Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Multiværktøj til enhver situation

Når du skal udføre praktisk husarbejde, almene værkstedsopgaver eller en smule bearbejdning af ikke-jernholdige metaller, så kan du sagtens komme til at have fingrene i meget forskelligt værktøj. Måske du skraber malingen af manuelt med en skraber, måske du bruger en sav og med håndkraft får savet træet over, eller måske du finder ud af, at du skal af med mange penge for at kunne slibe i metal. Et multiværktøj er en god løsning på alle de problematikker, hvor du kan spare tid, kræfter og endda penge med et solidt værktøj, der kan bruges til flere arbejdsopgaver på en gang.

Multiværktøjet er perfekt til automatisk præcisionsarbejde, som giver dig mulighed for at udføre langt de fleste arbejdsopgaver med større nøjagtighed end manuel udførelse kan give dig. Hos Biltema har vi kvalitet til små priser, og multiværktøj samt tilbehør er ingen undtagelse. Har du spørgsmål angående mulige arbejdsopgaver med multiværktøj, står vi altid klar med svar i din lokale Biltema.

Hvad er et multiværktøj?

Et multiværktøj her hos Biltema er et elektrisk drevet apparat, som sættes til en strømforsyning, for at det kan tændes. Det specielle ved multiværktøjet er den måde, du kan bruge forskelligt tilbehør til at udføre slibning, afskrabning eller savning. Tilbehøret sættes på selve hovedet af multiværktøjet, hvor en motor inde i værktøjet får hovedet til at dreje, når du tænder multiværktøjet. Du kan som udgangspunkt sætte mange forskellige slags tilbehør på, men det mest almindelige er en skraber, en savklinge eller en slibeskive med slibepapir.

Hvordan virker et multiværktøj?

Multiværktøjet virker ved hjælp af oscillation. Oscillation betyder i praksis, at multiværktøjet ikke som sådan får f.eks. en savklinge til at rotere, men at værktøjet drejer savklingen først med uret, så mod uret, og derefter med uret igen. På den måde bliver det til en svingende bevægelse frem for en roterende bevægelse, hvilket også betyder, at eksempelvis den savklinge, du i de fleste tilfælde får med til multiværktøjet, ikke er formet som en hel cirkel. Savklingens cirkelform vil være skåret af lidt over halvvejs i cirkelformen, fordi en hel cirkel på savklingen ikke er nødvendig netop på grund af oscillationen.

Vigtigt at vide om et multiværktøj

Et multiværktøj kan udføre mange arbejdsopgaver, men det er også vigtigt at vide, hvilke arbejdsopgaver, værktøjet egner sig til. Vi vil derfor liste en del af de forskellige brugsmåder herunder, så du kan orientere dig i, hvad et multiværktøj helt specifikt kan bruges til:

  • Afskrabning af blandt andet maling og gulvrester. Kender du den situation, hvor du sidder og ikke kan få det sidste mest genstridige maling væk? Her kan du sætte den oftest medfølgende skraber fast på multiværktøjet. Værktøjets svingende og elektriske kræfter er meget bedre til at fjerne genstridig maling, end manuelle kræfter nogensinde vil være. På den måde vil du kunne være både mere effektiv og mere præcis, uden at du ødelægger dine fingre på det.
  • Fjernelse af blandt andet søm, skruer og klammer. Et multiværktøj (også kaldet et multitool) kan også bruges til hurtigt og nemt at skære f.eks. søm over. På den måde vil du i nogle tilfælde kunne undgå besværligheder som at fjerne søm eller skruer med andre slags værktøj. Det kan især være svært, hvis sømmene er bøjede i forvejen og derfor kan være svære at trække ud, eller skruerne kan være svære at skrue ud.
  • Slibning af både træ og metal. Skal du sørge for den dejligt polerede overflade på træet eller metal emnet, så kan et multitool også bruges i den henseende. Her vil du sætte en trekantet slibeskive på dit multitool og sørge for at slibepapiret sidder forsvarligt fast på slibeskiven. Multitoolets svingende bevægelse betyder sammen med den trekantede slibeskives overflade, at du kan få brugt en stor del af slibepapiret, når du sliber.
  • Savning i træ- og plastmaterialer. Du kan også bruge et multitool til ikke-jernholdige metaller eller legeringer, men her er det meget vigtigt at være opmærksom på, om metallet indeholder jern, da du ellers kan risikere at ødelægge dit multitool. Du bør altid konsultere brugsvejledningen, inden du benytter et multitool til en ny arbejdsopgave, da et multitool i visse tilfælde ikke altid vil være egnet til opgaven.
     

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.