Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2023. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Billige borehammere

Står du og mangler en borehammer til at klare de tunge opgaver i hjemmet? Så er du kommet til det rette sted! Hos Biltema har vi nemlig borehammere/mejselhammere eller slaghammer (Kært barn har mange navne),  og nedbrydningshammere i en høj kvalitet og til skarpe priser.

Hvad bruger man en borehammer til?

 Men hvad kan en borehammer egentlig bruges til? Med det store udvalg af værktøj der findes på markedet i dag, kan det være svært at finde ud af, hvad man skal bruge til hvilke opgaver. Nogle typer værktøj kan endda bruges til flere forskellige formål - og det gælder nemlig også borehammeren. Derfor har vi lavet en lille oversigt over, hvad du blandt andet kan bruge borehammeren til:

Bore huller i beton

Først og fremmest kan borehammeren bruges til at bore huller i materialer, som almindelige boremaskiner ikke kan bore igennem. Borehammeren slår frem og tilbage, hvilket gør den effektiv og nem at bruge. Den kræver ikke særlig mange kræfter fra dig, og det er derfor muligt for langt de fleste at bruge den selv til krævende opgaver såsom at bore i beton.

Montering af mejsel

På borehammeren kan du også montere en mejsel. Det gør det muligt at bruge maskinen til at slå fliser og klinker ned med. Hvis du står over for en ombygning eller renovering, kan du altså sagtens bruge din borehammer, og du behøver dermed ikke at skulle investere i endnu en maskine til formålet.

Almindelig boremaskine

Det er også muligt at slå slagfunktionen fra og bruge maskinen som en almindelige boremaskine. Det er vigtigt, hvis du skal bruge den til at bore i materialer såsom træ, plast og metal.

Hvad er forskellen på en borehammer og en slagboremaskine?

Mange forveksler borehammeren med en slagboremaskine - og det er helt forståeligt, fordi maskinerne kan næsten det samme. Den største forskel er, at borehammeren slår frem og tilbage, hvorimod slagboremaskinen har to diske i borehovedet, der ved at rotere mod hinanden giver små stød. Det betyder, at der skal lægges færre kræfter i, når du bruger en borehammer, fordi den gør meget af arbejdet selv.

Valg af borehammer

Når du skal erhverve dig en borehammer, er der flere aspekter, du med fordel kan være opmærksom på. Først og fremmest skal du bestemme dig for, om du har brug for en borehammer med ledning eller batteri. Typisk har modellerne med ledning mere kraft, og du slipper for at skulle stoppe arbejdet, fordi batteriet er løbet tør for strøm. På den anden side er en batteridrevet maskine mere mobil, da du ikke er afhængig af at være i nærheden af en stikkontakt.

Du kan med fordel også holde øje med, hvilket materiale maskinen er lavet af. Materialet skal gerne give god varmeafledning og ikke veje for meget. Magnesium eller hård plast er typisk gode materialer.

Sidst men ikke mindst bør du være opmærksom på vægten. En borehammer har masser af power, og derfor er det også en maskine, der kan veje en del. Hvis maskinen har en god balance, er den væsentlig nemmere at arbejde med og kan føles lettere.

Har du spørgsmål?

Hvis du ønsker råd eller vejledning, er du altid velkommen til at henvende dig til vores medarbejdere i vores butikker. De er altid klar til at hjælpe dig og svare på spørgsmål.