Vi bytter julegaver helt frem til 31. januar 2023. Glædelig jul!

Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Tilbehør til batterier

Ud over en stor mængde forskellige batterier tilbyder Biltema også tilbehør til batterier. Hos os finder du alt fra batterivand, batterikabler, batterikabelsko til forskellige slags jordkabler. I kategorien tilbehør til batterier findes der også produkter såsom batteripolrensere, batteriklemmer og tilslutningskabler - alt, hvad der behøves til dit bilbatteri.

Batterikabel - med og uden kabelsko

Batterikabel bruges til at forbinde batteriet med generator eller startmotor. Kablet har en kobberkerne med mange tråde og PVC-isolering.

Husk, at nogle af vores batterikabler er forsynet med en kabelsko, mens andre sælges uden.

Batterikabelsko – enkel eller hurtigt koblede

Kabelsko er normalt helstøbte og sælges normalt i par. Da batteriets positive pol (mærket med +) er større, har den positive polsko også en større indre diameter. Det er for at mindske risikoen for fejlkobling og skader på din bil.

Vores såkaldte hurtige kabelsko kan let sættes på og tages af et batteri helt uden værktøj, hvis batteriet f.eks. skal tages ind i tilfælde af stærk kulde eller for at vedligeholde opladningen. Denne type kabelsko er også forsynet med polbeskyttelse.

Batterivand

Hvis du har et ældre batteri med ventilerede propper, der kan åbnes, kan det være nødvendigt at påfylde batterivand for at kompensere for den fordampning, der normalt forekommer hos den type batteri. Batterivand er demineraliseret og deioniseret vand, der anvendes til dette formål, men også til blanding med glykol i moderne bilers kølesystemer.

Batteriklemmer

Batteriklemmer anvendes som startkabler for at starte det batteri, der sidder i dit køretøj. Batteriklemmer er farvede i rød og sort for let at identificere hvilke poler, klemmerne er sat på. Klemmerne har et plastisoleret håndtag.

Polrenser til batteri

Batteripolrenserne anvendes til let at kunne rengøre de batteripoler og kabelsko, indvendigt og udvendigt, der sidder og benyttes i dit bilbatteri. Oxiderede overflader på batteriets poler og polsko kan reducere starteffekten med ind til 25 %. Gør det derfor til en vane regelmæssigt at rengøre polernes og polskoenes ydre og smør med fedt til batteripoler.

Husk på, at: Genbrug dit batteri!

Brugte bilbatterier betragtes som farligt affald, og skal derfor indleveres på et genbrugscenter eller til sælgeren af det nye batteri, for at kunne genanvendes korrekt.

Før du genbruger dine batterier, anbefaler vi dig at tjekke de regler og retningslinjer vedrørende genanvendelse af farligt affald, der findes i dit område.