lavere.

Stabilitet afgøres både af teltets udformning og konstruktion. Jo højere teltet er, jo mere ustabilt bliver det. Pløk- og bardunfæster bør også være forstærkede, hvis du skal bruge telte under kraftige vejrforhold.  Det er dog oftest et problem, der har betydning på vandreture. De fleste campingpladser giver mulighed for at lægge sit telt i nogenlunde læ.

Skal du på vandretur med telt, er vægten afgørende. Teltet bliver tungere, når du går op i teltstørrelse. Flere stænger og pløkke gør også teltet tungere.

Pas godt på dit telt

Uanset hvilket telt du køber, holder det sig vandtæt længere,hvis du behandler det ordentligt og passer godt på dit telt.

Sørg for at teltet er tørt og rent før du pakker det ned. Skyl teltet for mudder og skidt - også  under - og  lad det tørre med lynlåse og åbninger oppe, så det også er tørt indeni.
Rengør lynlåse, så der ikke sidder småskidt fast og ødelægger lynlåsene. En gammel tandbørste er udmærket. Du bør ikke smøre lynlåsene, det tiltrækker støv og skidt.
Reparér huller og flænger hurtigst muligt, så de ikke udvider sig.