Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Beskyttelse til svejsning

I takt med den stigende teknologiske fremgang bliver der kun behov for flere dygtige svejsere, som kan fikse alt fra rørledninger og højtrykskedler til skyskrabere og rumskibe. Svejsning er et vigtigt fag, som dog har haft ry for at være et farligt arbejdsområde. Det dårlige ry skyldes blandt andet, at der tidligere har været manglende fokus på beskyttelse og sundhedsmæssige risici forbundet med arbejdet. I dag bliver der dog stillet spørgsmålstegn ved de arbejdsforhold, som før var “accepterede”, og det er vigtigt. Svejsning og termisk skæring skal håndteres med beskyttelse og under de rette forhold, så du undgår varige sundhedsmæssige skader.

På denne side finder du vores udvalg af beskyttelsesudstyr til svejsning, så du er helt beskyttet, når du skal udføre et svejsearbejde. Hvis du har spørgsmål til vores produkter, så er du altid velkommen til at henvende dig til vores dygtige personale i din lokale Biltema.

Beskyttelse af øjne, hænder og ansigt under svejsning

Du har kun to øjne, og de skal beskyttes bedst muligt under svejsning. Øjnene og ansigtet er sårbare overfor det barske svejsearbejde, og derfor skal du altid have godkendt hovedbeklædning på. De mest almindelige øjenskader kommer fra gnister og svejselys, der kan give “svejseøjne”, hvilket er forbrændinger fra UV stråling på øjets hornhinde. Du kan undgå alvorlige øjenskader ved at bære hjelme eller glas med et egnet filterglas. Du bør også altid bruge handsker, når du svejser. Handskerne er med til at beskytte dine hænder mod bestråling og forbrænding fra svejseflammen.

Alle vores hjelme er udstyret med et filterglas, der beskytter dine øjne mod gnister og svejselys. Det betyder, at du er fuldt beskyttet under din svejsning. Der er dog forskel på, hvor stor en del af hovedet hjelmene dækker, hvilket kan variere i forhold til dine svejseopgaver. Du bør også være opmærksom på komforten under svejsning. Det kan for nogle være meget forstyrrende at have en stor hjelm på, fordi det kan mindske din bevægelsesfrihed. Hvis du gerne vil have mulighed for at prøve hjelmene, inden du beslutter dig - så kan du altid kigge forbi din lokale biltema. Her står vores personale klar til at hjælpe med at finde en hjelm eller glas, der passer til dig.

Find en hjelm der passer til dig

Hos Biltema har vi et udvalg af hjelme, der passer til forskellige behov. Med en sikkerhedshjelm får du både den nødvendige sikkerhed under svejsning samt udsyn over det materiale, du skal bearbejde. Hvis du gerne vil stille skarpt på dit materiale, så kan du få fotosensorer i din hjelm til automatisk og hurtig nedblænding. Denne hjelmtype er oplagt, hvis du skal udføre MIG-, MMA-, TIG- eller Plasmasvejsning. Du finder informationer omkring alle vores hjelme, når du trykker ind på din foretrukne.

Beskyt mod svejserøg

Du bør altid være beskyttet mod røg fra svejsning eller slibestøv. Hav altid et godt ventilations- eller udsugningsanlæg til din svejseopgave. Du kan enten vælge et transportabelt anlæg eller en central udsugning, og hvis det ikke er muligt, kan du anvende et egnet åndedrætsværn.
Rens altid alle overflader inden svejsning
Inden du begynder at svejse, skal du altid fjerne alle overfladebelægninger som maling og fedt. Du bør rense dine overflader mekanisk, men hvis det ikke er muligt, kan du bruge organiske opløsningsmidler. Du skal sørge for, at alle rester fra opløsningsmidlerne er fjernet inden svejsning. Alle brandfarlige stoffer skal fjernes fra svejsestedet.

Kig forbi din lokale Biltema

Hvis du gerne vil have hjælp til at finde det helt rigtige beskyttelse under svejsning, så kan du kigge forbi din lokale Biltema. Her står vores dygtige personale klar til at besvare spørgsmål, så du er sikker på at komme hjem med den rigtige hjelm. Vi ser frem til at hjælpe dig.

 

 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.