Svært ved at finde en gave? Hver fjerde mand har ingen juleønsker

Svært ved at finde en gave? Hver fjerde mand har ingen juleønsker

Det er ikke bare en skrøne, at manden er sværere at købe gave til end kvinden. Knap hver fjerde mand har nemlig ingen juleønsker – og skal de endelig ønske sig noget, bliver det værktøj.

Skønhedsprodukter, smykker og husholdningsapparater. Ifølge en YouGov-undersøgelse fra sidste år er det, hvad der står øverst på de fleste kvinders ønskeseddel til jul. Hos mange mænd står der derimod – ingenting. 

Undersøgelsen viser nemlig, at knap hver fjerde danske mand ikke ønsker sig noget specifikt til jul. Der er dermed langt flere tomme ønskesedler end hos kvinderne, hvor kun 14 procent ikke har specifikke gaveønsker. 

Handyman-kultur sætter værktøj på listen

Skal mændene endelig ønske sig noget, bliver det ofte værktøj. Det viste en rundspørge, som websitet Pricerunner foretog i december 2018. Her placerer mændene værktøj øverst på listen over ting, de ønsker sig. 

Ifølge Per Normann, der er hus- og haveekspert i Biltema, skyldes det en stigende gør-det-selv-kultur. 

Vi oplever en klar stigning i kunder, der vil droppe håndværkerne og selv fikse ting på huset, og det er nok det, der smitter af på mange mænds ønskesedler. For det kræver jo det rigtige værktøj, hvis man skal gøre arbejdet ordentligt, siger han. 

Find den rigtige værktøjsgave

Er du gavegiver og på jagt efter det rigtige værktøj til manden, der har alt? Så får du her Per Normanns råd til, hvad du skal gå efter. 

1. Noget der larmer

De fleste såkaldte handymænd kan nok nikke genkendende til, at det er fedt at arbejde med maskiner, der har noget kraft i sig. En borehammer, bordmonteret rundsav eller en elhøvl er alle maskiner, der kan få handymanden frem i de fleste. 

2. God lyd i ørerne

Arbejder man med larmende maskiner, er det vigtigt, at man beskytter ørerne godt med høreværn. Og som en ekstra gadget fås der høreværn med lyd, så han kan høre sin yndlingsmusik, mens han er i værkstedet. 

3. Tilbehør til værkstedet

En god arbejdsbænk, værktøjsholdere og et liggebræt kan være gode og brugbare at have i værkstedet. Overvej også, om han har det rigtige arbejdstøj, for ellers er det også en god gavemulighed. 

 

Biltema er en af Nordens største kæder af detailforretninger. Biltemas sortiment udvikles hele tiden, og i dag findes mere end 19.000 produkter inden for kategorierne bil og motorcykel, båd, fritid, hjem, kontor og teknik, byggeri, bilpleje og værktøj. Læs mere på biltema.dk