Køb & Hent Drive In  - Køb på nettet og hent i varehuset efter 30 minutter Biltema Appen  - 19.000 produkter i din lomme! Mit Biltema  - Digitale kvitteringer, ekstra rabatter og meget mere!

ABS-følere

ABS-følere er helt essentielle for dit bremsesystem i din bil. De er med til at sikre, at dit ABS-system fungerer korrekt, så du kan styre din bil i tilfælde at nødstop. Derfor anbefaler vi også, at du udskifter din føler med jævne mellemrum eller når den går i stykker. Det giver en mere behagelig og sikker køreoplevelse for dig.

Sørg for at udskifte din ABS-føler, hvis den er gået i stykker

Det kan være farligt at køre med en defekt ABS-føler. Derfor er det også enormt vigtigt, at du får den skiftet, så snart du opdager, at den er gået i stykker. Du er slet ikke i tvivl, hvis din ABS-føler er defekt. Kontrolenheden vil nemlig ikke længere modtage signal fra føleren, hvilket får den til at reagere som om, at hjulet er blokeret. Det får bremsen til at hakke, når du bruger den, hvilket både kan være ubehageligt, når du kører bil, men også farligt.

Som regel vil en lampe i kontrolpanelet lyse i god tid inden, at føleren går helt i stykker, så du har god mulighed for at udskifte den i tide. Der kan være flere årsager til, at din føler ikke længere virker, men heldigvis er den ret let at udskifte. Årsagerne kan eksempelvis være et resultat af:

  • Bremsning ved meget høj fart (over 100 km/t)
  • Et frakoblet kabel
  • Rusten kontakt

Derudover gør dens placering ved hjulet også, at den er ekstra udsat, selvom den som udgangspunkt kan holde i lang tid, før den behøver at blive udskiftet.

 

Hvilken ABS-føler skal jeg bruge til min bil?

Du kan nemt og hurtigt finde den rigtige ABS-føler til ABS-systemet i din bil ved blot at søge på registreringsnummeret til din bil. Vi har ABS-følere til stort set alle bilmodeller, så du finder nemt den føler, du mangler, lige her på siden. Du kan også altid besøge din nærmeste Biltema forhandler og spørge personalet til råds, hvis du er i tvivl. Vi står altid klar til at vejlede dig.