Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Badminton

Badminton er en aktiv boldsport for to eller fire personer. Den moderne version af sporten stammer fra kolonitidens Indien og er sidenhen blevet en verdensomspændende sport, der er særligt populær i Asien. Faktisk også har rigtigt mange tilhængere i Danmark - måske på grund af de dygtige professionelle spillere? Hos Biltema finder du badmintonudstyr, så du er klar til at spille med familie eller venner. 

Badmintonketcher

Badmintonketcheren skal være tilpas fleksibel og have en god balance. Den bør dog ikke være så blød og fleksibel, at du mister kontrol over fjerbolden. Jo mere øvet du er, og jo stærkere du er, jo stivere en badmintonketcher kan du vælge. En elastisk og fleksibel ketscher  giver ekstra kraft i serv og slag. Til gengæld giver en stivere ketscher mere kontrol over bolden og spillet. Balancen i badmintonketcheren hjælper dig med at styre slaget og give dig ekstra kraft.

Badmintonsæt

Hos Biltema finder du sæt, så du er klar til at spille.

Fjerboldene kan være af ægte fjer eller nylon/plastik. Fjerboldene af ægte fjer er de professionelles første valg, men holder desværre typisk ikke så længe og er temmelig dyre i gode kvaliteter. Plastikboldene har meget længere levetid og boldens stabilitet bedre kan kontrolleres. Spiller du mest for sjov og hyggens skyld, er plastikboldene ofte det bedste valg - især hvis du spiller udendørs og sætter din egen bane op. 

Badmintonudstyr

Udover badmintonketcher, fjerbolde og baneudstyr, skal du bruge et par lette og skridsikre sko og behageligt sportstøj du kan bevæge dig i. Sørg for at skoene sidder godt om foden og støtter, så du mindsker risikoen for at vride om i fod eller ankel. Spillet kræver tit eksplosive bevægelser, der kræver gode sko med stødabsorbering. Tøjet skal gerne være svedabsorberende, men ellers bare let og med god pasform til bevægelse. 

Huskeliste:

  • Badmintonketscher
  • Fjerbolde
  • Net og markeringer  til bane  
  • Sportssko og -tøj

Spilleregler

Formålet med spillet er at slå fjerbolden over nettet med badmintonketcheren, så modstanderen ikke kan nå at spille bolden tilbage før den rammer jorden inden for banen. Man spiller sædvanligvis  bedst af 3 sæt til 21 points, med pause og baneskift ved 11 points - og skal vinde med mindst 2 points. 

Banens overordnede mål er 6,1 m. bred og 13,4 m. lang for double-baner og 5,18 x 11,8 m. for single-baner - men spiller man med yngre børn, kan det være en fordel at opstille en kortere træningsbane. Ved double spiller den højeste spiller normalt bagerste position.