Lav mad på båden eller i naturen med en gasbrænder

Lav mad på båden eller i naturen med en gasbrænder

Varm mad på fisketuren, lavet på sit eget grydesæt over en gasbrænder, gør bare de kolde ture ud i naturen 10 grader bedre og så er der jo intet bedre end at nyde varm mad, imens man venter på at fisken hugger eller man bare nyder naturen og det at være ude i den friske luft.

Vælg den rigtige model gasbrænder

Skal der laves varm mad på turen, kommer du ikke udenom gasbrænderen der findes i flere udgaver. Her ses på to af vores smarte modeller fra Biltema, der hver især har deres fordele.

88029

En stor og en lille model gasbrænder med forskellig effekt - Fælles for begge er at de hurtigt varmer maden op og er let at medbringe på turen. Forrest i billedet er den kraftige model på 3kW.

Første model 37-675 har en effekt på hele 3 kW og kan foldes sammen, så den fylder minimalt – ca 13×10 cm. Brænderen er udstyret med regulator, der monteres direkte på gasflasken, hvor den skrues på. Brænderen forsynes med gas via en 40 cm lang armeret slange, så der er plads til at gasbeholderen kan stå lidt væk fra madlavningen. Brænderen er udstyret med 3 ben der drejes ud og udgør en stabil base, hvor den øverste del udgør støtte til bunden af gryden.

Den anden model 37-674 er en mindre model med en effekt på 2,6 kW, men til gengæld fylder den bare 9×6 cm og kan nemt ligge i en hånd. Brænderen leveres i et smart hylster, der beskytter den under opbevaring. Gasbrænderen monteres med skruegevind direkte på gasflasken, der så udgør basen og det virker solidt.

Placering af gasbrænderen

Gasbrænderen skal anvendes i det fri og under rolige forhold. Sørg for at der er afstand til brændbare materialer og hav altid ilden under opsyn. Et oplagt sted at placere gasbrænderen kan være på fordækket og ligger man i havn kan det bedste sted være broen man ligger ved. Husk at man altid skal anvende gasbeholdere der passer til brænderne.

Find en gryde der passer

Al madlavning kræver en gryde, der passer til behovet og et godt grydesæt er et must. Biltema’s grydesæt 37-0054 er som skræddersyet til anvendelse af 1-3 personer, da det består af 2 gryder og to pander med høje sider. Sættet indeholder gryder/kasseroller på 0,8 og 1,7 liter og to pander på 0,5 og 1,0 liter. Hele sættet er udformet som et outdoor grydesæt med hanke der kan foldes ind til gryden/pandens sider og hele sættet kan derfor også stables indeni hinanden.

Grydesættets evne til at kunne stables og efterfølgende blive pakket ned i den medfølgende netpose, gør det let at tage hele sættet med i båden, så man ikke kommer til at mangle noget. Grydesættet er fremstillet af hårdanodiseret aluminium, der giver en glat overflade der er let at holde ren.

Miljørigtigt tilbehør

Skal der mad med på bådturen i de mindre både, der ikke har et decideret køkken er det er en god ide med et spisesæt. Sættet er designet som et spisesæt til outdoor og udmærker sig derfor ved at det ikke fylder ret meget når det er pakket sammen og så er det mere miljørigtigt end engangs-service. Spisesættet indeholder spækbræt, gaffel, ske, kniv, suppekop, to tallerkener og en krydderibeholder. Sættet udmærker sig ved at det har glatte flader og runde former, så det er let at holde rent på turen, hvor der ikke altid er adgang til rent vand.

Når man har spist af sættet, kan det let pakkes sammen og da den ene tallerken fungerer som låg, kan det pakkes sammen i tasken efter brug uden at omgivelserne bliver beskidte.

88031

Vælg et spisesæt der kan genbruges - Et spisesæt fra Biltema indeholder de fleste ting du skal bruge til dit måltid i båden og så er det let at holde rent.

 

Relaterede artikler

Værktøj til båden

Værktøj til båden

Se hvilket værktøj du bør have liggende ombord på båden.

Tag på roadtrip!

Tag på roadtrip!

Men før du går - klargør bilen til turen. Læs mere her.

Trailer reservedele og trailer tilbehør – skift enkle trailerdele selv

Trailer reservedele og trailer tilbehør – skift enkle trailerdele selv

En trailer skal være sikker at køre med, og det er også nødvendigt at vedligeholde traileren.