Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Elhøvl

Med en elektrisk høvl har du værktøjet til at bearbejde træ emner efter ønske. Elhøvlen gør det utrolig nemt og effektivt at lave flere forskellige høvle opgaver. Vores elhøvle er i høj kvalitet og er udstyret med de seneste tilføjelser, hvilket gør dem både simple og sikre at anvende til arbejde i træ. Her på siden finder du vores udvalg af elhøvle, og du finder endnu mere information omkring de enkelte produkter på deres produktside. Herunder kan du også få mere viden om, hvorvidt en elhøvl er det rette værktøj til dig.

Elhøvl - et sikkert og nemt værktøj

Høvlen er stadig et uvurderligt værktøj til snedkerarbejde, og derfor bliver der hele tiden arbejdet på, hvordan værktøjet kan effektiviseres. Selvom der bliver lavet ændringer og justeringer, så er høvlens fundament bevaret. Du kan stadig regulere høvledybden ligesom ved klassiske træhøvle, og anvendelsen af værktøjet er stortset det samme, som det altid har været. Der sker dog konstant opgraderinger og tilføjelser til høvlen, og en af de seneste er elhøvlen, der har fastmonteret en stærk motor, som gør høvlearbejdet betydeligt nemmere. 

ed en af vores elektriske høvle får du stor hjælp til dit snedker projekt. Elhøvlen er betydeligt hurtigere og er ikke lige så fysisk krævende at anvende i forhold til traditionelle træhøvle. Vores elhøvl kan anvendes til plan-, fals-, og affasningshøvling. Elhøvlen kommer med spånpose, som gør oprydningen af spåner meget nemmere. Hvis du ønsker at få endnu flere detaljer om vores elhøvle, så kan du altid klikke ind på produktsiden. Her vil du både kunne finde tekniske specifikationer og manualer og dokumenter omkring vores elhøvl og dens anvendelse.

Gode råd til anvendelse af elhøvl

Inden du anvender din nye elhøvl, skal du være sikker på, at du kender til de risici og forholdsregler, der er ved brug af et sådan værktøj. Vi vil ikke fyldestgørende forklare de forholdsregler, da det er muligt at læse dem i din brugerhåndbog, som følger med vores produkt. Vi vil dog kort klarlægge nogle af de væsentligste pointer, som du bør være opmærksom på, inden du begynder at anvende din elhøvl.

Justering af høvldybden

Inden du begynder at høvle, skal du have angivet en ønsket høvledybde, hvilket kan gøres på det forreste håndtag på elhøvlen. Den kan enten drejes med eller mod uret for at indstille dybden. Hvis du oplever, at overfladen på dit træmateriale bliver bølget, så er dybden enten for stor, ellers arbejder du for hurtigt med din elhøvl. Efterlader du elhøvlen uden opsyn, så skal du dreje høvldybden mod uret, så den står på 0 mm.

Gør træmaterialet klar

Inden du begynder at høvle, så skal du sikre, at dit træmateriale er klar til at blive behandlet. Det vil sige, at træet er godt fastspændt, så det ikke smutter under arbejdet. Derudover skal søm, skruer og andre materialer fjernes fra træet.

Spånudkast

Hos Biltema har vi både elhøvle med én eller flere spånudkast. Her kan du tilslutte en støvsuger, så du hurtigt fjerner spånrester. Der medfølger ligeledes en spånpose med værktøjet, hvilket også kan bruges til at lette rengøring efter brug. Hvis du vælger at købe en elhøvl med to spånudkast, så er der en kontakt mellem de to udkast, hvor du kan vælge, om spånerne skal komme ud i højre eller venstre side.

Sådan høvler du

Når du skal høvle et materiale i træ, så skal klingen ikke røre ved materialet, når du starter maskinen. Når maskinen er tændt, så fører du stabilt høvlen henover træmaterialet, mens du lægger tryk på det forreste greb. Ved enden af træet begynder du at øge trykket på den bagerste del af elhøvlen, når høvlekniven ikke rører ved materialet længere, så løfter du maskinen.

Med maskinen følger et parallelanslag, så du kan lave falsning af dine træmaterialer. Der er ligeledes mulighed for at lave affasning. Kom forbi og høre mere om, hvordan du kan gøre dette.

Få personlig vejledning hos din lokale Biltema

Du er altid velkommen til at kigge ned forbi din lokale Biltema og spørge til råds. Vi står klar til at hjælpe med at besvare dine spørgsmål og finde frem til en elhøvl, der passer til dine opgaver. Du kan også tilmelde vores nyhedsartikler nederst på siden, så du altid er opdateret på billigt og funktionelt værktøj. Vi ser frem til at hjælpe dig.