Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Køretøjsbatterier

Biltema har prisfornuftige, vedligeholdelsesfri køretøjsbatterier, kabler, ladere og tilbehør. Du finder batterier til bil, lastbil og traktorer samt fritidsbatterier til f.eks. båd, campingvogn, fritidshus og græsslåmaskinen. Vi har også batterier til sikring af systemer som nødbatteri ved strømsvigt, ekstra kraftkilde til alarmer og andre nødsystemer, der altid skal fungere.

Elretur_badges_kun_batteri.jpg

Blyakkumulatorer

Blyakkumulatorer kan bruges til både cyklisk drift og som nødstrøm. De er velegnede til kraftige, kortvarige afladninger. Det kontinuerlige strømudtag bør ikke overskride kapaciteten med mere end tre gange, men en blyakkumulator kan tåle 15 gange sin egen kapacitet i knap fem sekunder.

Lithiumbatterier

Lithiumbatterier er højeffektive og miljøvenlige startbatterier med overlegne egenskaber i forhold til traditionelle batterier. De har lavere vægt, lavere selvafladning ved vinteropbevaring, længere levetid, bedre startegenskaber og er syre-/læktæt. Vær opmærksom på at de skal lades med særlig lader til lithiumbatterier.

Vedligeholdelsesfri batterier

Vedligeholdelsesfri batterier skal ikke efterfyldes med vand, og i princippet bør du slet ikke kunne komme til at skille batterihuset ad. Dog er det vigtigt at være opmærksom på at spændingsområdet, batteriet benyttes i, ligger indenfor de grænser fabrikanten angiver. Er spændingen for høj, kan batteriet stadig miste vand ved mange opladninger.

Kabler

Et par startkabler er altid godt at have i bilen. Derudover finder du også batterikabler og stelkabler hos Biltema.

Batteriladere

Biltema har en række forskellige batteriopladere til bly/syrebatterier, litiumbatterier m.m. Du finder ladere, der er særligt velegnede til opladning af kolde batterier og med hukommelsesfunktion, intelligent ladning med mere.

Tilbehør

Har du brug for lidt ekstra udstyr til vedligehold finder du også kabelsko, netadapter, polrenser, batteriklemmer, batterivand m.m hos Biltema.

Godt at vide om bilbatterier

Kapacitet og levetid

Et batteris kapacitet vil sige dets ydeevne pr. opladning, altså hvor længe batteriet kan holde strøm, før det skal lades igen.
Levetiden vil sige hvor lang tid batteriet holder, før det er nedslidt og man bør skifte det. I løbet af batteriets levetid, vil kapaciteten mindskes. Det vil sige at der efterhånden går kortere og kortere tid, før batteriet skal lades op igen.

Sådan får du dit batteri til at holde længere

Den nordiske vinter er hård ved bilbatterierne og batterierne løber tør for strøm hurtigere end resten af året. Det skyldes både kulden og den måde de fleste bilejere bruger bilen på i løbet af vinteren. De fleste bruger væsentligt mere strøm på at holde el-bagruder dugfri og sædevarmen i gang.

Efterfyld batteriet med vand. Batteriet er påfyldt flere væsker, bl.a. demineraliseret vand, og vandet fordamper ved mange opladninger.

Brug handsker og beskyttelsesbriller når du efterfylder batteriet. Det indeholder bla. svovlsyre, der er stærkt ætsende.
Tjek at kileremmen er stram, så batteriet lades tilstrækkeligt.
Lad batteriet helt op med en ekstern lader et par gang i løbet af vinteren.
Tjek at kabelforbindelser er rene. De kan vaskes med sæbevand og derefter bør polerne smøres ind i syrefri fedt.
Undgå at sædevarme, blæser og bagrude er på fuld drøn under hele bilturen. Det er sjældent nødvendigt,og så kan bilens generator ikke producere nok strøm til gås at oplade batteriet. I stedet bruges al energien på opvarmning.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.