Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

Samlenipler til bil

Hos Biltema finder du et stort udvalg af samlenipler til bremserør på din bil. Vi har samlenipler til forskellige slags bremserør og af forskellige materialer, så du finder helt sikkert en nippel, der passer til bremserøret i din bil.

Hvilken type samlenipler skal jeg bruge?

Når du skal købe samlenipler, skal du først og fremmest sikre dig, at du anskaffer dig en af det rigtige materiale, som passer til det bremserør, der sidder i din bil. Det kan eksempelvis være bremserør af:

  • Kobber
  • Kobbernikkel
  • Stål

Det er nemlig vigtigt, at materialerne af henholdvis rør og nippel passer sammen, således at de kan samles sikkert og helt tætsluttet. Nogle af vores nipler er til såkaldt universal brug, hvilket vil sige, at de passer sammen med langt de fleste bremserør. Hvis du er i tvivl om hvilken samlenippel, du skal bruge til din bil, så er du altid velkommen til at spørge vores personale til råds, når du besøger os.

 

Hvordan monterer jeg en samlenippel?

  1. Først skærer du bremserøret over med et værktøj, som er beregnet til det (således at hverken værktøj eller bremserør tager skade).
  2. Når du har skåret røret over, kan du evt. fjerne grater, så kanten på røret bliver mere ensartet.
  3. Dernæst skyder du møtrikken efterfulgt af klemringen ind over rørets to ender. Når du har gjort det, skal du trykke de to rørender ind i samleniplen. Her er det vigtigt, at du kontrollerer, at rørene er trykket helt ind. Brug en momentnøgle eller to faste nøgler til dette trin. Spænd niplen med et tilspændingsmoment.
  4. Til slut kontrollerer du, at samleniplen er tæt ved at træde bremsepedalen ned tre gange. Vær desuden opmærksom på, at niplen ikke bliver spændt alt med for stor kraft, da det kan resultere i utæthed eller at niplen går i stykker.

Når samleniplen er monteret, kan du ikke afmontere den igen. Det er derfor vigtigt, at du følger ovenstående trin nøje, så du monterer den korrekt.