Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2023. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Vinkelsliber

En ordentlig vinkelsliber er et nærmest uundværlig stykke værktøj både for håndværkeren og gør det selv-manden m/k. En god vinkelsliber med det rigtige ekstraudstyr kan løse mange forskellige opgaver og materialer. Skal du skære i beton, sten eller fliser, skal vinkelsliberen frem. Den kan også bruges til at fræse riller og fuger i vægge til ledninger og rørlægning. Vinkelsliberen er også uovertruffen til at fjerne gammel maling og rust eller rense materialer hurtigt og nemt. Med vinkelsliberen har du også mulighed for at slibe og polere mange materialer, så du kan opnå en lækker finish. Endelig kan den også bruges til at bore huller i eks. fliser med et kopbor.
Vores vinkelslibere er med ledning, så du får konstant krafttilførsel og slipper for at løbe tør for strøm.

Vælg den rigtige vinkelsliber

Vælg vinkelsliber efter motorkonstruktion og brug - skal du bruge din vinkelsliber til at skære i metal, beton eller sten, bør du vælge en maskine, der er konstrueret til dette formål og har en kraftig motor, som kan tåle kraftig og tung brug. Skal du brug maskinen professionelt eller til større gør det selv-opgaver, bør du også vælge en maskine med en kraftig motor, der kan holde til mange timers brug.

Vinkelslibere kaldes populært en- eller tohåndsslibere. Du skal dog bruge begge hænder, uanset hvilken maskine du anvender. Den såkaldte enhåndsmaskine med en 125 mm klinge er typisk til gør det selv-folket, men har stadig en kraftig motor, der kan løse mange opgaver. Vælg en motor på 700-800 watt til enhåndsmaskinen.
Tohåndsmaskinerne har ofte en maskine på 2000w eller mere, der kan klare daglig brug i flere timer og er beregnet til klinger på op til 230 mm.

Bruges vinkelsliberen primært til rens, polering og lettere slibning, kan det være en fordel med en lettere maskine, der ikke er for tung at arbejde med i længere tid ad gangen. Kig også efter behagelig ergonomi med nemt tilgængelig stop/startknap.

Vælg også en vinkelsliber, hvor du kan montere den korrekte størrelse skiver. Skal du skære i tykke materialer, skal skiven være stor nok til at kunne skære tilstrækkelig dybt. Ligeledes kan det være en fordel med en større skive, hvis du skal slibe eller behandle store områder. En mindre diameter er på den anden side bedre til at fjerne rust eller maling på emner med små dele og vinkler, og til polering og rens af mindre materialer, hvor det ellers kan være svært at komme til.

Biltemas vinkelslibere

Vores vinkelslibere har nemt klinge/skiveskift med spindellås. Beskyttelsesskærmen er flytbar, så støv og gnister altid sendes væk fra dig. Du finder også vinkelslibere med flytbare støttegreb med op til tre positioner, så vinkelsliberen kan benyttes af både højre- og venstrehåndede, samt i topposition. Du får også vinkelsliber med D-støttegreb, for ekstra god ergonomi.
Biltema  har også vinkelslibere med softstart, hvilket giver en blødere start med lavere omdrejninger og mindsker slid på udstyret.

Vinkelsliberne leveres med stiftnøgle - men skulle den blive væk, har vi selvfølgelig også en stiftnøgle som ekstraudstyr.

Sikkerhed ved brug af vinkelsliber:

Vinkelsliberen er en kraftig maskine, der ligger højt i statistikken over arbejdsulykker. Derfor bør du sætte dig grundigt ind i korrekt og sikker brug. Vinkelsliberen bør kun benyttes af voksne, der har kendskab til korrekt brug.
Den alvorligste risiko ved slibe- og skæremaskiner er  at skiven sprænges. Sprængstykker kan gå lige igennem kroppen på et menneske. Skiven bør derfor altid være korrekt fastspændt og tjekket før du bruger vinkelsliberen.

 • Brug korrekte spændeflanger, mellemlæg og tilspænding. Afret skiven korrekt.
 • Benyt ikke større omdrejningshastighed, end skiven er godkendt til.
 • Kassér skæve og slidte skiver.
 • Skiven må ikke slingre i brug.
 • Brug ikke for højt tryk og undgå at trykke skævt på skiven.
 • Undgå at støde eller beskadige skiven.

Generel sikkerhed ved brug af vinkelsliber:

 • Brug beskyttelsesbriller, åndedrætsværn, høreværn og handsker, når du anvender vinkelsliberen.
 • Langt hår skal sættes op og løse smykker og tøjgenstande (halstørklæder o.l.) fjernes når du benytter vinkelsliberen.
 • Før altid vinkelsliberen med begge hænder.
 • Hiv stikket ud af kontakten ved skiveskift og når vinkelsliberen ikke er i brug.
 • Brug kun skiver, der passer til maskinen med korrekt omdrejningstal.
 • Brug korrekt skive til arbejdet: brug ikke skæreskiver til at slibe eller slibeskiver til at skære.
 • Brug beskyttelsessskærmen og justér positionen korrekt.