Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2023. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Slibemaskiner

Købsvejledning til slibemaskiner – hurtig og nem slibning af diverse materialer

Uanset om du er håndværker eller gør-det-selv-typen så behøver du slibemaskiner i dit værktøjsarsenal. Nogle materialer kan bestemt slibes i hånden med almindeligt sandpapir, men når du skal slibe større overflader, kan en slibemaskine gøre arbejdet en del lettere og mere effektivt. Nedenfor kan du lære mere om nogle af vores slibemaskiner, og hvilken type som passer bedst til hvilket arbejde.

Hvordan skal du bruge slibemaskinen?

Før du vælger slibemaskine, skal du vide, hvordan du bruger den. Skal du slibe små eller store områder/flader? Skal du slibe maling væk og gøre overfladen r eller polere overfladen?

Forskellige typer slibemaskiner

  • Båndsliber – En båndsliber er velegnet til dig, der hurtigt vil slibe større overflader. Den består af et slibebånd, der styres af en driv- og styrerulle. Båndsliberen kan bruges til at slibe alt fra bordplader til gulve.
  • Bænksliber – En bænksliber er specielt udviklet til slibning af forskellige skæreværktøjer såsom knive, høvle, og sakse. Den kan bruges til at slibe både metaller og træemner.
  • Planslibemaskiner/planslibere – Plansliberen består af en firkantet eller strygejernsformet slibeplade, der bevæger sig med små cirkulære bevægelser. Det passer godt, når du vil slibe store og glatte træoverflader og få adgang helt ind i hjørnerne.
  • Vægslibere/loftsliber – En vægslibemaskine består af et langt håndtag med en større slibeskive i den fjerne ende. Det lange håndtag betyder, at du nemt kan få adgang til både vægge og lofter, uden yderligere hjælpemidler.

Ofte stillede spørgsmål om slibemaskiner

Hvad er en slibemaskine?

En slibemaskine er et værktøj, der bruges til at gøre overflader glatte, ru eller til at fjerne maling og rust.

Hvornår skal man bruge slibemaskiner?

En slibemaskine bruges med fordel til at slibe større overflader hurtigt og effektivt. Slibemaskiner kan også bruges på mindre overflader.

Hvor meget koster en slibemaskine?

Hos Biltema finder du et udvalg af slibemaskiner som starter prismæssigt ved ca. 150,-