Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2023. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Excentersliber

Hvis du er typen, der godt kan lide at gøre tingene selv, så er der også behov for at slibe dine materialer i ny og næ. Efter slibning får du en glat overflade, og en excentersliber er det oplagte værktøj til arbejdet. Excentersliberen efterlader ikke slibespor, men giver dig i stedet en pæn og jævn overflade, så du er klar til at gå videre i processen. Vores excentersliber kan bruges på langt de fleste materialer, så du får en glat overflade, uanset om du arbejder i træ, plast, metal eller andet.

Her på siden finder du vores forskellige slibemaskiner, der passer til dine arbejdsopgaver. Hvis du har nogle spørgsmål, er du altid velkommen til at henvende dig hos personalet i din lokale Biltema. Du kan også læse mere omkring vores excenterslibere herunder.

Excentersliber til mange slibeopgaver

Din excentersliber er et uundværligt redskab til at slibe slidte bordplader, havemøbler eller andre materialer med større overflader. Det bliver hovedsageligt brugt til at slibe træmaterialer, men det kan sagtens bruges til opgaver i metal, plast eller sten. Med et stykke grovkornet sandpapir kan din maskine hurtigt tage fat, og den kan ligeledes give et flot finish, hvis du bruger et finkornet sandpapir.

Det er dog vigtigt, at du overvejer, hvilke opgaver du skal bruge din excentersliber til, inden du investerer i en. Der er flere væsentlige faktorer som kommer i spil, når du skal vælge den helt rigtige excentersliber til dine arbejdsopgaver, du bør blandt andet være opmærksom på følgende.

Greb

Uanset hvilken maskine du får, så skal du have et godt greb om den, når du arbejder med maskinen. Du skal gerne kunne holde to steder på maskinen og føle, at du har et godt greb.

Hastighedsregulering

Det er vigtigt, at du får en slibemaskine, der kan reguleres i hastighed. Dette er specielt væsentligt, hvis du gerne vil arbejde i forskellige materialer, da det kræver varierende hastigheder. Vores excenterslibere kan typisk reguleres fra 0 eller 6000 til helt op til enten 12000 eller 13500 omdrejninger i minuttet.

Motorkraft

Vores excenterslibere har en motoreffekt målt i watt. Antallet af watt kan være afgørende for, hvor effektiv maskinen løser en opgave. Derfor bør du gå efter en maskine med højest effekt i watt, hvis du har planer om at bruge den en del. Hvis den kun skal bruges til få og mindre opgaver, så er det ikke nødvendigt med den ekstra motorkraft.

Gode tips til slibning i træmaterialer

Hvis du har planer om at bruge din excentersliber til at slibe i træmaterialer som et køkkenbord, så får du herunder nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på for at få det bedst mulige resultat.

Hav sikkerheden i orden inden du begynder

Hvis det er første gang, du anvender en excentersliber eller rystepudser, så bør du være forsigtig. Arbejd altid med sikkerhedsbriller og høreværn så du ikke får mén af at anvende din maskine.

Rengør dit træ grundigt

Du skal altid huske at få rengjort dine materialer grundigt, inden du begynder at slibe. Hvis du skal slibe en bordplade, så skal du sørge for, at madrester og andet skidt er fjernet.

Brug malertape

Det kan være en fordel at bruge malertape til at dække alle kanter. På denne måde undgår at få ridser fra maskinen, dette gælder også tilstødende skabe og vægge.

Brug forskellige slags sandpapir

Hvis du skal arbejde effektivt med en træoverflade, så bør du arbejde med tre forskellige slags sandpapir. Vi anbefaler, at du starter med den grove 80, så giver overfladen en tur med korn 120 og slutter af med den fine 240 korn. Dette giver et effektivt arbejde og et flot finish. Du finder vores forskellige sandpapir lige her.

Få hjælp hos din lokale Biltema

Hvis du sidder tilbage med flere spørgsmål omkring vores produkter eller gerne vil teste vores maskiner selv, så er du altid velkommen til at kigge forbi din nærmeste Biltema. Vi står klar til at svare på spørgsmål og hjælpe dig med at finde en excentersliber, der passer til dine behov. Vi ser frem til at hjælpe dig.